INGREDIENCE: Rozpočet na piškoty: 150g cukru, 6 žloutků, vanilka, citrónová kůra, ze 6 bílků sníh, 180g hrubé mouky, 10g cukru na posypání, 10g másla na papír, 150g meruňkové zavařeniny, 1/4 l šlehané smetany na ozdobu, 30g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve připravíme piškoty: prosetý, tlučený cukr žloutky a tlučenou vanilku třeme v míse 1/2 hod. Pak přidáme z bílků tuhý sníh současně s hrubou moukou. Těsto vložíme do papírového kornoutu s hladkou trubičkou a uděláme na plech papírem vyložený a sy ..
INGREDIENCE: 140 g másla, 140 g čokolády, 140 g cukru, 6 vajec, 120 g hladké mouky, višňová marmeláda, máslo na vymazání formy, mouka na vysypání formy. Kakaová poleva: 100g pískového cukru, 10g kakaa, 50g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s nahřátou čokoládou rozdělenou na kousky a postupně přidáváme žloutky. Jakmile je pěna dostatečné kyprá, přidáme tuhý sníh a lehce vmícháme mouku. Naplníme do připravené formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme zvolna 3/4 až 1 hodinu. Necháme dobře ..
INGREDIENCE: 60g másla, 120g cukru, 6 žloutků, vanilka, citrónová kůra, 60g čokolády, 6 bílků, 60g mandlí, 60g hr. mouky, 20 g másla, 20 g mouky na vysypání formy, 120g rybízové zavařeniny. Poleva: 120 g čokolády, 5 g másla, 200 g cukru, 1/4 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Do umíchaného másla zamícháme cukr žloutky, citrónovou kůru tlučenou vanilku a třeme pilně 25 minut. Pak přidáme strouhanou čokoládu. Naposled tuhý sníh, neloupané strouhané mandle a mouku. Těsto rozetřeme do máslem vymazané moukou vy ..
INGREDIENCE: 24 kulatých piškotků, 80 g džemu, 6 dl mléka, 40 g bramborové moučky, 60 g cukru, 1 neplná lžíce kakaa, 20 g másla, 1 bílek, šlehačka, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Piškotky potřeme džemem a vždy dva spojíme. Dáme na dno formy a zalijeme hustým kakaovým pudingem, do kterého přidáme máslo. Po vychladnutí vyklopíme z formy, nakrájíme porce a zdobíme nastavenou šlehačkou s cukrem. ..
INGREDIENCE: 200 g tuku, 200 g cukru, 200 g strouhaných vařených brambor, 2 vejce, 300 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, mléko, 2 hrstky ořechů, 2 lžíce kakaa.POSTUP PŘÍPRAVY: V misce utřeme tuk, cukr a vejce. Přidáme nastrouhané vařené brambory, kakao a nasekané ořechy. Nakonec přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a podle potřeby trochu mléka. Dortovou formu vyložíme alobalem, nemusíme už vymazávat tukem. Po upečení potřeme čokoládovou polevou, zdobíme oříšky, případně šlehačkou. ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, šálek mléka, kelímek šlehačky, 1 sáček dětských piškotů, meruňková marmeláda, sklenice zavařených meruněk, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Dětské piškoty slepujeme po dvou meruňkovou marmeládou a skládáme je do dortové formy. Pak je pokapeme šťávou z kompotu (nebo rumem). Tvaroh smícháme s mlékem tak, aby měl krémovou hustotu, osladíme jej cukrem, zlehčíme 2 lžícemi šlehačky a rozetřeme na naplněné piškoty. Urovnáme, na povrch rozložíme půlky meruněk a dort necháme ..
INGREDIENCE: 2-3 banány, 250g měkkého tvarohu, 30g změklého másla, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, 50g pískového cukru, 1 citrón, 1 bílek, 1/8 l šlehané smetaly, 100 g hořké čokolády, 1/4 1 mléka, 1 žloutek, 10g maizeny nebo solamylu.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh třeme s máslem, mlékem, žloutkem a cukrem do hladkého krému. Banány rozmělníme vidličkou, hned pokapeme šťávou z citrónu a přidáme je do tvarohového krému. Nakonec lehce vmísíme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Krém rozdělíme do misek, zalijeme vychladl ..
INGREDIENCE: Na těsto: 6 vajec, 100 g mandlí 250 g jemné hořké čokolády, 70 g másla, 140 g cukru, 2 lžíce rumu, 50 g ovesných vloček, 2 lžíce mouky, 1 sáček do pečiva. Na náplň a ozdobu: 2 lžíce rumu, 2 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce másla, 100 g jemné hořké čokolády, ½ l šlehačky, 1 sáček vanilkového cukru, 12 plátků čokolády, kakao. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle spaříme a sloupneme slupku. Jádra umeleme nebo nasekáme naj ..
INGREDIENCE: 150g másla nebo margarinu, 280g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 75g škrobové moučky, 1 rovná lžička prášku do pečiva, 500g nízkotučného tvarohu, 100 ml grapefruitové šťávy, 4 plátky čiré želatiny, 200g smetany ke šlehání, 3 grapefruity, 1 balíček červené dortové polevy (pro 250 ml tekutiny). POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk, 150g cukru, vanilkový cukr a sůl ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce. Smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva a po částech přidáváme do hmoty. Těsto v ..
INGREDIENCE: 40g másla, 300g mletých lískových oříšků, 240g cukru, 6 lžic hotového capucina, 400g smetanového sýra typu Cottage, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 4 vejce, 250g tvarohu, 100g smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk rozpustíme a zchladíme. 250g lískových ořechů, 40g cukru, 2 lžíce capuccina a tekutý tuk důkladně prohněteme. Formu na pečení o průměru 26 cm vymažeme tukem. Ořechovou hmotu rozetřeme po dně formy, pořádně ji přimáčkneme ke dnu a k okrajům. Necháme 30 ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA