INGREDIENCE: 150 g vařených sójových bobů, 100 g máku, 150 g cukru, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, citrónová kůra, pikantní džem. Poleva: 150 g moučkového cukru, šťáva z půlky citrónu, voda podle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a po částech přidáváme propasírované boby, mletý mák, citrónovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh a strouhanku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto dáme do strouhankou vysypané menší dortové formy a pečeme v mírně vyhř ..
INGREDIENCE: 240 g polohrubá mouka, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 4 bílky, 4 žloutky, citrónová kůra, citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy dáme 2 vejce, žloutky, vanilkový a krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránk ..
INGREDIENCE: 150g čokolády na vaření, 125g mandlových sušenek, 250g másla nebo rostlinného tuku, špetku soli, 200g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 6 vajec, 450g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 175ml mléka, 100g nasekaných mandlí, mandlové aroma, 2 lžíce kakaa, 5-6 lžic mandlového likéru, hrubší cukr na posypání, tuk a mouku do formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu nasekáme nahrubo a roztavíme ji ve vodní lázni. Sušenky rozdrobíme. Do šlehací misky dáme tuk, sůl, 175g cukru a vanilkový cukr a e ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Odměříme tentokrát mouku půllitrem - tedy 1/2 l mouky, 210g másla, 3 žloutky a 3lžíce kyselé smetany rychle zpracujeme, rozdělíme na 3 díly a ty rozválíme na pruhy asi 12 cm široké. Polovinu každého pruhu po délce pomažeme tvarohem nebo poklademe jablky, přeložíme, pomažeme vajíčkem, posypeme sekanými mandlemi a upečeme v troubě: ..
INGREDIENCE: 200 g polohrubé mouky, l rovná lžička prášku do pečiva, 75 g másla, 4 vejce, šťáva z 1/2 citrónu, 125 g medu, 650 g jablk, 500 g nízkotučného tvarohu, mletá skořice, 80 g jader vlašských ořechů, máslo na vymazání formy nebo papír na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme nebo vyložíme papírem na pečení. Do mouky vsypeme prášek do pečiva a dáme do mísy. Přidáme máslo, l vejce, část citrónové šťávy a 50 g medu. Vše vypracujeme do hladkého těsta a vyložíme jím koláčovou formu, aby ..
INGREDIENCE: 1 kg poloh. moky, 100g cukru, 100g tuku, 1 sáček do pečiva, 1 vejce, 9 lžic mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme 1 hodiny odležet. Potom rozválíme na 2 pláty. Jeden plát dáme na plech a naplníme jablky, posypeme skořicí a cukrem, přikryjeme druhým plátem a okraje přimáčkneme, povrch buchty pomažeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 6 vajec, 200 g moučkového cukru, l vrásek do pečiva, 1/41 mléka, talíř omytých a okapaných třešní nebo jahod, 100 g krupicového cukru POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk utřeme s moučkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče, poklademe ovocem, které jsme posypali cukrem, a upečeme v předehřáté tro ..
INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 120 g másla, 60 g cukru, 2 vařené žloutky, na špičku nože soli, strouhaná citrónová kůra z celého citrónu, 3 lžičky rumu, 4 jablka, 3 bílky, 180 g pískového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: V mouce rozšleháme cukr, rozdrobíme máslo, přidáme sůl, nastrouhané žloutky a rum. Vypracujeme těsto a víc než polovinu rozložíme do dortové formy vymaštěné tukem a vysypané strouhankou. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle nebo je nakrájíme na tenké i plátky, zbytek těsta na ně ..
INGREDIENCE: 2,5 šálku mouky, 1,5 šálku cukru, 1 čajová lžička prášku do pečiva, 1 čajová lžička jedlé sody, půl lžičky soli, 1 šálek mléka a dvě lžíce octa, 1/4 šálku oleje, 1 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 3 tyčinky rebarbory (nakrájíme na kousky ½ cm). POSTUP PŘÍPRAVY: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Samostatně smícháme suché přísady (mouka, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl) a mokré (mléko, olej, vejce, vanilkový). Spojíme dohromady a přidáme rebarboru. Papírovými formič ..
INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, 250 g másla nebo rostlinného tuku Hera, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce mléka, l vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, tuk a mouka na pekáč náplň: l kg měkkého tvarohu, 4 vejce, 2 lžíce másla, 200 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, kakao, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme, po lžících přidáváme mléko, zapracujeme změklé máslo a směs spojíme na hladké těsto. Přikryjeme folií a dáme do mrazničky ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s cukrem, tekut ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA