INGREDIENCE: 250g vepřového bůčku, 250g libového vepřového, 250g vepřových ledvinek, 250g vepřových jater, 200g vepřového mozečku, 60g sádla, 200g cibule, paprika, kmín, česnek, 1 l hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do červena, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem či vodou, přidáme kmín, sůl, česnek, na kostky rozřezané maso a na plátky nakrájené ledvinky a játra. Až je vše měkké, zahustíme omáčku posekaným mozečkem a necháme dodusit. Podáváme s černým ..
INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového masa, 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě, 2 velké cibule, 3 brambory, sůl, pepř, 1 menší květák ,4 mrkve, 1 brukev, 5 rajčat, 2 zelené papriky, 1 stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vyjmeme z konzervy, pokrájíme na menší kousky a prudce osmahneme na polovině tuku z konzerv a na cibuli pokrájené na plátky. Brambory oloupeme, uvaříme zvlášť a přidáme nakrájené na kostky. Rovněž květák uvaříme zvlášť a rozebereme na růžičky. Mrkev a brukev nakrájíme na pl ..
INGREDIENCE: 1 konzerva turistického guláše, 2 párky, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce rajčatového protlaku,4 rajčata, 4 zelené papriky, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle a tuku z konzervy osmahneme dočervena párky nakrájené na kolečka, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Potom vmícháme rajčatový protlak a krátce osmahneme. Do takto připraveného základu přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriky nakrájené na nudličky a podusíme. Nakonec přidáme obsah konzervy a vše prohřejeme. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 2 cibule, stroužek česneku, 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička hladké mouky, sůl, mletý pepř, kmín, 2 dl vývaru z masoxu nebo vody, 6 rajčat, 4 zelené papriky menší salátová okurka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku z konzervy osmažíme drobně pokrájenou cibuli, česnek, zaprášíme hladkou.moukou, osmahneme a vmícháme sladkou mletou papriku, podlijeme vývarem; osolíme, opepříme, přidáme kmín a povaříme. Do tohoto základu vložíme pokrájené maso z ko ..
INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sedla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, ¼ l kysané smetany sůl kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodou. Když j ..
INGREDIENCE: 600g libového vepřového masa, 3 lžíce sádla, sůl, 1 velká cibule, 3zelené papriky, 1 pálivá paprika, 4 rajčata nebo krabice zmrazeného leča, 3/4 šálku hrášku, 1 lžička másla, 100g žampiónů, 1 lžička škrobové moučky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle opečeme na menší ploché kousky nakrájené maso, osolíme, přidáme drobné nakrájenou cibuli a dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme. K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky, oloupaná pokrájená rajčata, hrá ..
INGREDIENCE: 200g bílých fazolí, 1 bobkový list, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 600g vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, kmín, 3 stroužky česneku, majoránka, 1/2 konzervy leča, 3 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 párky.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílé fazole přebereme, vypereme a namočíme na tři hodiny do studené vody; pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem. Mezitím na třech lžících oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmažíme a vlo ..
INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 50g sádla, 2-3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce sušených hříbků, sůl, voda nebo vývar podle potřeby, 400g hlávkového bílého zelí, trochu cukru, hladká mouky, 2 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme vepřové plecko nakrájené na větší kostky a osmažíme je. Vmícháme mletou sladkou papriku, osmahneme, přidáme rozsekané sušené hříbky (které před použitím namočíme asi na čtvrt hodiny do studené vody), osol ..
INGREDIENCE: 500g vepřového plecka, 100g párků, 2-3 menší cibule, 3 lžíce sádla, mletá sladká paprika, 2 rajčata nebo lžíce rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, kmín, voda nebo vývar, 1 lžíce mouky majoránka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kousky; drobné pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na dvou lžících sádla, přidáme zpěnit mletou sladkou papriku a vložíme osmahnout nakrájené maso. Po osmahnutí podlijeme maso vodou, přidáme pokrájená rajčata nebo rajčatový protlak, ..
INGREDIENCE: 300g vepřového masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 250g fazolí, sůl, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole přebereme, opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme tři hodiny máčet. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka. Maso nakrájené na kostky dusíme na cibuli zpěněné na sádle s mletou sladkou paprikou. Mírně podléváme a dusíme, až je maso měkké. Pak smícháme maso s scezenými fazolemi, podle chuti přisolíme a popřípadě dochutíme trochou kečupu. Podáváme s chlebem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA