INGREDIENCE: 500 g hovězího masa z kýty, 50 g slaniny, pepř, sůl, olej, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, l cibule, po 5 kuličkách pepře a nového koření, lžička tymiánu, 1 bobkový list, 1 citrón, lžička octa, lžička cukru, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla na jíšku, 1 l smetany nebo kelímek zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji do světlehněda. Maso vyjmeme a dáme na talíř. Na zbytku oleje osmahneme nadrobno na ..
INGREDIENCE: 750 g hovězí kýty, sůl, ml. pepř, 1 cibule, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kapie, 1 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce Solamylu, kmín, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme. Ve směru vláken nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájenou šunku a kapii společně s hráškem osmažíme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a necháme ztuhnout. Směsi naplníme maso. Kapsu uzavřeme a maso ze všech stran osmažíme na oleji. Podlij ..
INGREDIENCE: 750 g hovězího masa zadního, 100 g slaniny (anglické), 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sklenka červeného vína, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g čerstvých žampiónů, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s máslem. Přidáme cibuli a slaninu a smažíme ji. Hovězí maso pokrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a rozložíme na dno hrnce. Opékáme po obou stranách 2 – 3 minuty. Maso podlijeme vínem, ..
INGREDIENCE: 400 g hovězího zadního masa, 1 vařené vejce, 80 g párku, 80 g slaniny, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, 40 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, 60 g tuku nebo másla, plnotučná hořčice, mletý pepř, sůl. Párátka. Kořenová zelenina jako příloha ( mrkev, celer, petržel).POSTUP PŘÍPRAVY: Potřebujeme velký plátek krásného zadního hovězího masa, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme klasickým způsobem. Osmahneme párek, plátek slaniny, kyselou okurku, kousek v ..
INGREDIENCE: 120g hovězího zadního masa, sůl, pepř, 10 g cibule, 5 g oleje, 10 g rajčatového tlaku, 3 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené hovězí maso vcelku dáme na zpěněnou cibuli, přidáme rajčatový protlak, necháme osmahnout, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou, vaříme a do hotové šťávy vložíme na plátky nakrájené maso. ..
INGREDIENCE: 5 lžic oleje, 2 lžíce kečupu, 3 kapky tabaska, 3 cl rumu nebo whisky, 1 lžička nahrubo umletého pepře, 1 lžíce citr. šťávy, 1 rozdrcený česnek, 8 tenkých hovězích nebo vepřových plátků, 100 g šťovíkových nebo špenátových listů. POSTUP PŘÍPRAVY: Z oleje, kečupu, tabaska, pepře, citr. šťávy, rumu a česneku umícháme marinádu, do které vložíme plátky. Dáme asi na 4-5 hodin do lednice marinovat. Maso poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. Obložíme listy šťovíku nebo špenátu. Plátky sv ..
INGREDIENCE: 500-600 g hovězích plátků, 50 g slaniny, 3 střední cibule, 2 lžičky hl. mouky, 6 dl hovězího vývaru, nebo masoxu, 2 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1/2 bobkového listu, sůl, 2 dl zakysané smetany, máslo, 50 g žampiony.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky, na oleji rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na pánvičce opečeme plátky naklepaného masa. které jsme po obou stranách osolili. Vše dáme do papiňáku a zalijeme vývarem. Přidáme nové ..
INGREDIENCE: 500g hovězího zadního masa, 200g anglické slaniny, 1 mrkev, 3 vetší cibule, 100g žampionů, 1 rajský protlak, 5 stroužků česneků, 1/2 l červeného vina, tymián, sůl, černý pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Zadní hovězí maso prošpikujeme slaninou. Orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev,česnek, nakonec přidáme rajský protlak a maso, zalijeme červeným vínem a dusíme v tlakovém hrnci. Po změknutí maso vyjmeme z hrnce, omáčku zahustíme tmavou jíškou provaříme a procedíme.Poté přidáme žampiony a do ..
INGREDIENCE: 500g hovězích plátků z kýty, sůl, pepř, 500g frankfurtských párků, 200g slaniny, hořčice, olej, cibule, okurka, máslo, hl. mouka, rajčatový protlak nebo kečup, vývar, smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky po obvodu lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe párky, cibulí pokrájenou na plátky, špalíčky slaniny a okurky. Plátky stočíme do závitku a vložíme na rozehřátý olej. Lehce je poprášíme moukou, přidáme protlak nebo kečup, podlijeme vývarem a du ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa zadního, 30g slaniny, 150g zeleniny (celer, petržel, mrkev), sůl, cukr, ocet, citron, 80g másla, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 50g cibule, ¼ l vývaru z kostí, ¼ l smetany, 40g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z kýty osolíme, protáhneme slaninou a na tuku po obou stranách zprudka opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a přidáme zbytek slaniny. Na tuku pak osmažíme drobně nakrájenou cibuli a zeleninu a posléze přidá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA