INGREDIENCE: 2 vejce, 125 g mouč. cukru, 65 g strouhané čokolády, 175 g mletých mandlí 40 g hl. mouky, 15 g strouhanky, 2 kapky mandlového aroma. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr vyšleháme do pěny, potom přidáme zbývající přísady a vše promícháme. Z této hmoty tvoříme kuličky o něco větší než třešně, které obalíme v mouč. cukru. Bílé kuličky v dostatečné vzdálenosti rozložíme na plech a ihned v předehřáté troubě pečeme asi 20 min. při 150 °C. Uvnitř mají po pečení být ještě ně ..
INGREDIENCE: 160 g mletých piškot, 150 g cukr moučka, 90 g másla Hera, 2 lžíce kakaa, rum, 2 lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracovat v těsto a nechat odpočinout v lednici. Krém: 1 bílek ušlehat s 80 g cukru ve vodní lázni a přidat do – 100 g másla , 80 g cukru, 1 žloutek (vše utřít). ..
INGREDIENCE: 280 g hl. mouky, 250 g másla, 4 lžíce bílého vína, 2 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto které necháme v lednici odpočinout, poté vyválíme plát z kterého vykrajujeme kolečka nebo kosočtverce. Kolečka nebo kosočtverce přeložíme na půl a pečeme v předem vyhřáté troubě. Ještě teplé obalujeme v mouč. cukru. ..
INGREDIENCE: 3 žloutky, 150 g ml. cukru, 300 g másla, 500 g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout. Potom přes strojek tvoříme tyčinky, které na plechu pečeme v předem vyhřáté troubě. Můžeme je máčet v čokoládě. ..
INGREDIENCE: 100 g moučkového cukru, 300 g hl. mouky, 80 g hořké čokolády, 250 g změklého másla, 1 vymačkaný vanilkový lusk, 1 špetka soli, 2 vejce (bílky), 50 g čokolády na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu rozpustíme nad párou a necháme mírně vychladnout.Pak všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme do pečivového sáčku. Na plechu s pečícím papírem stříkáme 5 cm dlouhé tyčinky, které by měli býti na konci o něco silnější, než na druhé straně.Pečeme při 150°C asi 8 minut. Po vychla ..
INGREDIENCE: 250 g másla, 100 g kokosu, 100 g mouč. cukru, 2 žloutky, z 2 bílků sníh, 1 sáček dortových opatků, 2 balíky piškotů, rum. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty umeleme, přidáme máslo a kokos. Rukama drobíme máslo i se směsí tak dlouho, až je máslo rozdrobené. Zalijeme rumem, přidáme sníh, na větší kousky rozdrobené oplatky a promícháme. Děláme hrudky, které namáčíme do čokolády. ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 200 g mouč. cukru, 70 g kakaa, 400 g piškotů, 1/8 l rumu, rozinky, pomleté ořechy, kandované ovoce (nebo sušené meruňky a sušené švestky nasekané najemno). POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme tužší hmotu, ze které tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu. ..
INGREDIENCE: 250 g másla, 120 g nastrouhaných vlašských ořechů nebo mandlí, 60 g mouč. Cukru, 280 g hl. mouky, 1 vanilkový cukr, smíchaný vanilkový a práškový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto z mouky, másla, strouhaných ořechů a cukru. Těsto necháme chvíli odpočinout a potom tvarujeme rohlíčky, které pečeme na suchém plechu v dobře vyhřáté troubě cca10-15 minut dožluta. Upečené obalíme ve vanilkovém a práškovém cukru. ..
INGREDIENCE: 250 g sušených pomletých švestek, 100 g pomletých ořechů, 6 lžic rumu, 100 g pomerančové kůry (kterou v hrnci s trochou vody a 4-5 lžícemi cukru povaříme a poté pomeleme), 1 bílek, 20 g kakaa, vanilka nebo 1 vanilkový cukr, 2 lžíce marmelády, 250 g mouč. cukru, dle potřeb mleté piškoty. Poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g 100% pokrmový tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme špičky, necháme je dva dny odpočinout a poté je máčíme v čokoládo ..
INGREDIENCE: 1 bílek, 200 g mouč. cukru, 200 g mletých ořechů, piškoty na slepování. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a tvoříme ve formičkách úly, které plníme různými krémy a na spodek přilepíme piškot. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA