INGREDIENCE: 600 g předního hovězího masa, 50 g sádla, 3 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, mletý pepř, sůl, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 500 g bílého hlávkového zelí, ocet, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme dosvětležluta nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a po všech stranách je rychle opečeme. Potom přidáme sladkou mletou papriku, mletý pepř, sůl, kmín, trochu vody a vše necháme vydusit do tuku. Guláš zaprášíme hladkou mou ..
INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, mouka, 150 g anglické slaniny, 1 l vody, bílé víno, mletá paprika, kmín, sůl, 500 g kyselého zelí, rajský protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu osmahneme a přidáme k ní kousky nakrájeného hovězího masa poprášeného moukou. Opečeme do zhnědnutí, poté maso ochutíme solí, sladkou paprikou, kmínem a přilijeme horkou vodu. Maso dusíme pod pokličkou. Po vysmahnutí přidáme opět vodu, potom víno a nakonec kysané zelí. Znova přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Před podáv ..
INGREDIENCE: 400 g hovězí kližky, 300 g vepřové plece, 60 g sádla nebo ztuženého tuku, 200 g cibule, sůl, pepř, 1,5 dl červeného vína, 3 dl vývaru, 200 g červených paprik, majoránka, špetka chilli, 1 konzerva (400 g )fazolí v tomatové omáčce, trocha Solamylu, 50 g pórku. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na malé kostky, vepřové na větší kostky. Maso na rozpáleném sádle zprudka osmáhneme, přidáme cibuli a vše za stálého míchání osmáhneme. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vývarem a dusím ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, kližky nebo plece, 80g sádla, 500g cibule, sůl, mletý pepř sladká mletá paprika, kmín, majoránka, 4-5 dl vývaru z masa nebo kostí, 2lžíce rajčatového protlak, 1 lžičky octa.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a dusíme bez podlévání. Po vydušení šťávy maso osmahneme, potom občas podléváme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Po vydušení měkké maso vyndáme, přidáme ještě ..
INGREDIENCE: 3 cibule, 50 g sádla, 500-600 g hovězí kližky, 1 lžička mleté sladké papriky, rajčatový protlak, vývar z kostí, sůl, stroužek česneku, kmín, mletý pepř, 2 brambory, 2-3 houby (nebo předem namočené sušené), 50 g slaniny, 2 papriky, 1 sterilovaná okurka, 2 rajčata, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dosvětležluta, přidáme na větší kostky nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou, znovu lehce osmahneme, při ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 6 lžic sádla, 1 lžíce kečupu, česnek, vývar z kostky, mouka, 200 g čerstvých nebo 30 g sušených předem namočených hub, ml. sladká paprika, sůl, pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou třetinách sádla osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme do ní papriku. Přidáme pokrájené maso na kostky, přisypeme kmín, vlijeme kečup, přidáme rozetřený česnek, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměka. Potom šťávu necháme vydusit do tuku, maso zapráš ..
INGREDIENCE: 250g cibule, 4lžíce sádla, 500-600g předního hovězího masa (nejlépe kližky), 2 lžičky hladké mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl 2stroužkyčesneku, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 párky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme; přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového p ..
INGREDIENCE: 300g hovězího masa, mouka, 150g anglické slaniny, 1 litr vody, bílé víno, mletá paprika, kmín, sůl, 500g kysaného zelí, rajský protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu osmahneme a přidáme k ní kousky nakrájeného hovězího masa poprášeného moukou. Opečeme do zhnědnutí, poté maso ochutíme solí, sladkou paprikou, kmínem a přelijeme horkou vodou. Maso dusíme pod pokličkou. Po vysmahnutí přidáme opět vodu, potom víno a nakonec kysané zelí. Znova přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Před podá ..
INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, sůl mletý pepř, 5 lžic oleje, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, několik kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, kmín, 1 bobkového listu, majoránka, 4stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru, 80g slaniny 200g kysaného zelí, 120g žampiónů.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme; na oleji osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmažíme je, doplníme lžičkou mleté sladké papriky, celým pepřem, n ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího předního masa, 30 g slaniny, 40 g sádla, 200 g cibule, 5 malých sterilovaných okurek, lžička hladké mouky, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli osmažíme na sádle dozlatova a vložíme na ní kostky osoleného a opepřeného hovězího masa. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vodou a přecedíme provařené na maso. Do hotového guláše přidáme podušené okurky pokrájené na nudličky. Podáváme s knedlíkem nebo s v ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA