POSTUP PŘÍPRAVY:Ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků, za stálého šlehání přidáme po troškách 60g cukru a lehce vmícháme žloutky a 50g hladké mouky. Na pánev dáme povařit 1/4 1 mléka, těsto do něho vlijeme a škrabkou je rozetřeme ve stejně vysokou vrstvu. Na 10 minut vložíme pánev do horké trouby. Hned po vyjmutí z trouby vykrajujeme polévkovou lžící noky. (Těsto má být na spodní straně vlhké.) Podáváme s vanilkovou omáčkou. ..
INGREDIENCE: 6 žitných housek, 1 l mléka, 400g mrkve, 400g pórku, 60g másla, 1 l zeleninového vývaru, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 300g žampionů, 1 středně velká cibule, 1 svazek petrželky, strouhaná kůra z 1 citron, 2 vejce, 1 lžíce mouky, strouhaný muškátový oříšek, 1 stroužek česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Housky nakrájíme na malé kostičky. Svaříme mléko a zalijeme jím housky. Necháme asi 20 minut namáčet. Mezitím si připravíme zeleninovou omáčku. Opranou mrkev nakrájíme na kostky, pórek na kole ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 200 g mletého hovězího a 200 g mletého vepřového s 200 g rýže. Vklepneme 4 vejce a dle chuti osolíme. Přidáme 1 lžičky citrónové kůry, strouhanku ze 6 žemlí a vše důkladně promícháme. Z těsta tvoříme kuličky o průměru asi 5 cm a vaříme je ve slané vodě téměř 1 hodinu. Hotové knedlíky na talířích roztrhneme na půlky, mírně zalijeme máslem a podáváme třeba k čerstvé zelenině nebo salátu. ..
INGREDIENCE: 1,5 dl vody, 2 vejce, sůl, asi 300g polohrubé mouky, 30g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Větší množství osolené vody uvedeme v kastrolu do varu. V odměřené dávce studené vody rozšleháme vejce a sůl. Než začne voda vřít, přidáme do rozšlehaných vajec prosátou mouku, kterou jen rozmícháme (nepracujeme) natolik, aby se smísila s vodou. Těsto nemá být ani řídké, ani příliš husté. Část těsta položíme na prkénko, které umístíme nad kastrol s vařící vodou, a nožem odkrajujeme kousky těsta halušky, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA