INGREDEINCE: 300 g hovězí svíčkové, 400 g vařené dlouhozrnné rýže, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 rajčata, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, tymián, bazalka , 150 g konzervovaných červených ledvinkových fazolek, škrobová moučka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na kostičky, okořeníme a obalíme ve škrobové moučce. Restujeme v rozehřátém oleji, přidáme nakrájený česnek a papriky, po 1 minutě nakrájená rajčata a chilli papričku a restujeme asi 2-3 min ..
INGREDIENCE: 8 pátků ze svíčkové, grilovací koření, olej, 100g másla, zelená petrželka, žampiony, kapie, sterilovaná okurka, pórek, kapary, hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky svíčkové okořeníme a grilujeme na mřížce v troubě s cirkulací vzduchu. Pod mřížku dáme pekáček, aby do něj odkapávala šťáva. Připravíme si bylinkové máslo: usekáme zelenou petrželku, okurku a kapii nakrájíme na kostičky, žampiony na tenké plátky, pórek nasekáme najemno. Vše smícháme se změklým máslem a vmícháme podle chuti hoř ..
INGREDIENCE: 4 plátky ze svíčkové, 4 plátky slaniny, 1 cibule, sůl, lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Je to rychlá a výtečná příprava masa, která se nejlépe dělá na rožni, nebo na otevřeném ohni v přírodě. Doma lze opékat na normální pánvi, na oleji nebo na sádle. Plátky ze svíčkové naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Kolik plátků masa, tolik plátků slaniny, a stejně tak na kolečka nakrájíme cibuli. Na kovovou jehlu, "špíz" napichujeme pak střídavě maso, cibuli a slaninu. Opékáme na pánvi v rozpál ..
INGREDIENCE: 4 bifteky, sůl, mletý pepř, 60 g másla, 2 lžíce bílého vína, 4 plátky šunky, 4 vejce, 4 rajčata, 200 g žampiónů, máslo na dušení žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky lehce naklepeme, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme a na rozehřátém másle po obou stranách opečeme. Opečené přeložíme na nahřátý talíř. Do šťávy přidáme bílé víno a zahřejeme. Jednotlivé porce zdobíme opečeným plátkem šunky a sázeným vejcem. Nakonec bifteky přelijeme šťávou, obložíme na čtvrtky nakrájenými ra ..
INGREDIENCE: 800 g hovězí svíčkové, 1 lžičky kmínu a totéž množství koření kari, 1 červená a 1 zelená paprika; 1 hřebiček, 12 zrnek pepře, 1 stružek česneku, sůl, 1 lžíce olivového oleje.Na omáčku: 750 g zralých rajčat, šťáva z 1 citrónu, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 0,5 dl olivového oleje, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, vyčistíme a osušíme. Potom je rozkrájíme na kousky - přibližně téže velikosti, jako budou plátky masa. Stroužek česneku utřeme se solí, kmín, hřebíček a pepř ..
INGREDIENCE: 500 g pravé svíčkové, 40 g másla, 50 g šunky, 4 žampióny, 1 lžička sekané petrželky, sůl, mletý pepř, šťáva z citrónu, hovězí vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na centimetr silné plátky. Ohnivzdornou misku vymažeme syrovým máslem, vložíme do ní rozkrájenou šunku, očištěné a na plátky nakrájené žampióny, sekanou petrželku. Na to položíme plátky masa, osolíme a opepříme je, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do horké trouby. Pečeme za občasného obracení masa a podlévání výva ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí svíčkovou, odblaněnou a očištěnou, nakrájíme na menší plátky, dobře je naklepeme a pak nakrájíme na proužky. Do pánve s rozehřátým máslem vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a na prudkém ohni za stálého míchání smažíme asi 6 minut. K hotovému masu přidáme zvlášť na másle dušenou strouhanou cibuli, lehce zaprášíme moukou, znovu osmahneme, podlijeme kyselou smetanou a podle chuti přisolíme a krátce povaříme. Podáváme s opečenými nebo osmaženými brambory sypanými jemně ..
INGREDIENCE: 1000g svíčkové, 100g slaniny, sůl, pepř, 1 l mořidla, 1/8 I kyselé smetany a nádivka. Mořidlo: 1 díl octa, 3 díly vody, 1 cibule, 1 kořen petržele, 1 celer, 1 mrkev, 1 bobkový list, několik zrnek pepře a nového koření, kousek zázvoru, 4 lžíce červeného vína. Nádivka: 50g slaniny, 50g tuku, 1/2 husích jater, 250g telecích jater, 1 cibule, 1 houska, namočená v červeném víně, trochu paštikového koření (hřebíček, muškátový oříšek, květ, bílý pepř, černý pepř, tymián, bobkový list - vš ..
INGREDIENCE: 750gsvíčkové, 50gslaniny, sůl, pepř, 30gtuku, 1 cibule, polévková zelenina, 1/4l hovězího vývaru, 1/8l červeného či bílého vína. Nádivka:2lžícesmetany, 40gsrrouhanky, 1 vejce, 30gstrouhaného sýra, 1 malá cibule, zelená petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme a upečeme na slanině, tuku, rozsekané cibuli a polévkové zelenině. Pak ji rozřízneme po délce a vložíme do ní nádivku.Tu si připravíme tak, že na mírně rozehřáté plotně mícháme smetanu, strouhanku, strouha ..
INGREDIENCE: 750g svíčkové, 50g slaniny, 50g másla, 150g slaniny na obalení masa, 6 listů z velké kapusty.Směs na potření: 1 kyselá okurka, 1 hříbek, 1 menší cibule, kapary, zelená petrželka, 1 sardelka, trochu citrónové kůry, 20g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme ji na oleji jen tak, aby byla vevnitř krvavá. Šťávu slijeme do jiné nádoby, rozpustíme v ní kousek másla, aby jí bylo víc, a maso necháme vychladnout. Nyní.si připravíme směs na potře ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA