INGREDIENCE: 1 litr červeného desertního vína nebo vinné limonády, 1 pomeranč rozdělený na měsíčky, citron nakrájený na plátky 6-8 višní, 1 broskev nakrájena na malé kousky 3 slívy a několik omytých jahod. POSTUP PŘÍPRAVY: Víno nebo limonádu nalijme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Poté přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme na 2 hodiny vychladit. Nejlépe tento osvěžující nápoj chutná při horkých letních večerech. ..
INGREDIENCE: 6 cl vodky, pivo.POSTUP PŘÍPRAVY: Pivní sklenici naplníme do poloviny pivem. Přilijeme vodku a podáváme. ..
INGREDIENCE: 6 cl bílé teguily, pivo.POSTUP PŘÍPRAVY: Vychlazenou sklenici naplníme do poloviny pivem. Teguilu nalijeme do „panáka“ a spustíme ji do piva. ..
INGREDIENCE: 1 lžička malinového sirupu, 3 střiky malinovce nebo slivovice, třešňovice, sekt.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vychlazené sektové sklenky nalijeme malinový sirup. Při nalévání nakloníme sklenku tak aby sirup pokryl strany i dno. Sklenku dolijeme vychlazeným sektem a nápoj zastříkneme destilátem. V sezóně můžeme do koktajlu vhodit několik zralých malin jahod či jiné vhodné ovoce. Použijeme-li místo sektu bílé víno a vynecháme destilát uděláme světově známý aperitiv Kir. Malinový sirup můžeme na ..
INGREDIENCE: 1 lžička malinového sirupu, 3 střiky malinovce nebo slivovice, třešňovice, sekt.POSTUP PŘÍPRAVY:Do vychlazené sektové sklenky nalijeme malinový sirup. Při nalévání nakloníme sklenku tak aby sirup pokryl strany i dno. Sklenku dolijeme vychlazeným sektem a nápoj zastříkneme destilátem. V sezóně můžeme do koktajlu vhodit několik zralých malin jahod či jiné vhodné ovoce. Použijeme-li místo sektu bílé víno a vynecháme destilát uděláme světově známý aperitiv Kir. Malinový sirup můžeme nah ..
INGREDIENCE: Instantní káva, vaječný likér, sladká smetana, čokoláda.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme na jednu porci 2 kostky ledu, přidáme 1dl připravené kávy, 2 cl vaječného likéru a 1cl smetany. Po rozmixování vlijeme do sklenic s ouškem a ozdobíme čokoládovými hoblinami a nebo čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: 2cl mrkvové šťávy, 2cl pomerančové šťávy, 2cl tonika na dolití.POSTUP PŘÍPRAVY: Okraj sklenice potřeme mrkvovou šťávou namočíme v krystalovém cukru a necháme zchladit. Postupně vléváme všechny nápoje a zdobíme závěsem z pomerančové kůry nebo podle možností střapcem čerstvého rybízu. ..
INGEDIENCE: 2cl citrónového sirupu, 2cl citrónové šťávy, 1,5dl ananasového džusu, ovocná karambola, kostky ledu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vysoké sklenice dáme do 3/4 objemu kostky ledu. Nalijeme nejdřív sirup, potom šťávu a pomalu na led doléváme džus, podle potřeby doléváme sodovou vodu. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2cl ginu, 2cl sherry brandy, 4cl červeného vína, 2cl limetového džusu, 8cl vody a rolka skořice, zamícháme a dáme do sklenic a přidáme skořici. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2 stonky máty, 1/2 velké limety, 3 kostky hnědého cukru, 6cl rumu, 6cl sody a ledovu tříšť smícháme a naléváme do vysokých sklenic ozdobíme mátou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA