Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SELSKÝ PAPRIKÁČ.

INGREDIENCE: 250g vepřového bůčku, 250g libového vepřového, 250g vepřových ledvinek, 250g vepřových jater, 200g vepřového mozečku, 60g sádla, 200g cibule, paprika, kmín, česnek, 1 l hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do červena, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem či vodou, přidáme kmín, sůl, česnek, na kostky rozřezané maso a na plátky nakrájené ledvinky a játra. Až je vše měkké, zahustíme omáčku posekaným mozečkem a necháme dodusit. Podáváme s černým ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | ZBOJNICKÝ GULÁŠ Z KONZERVY (pro 6 osob).

INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového masa, 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě, 2 velké cibule, 3 brambory, sůl, pepř, 1 menší květák ,4 mrkve, 1 brukev, 5 rajčat, 2 zelené papriky, 1 stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vyjmeme z konzervy, pokrájíme na menší kousky a prudce osmahneme na polovině tuku z konzerv a na cibuli pokrájené na plátky. Brambory oloupeme, uvaříme zvlášť a přidáme nakrájené na kostky. Rovněž květák uvaříme zvlášť a rozebereme na růžičky. Mrkev a brukev nakrájíme na pl ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | TURISTICKÝ GULÁŠ S PÁRKEM A ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1 konzerva turistického guláše, 2 párky, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce rajčatového protlaku,4 rajčata, 4 zelené papriky, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle a tuku z konzervy osmahneme dočervena párky nakrájené na kolečka, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Potom vmícháme rajčatový protlak a krátce osmahneme. Do takto připraveného základu přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriky nakrájené na nudličky a podusíme. Nakonec přidáme obsah konzervy a vše prohřejeme. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ OBLOŽENÝ.

INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 2 cibule, stroužek česneku, 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička hladké mouky, sůl, mletý pepř, kmín, 2 dl vývaru z masoxu nebo vody, 6 rajčat, 4 zelené papriky menší salátová okurka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku z konzervy osmažíme drobně pokrájenou cibuli, česnek, zaprášíme hladkou.moukou, osmahneme a vmícháme sladkou mletou papriku, podlijeme vývarem; osolíme, opepříme, přidáme kmín a povaříme. Do tohoto základu vložíme pokrájené maso z ko ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SZÉKELSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sedla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, ¼ l kysané smetany sůl kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodou. Když j ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | JIHOMORAVSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g libového vepřového masa, 3 lžíce sádla, sůl, 1 velká cibule, 3zelené papriky, 1 pálivá paprika, 4 rajčata nebo krabice zmrazeného leča, 3/4 šálku hrášku, 1 lžička másla, 100g žampiónů, 1 lžička škrobové moučky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle opečeme na menší ploché kousky nakrájené maso, osolíme, přidáme drobné nakrájenou cibuli a dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme. K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky, oloupaná pokrájená rajčata, hrá ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ PO HORŇÁCKU.

INGREDIENCE: 200g bílých fazolí, 1 bobkový list, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 600g vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, kmín, 3 stroužky česneku, majoránka, 1/2 konzervy leča, 3 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 párky.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílé fazole přebereme, vypereme a namočíme na tři hodiny do studené vody; pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem. Mezitím na třech lžících oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmažíme a vlo ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 50g sádla, 2-3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce sušených hříbků, sůl, voda nebo vývar podle potřeby, 400g hlávkového bílého zelí, trochu cukru, hladká mouky, 2 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme vepřové plecko nakrájené na větší kostky a osmažíme je. Vmícháme mletou sladkou papriku, osmahneme, přidáme rozsekané sušené hříbky (které před použitím namočíme asi na čtvrt hodiny do studené vody), osol ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ S PÁRKY.

INGREDIENCE: 500g vepřového plecka, 100g párků, 2-3 menší cibule, 3 lžíce sádla, mletá sladká paprika, 2 rajčata nebo lžíce rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, kmín, voda nebo vývar, 1 lžíce mouky majoránka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kousky; drobné pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na dvou lžících sádla, přidáme zpěnit mletou sladkou papriku a vložíme osmahnout nakrájené maso. Po osmahnutí podlijeme maso vodou, přidáme pokrájená rajčata nebo rajčatový protlak, ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | FAZOLOVÝ GULÁŠ S MASEM.

INGREDIENCE: 300g vepřového masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 250g fazolí, sůl, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole přebereme, opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme tři hodiny máčet. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka. Maso nakrájené na kostky dusíme na cibuli zpěněné na sádle s mletou sladkou paprikou. Mírně podléváme a dusíme, až je maso měkké. Pak smícháme maso s scezenými fazolemi, podle chuti přisolíme a popřípadě dochutíme trochou kečupu. Podáváme s chlebem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz