INGREDIENCE: 300g libového mletého masa (jehněčí nebo hovězí), 300g vepřového mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, svazek petrželky, lžička hořčice, lžička soli, lžička ml. pepře. Jogurtová omáčka: 2 stroužky česneku, 500g bílého jogurtu, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce jemně nasekaného kopru. POSTUP PŘÍPAVY: Oba druhy mletého masa smícháme , cibuli jemně nakrájíme, česnek prolisujeme, petrželku jemně nasekáme. Všechny přísady s hořčicí, solí a pepřem dáme do masa a prohněteme. Mokrý ..
INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 50g staniny, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 30 g cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, trochu oregana, 0,2 1 červeného přírodního vína, 500g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso protkneme polovinou množství slaniny nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a po všech stranách maso opečeme v.rozehřátém oleji. Přidáme zbytek nakrájené slaniny, drobně nakrájený česnek a cibuli, hřebíček, oregano, krátce osmahneme, zalijeme červeným vínem a z poloviny je ..
INGREDIENCE: 400g mletého hovězího a vepřového masa, 1 rohlík, 1 vejce, sůl, ml. pepř, 1 cibule, česnek, tymián, hl. mouka 2 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlík zalijeme studenou vodou, necháme prosáknut, pak z něj vodu vymačkáme, dobře jej rozmělníme a promícháme s masem, solí, vejcem a pepřem v hladké těsto. Vmícháme do něj drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, tymián a zahustíme trochou mouky. Těsto rozdělíme na 12 kousků a roztlačíme v tenké placičky. Párky vložíme do studené vody, ohřejem ..
INGREDIENCE: 4 hovězí plátky (z vrchního šálu), sůl, mletý pepř, hladká mouka, 100 g sádla, 120 g cibule, mletá sladká paprika, kmín, majoránka, 100g zelených paprik, 100 g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča), 2 stroužky česneku, ze dvou vajec krupicové noky, 3 l vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na horkém tuku po obou stranách dočervena opečeme. Přeložíme je do nádoby z jenského skla. Ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně krájeno ..
INGREDIENCE: 200g hovězího masa, půl šálku vody, cibule, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme vodu, přidáváme malé nakrájené kousky syrového hovězího masa, sůl a mixujeme asi dvě minuty, nebo tak dlouho, až je míšenina jemná. Vyjmeme, na prkénku děláme rukou namočenou ve vodě ploché bochánky ( placičky ) z této míšeniny. Prudce je opékáme po obou stranách na oleji. Krajíčky chleba mažeme hořčicí, na každý dáme jednu placičku a na ní nasypeme buď hodně sekané cibule, nebo kápneme tatars ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 250g hovězího masa pokrájíme na drobné kousky a osmažíme na oleji; ke konci přidáme nasekanou cibulku. Když je cibulka růžové, přidáme asi 1/2 kg oloupaných rajčat, stejné množství očištěných fazolových lusků, osolíme a opepříme. Zalijeme sklenkou vody a dusíme do měkka (asi půl hodiny).Jako přílohu k tomuto arabskému pokrmu zvolíme rýži. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Semeleme hovězí maso smísíme s jemně nakrájenou cibulkou, přidáme ¼ kávové lžičky skořice, podle chuti koření kari - ale nejméně tolik, kolik bylo skořice , vytlačíme šťávu z poloviny citrónu a osolíme. Z takto vzniklé směsi uděláme kuličky, které na rozpáleném oleji osmažíme do hněda. Potom v pánvičce zpěníme nakrájenou cibulku a rozetřeným česnekem, přidáme 2 hřebíčky, 2 lžíce mletého kokosu, na kolečka nakrájená 2-3 rajčata a půl lžíce mletého máku. To vše smažíme 5 minu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Podívejme se, co všechno se dá udělat z obyčejného hovězího: kousek, asi tak 3/4 kg očistíme, zbavíme šlach, naklepeme, osolíme, protáhneme proužky slaniny (stačí k tomu jen 50g) a dvěma po délce rozpůlenými stroužky česneku. V kastrole rozpálíme kousek másla, vložíme na ně maso, přilijeme 2 lžíce octa, 3 lžíce přírodního bílého vína, trochu horké vody, přidáme zázvor; kousek citrónové kůry a dusíme maso do měkka. Pak šťávu lehce zaprášíme jednou polévkovou lžící solamylu, proce ..
INGREDIENCE: 800g studené rolované pečeně, 4 velká masitá rajčata, 5 kořeněných okurek, 1 svazek petrželky, 1/2 l čistého masového vývaru (bujónu), sůl, pepř, ocet, 1 bl. prášku na rosol. POSTUP PŘÍPRAVY: Rolovanou pečeni, i omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky a naklademe ve formě rozety na 4 mělké talíře. Okurky nakrájíme na jemné plátky umístníme doprostřed a nasypeme na ně jemné otrhané lísky petržele. Podle návodu připravíme tekutinu na rosol s přísadou vývaru a koření a vlažnou přelije ..
INGREDIENCE: 150 g masa (maso hovězí, telecí nebo játra apod.), 15g másla, 15 g hladké mouky, sůl, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme osolenou vodou a povaříme. Po prochladnutí dáme do mixéru a po částech přidáváme na kousky nakrájené maso. Mixujeme jednu až dvě minuty, podle tuhosti masa. Přendáme na kastrolek a dobře podusíme. Větším dětem můžeme přidat trochu jemně sekané cibule, menším přidáme jen pár kapek citrónové šťávy. Nejmenším dětem př ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA