INGREDIENCE: 1 1 1 vody, 150 g hovězího masa, 30 g slaniny, 40 g cibule, 150 g vepřového masa, sůl, kmín, paprika, 150 g kořenové zeleniny, 400 g brambor, 1 lžíce rajčatového protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme hovězí, později i nakrájené vepřové maso. Osolíme, okmínujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Dusíme, a když je maso měkké, zalijeme vodou povaříme a přidáme nakrájené brambory a rajčatový protlak. V létě přidáme nadrobno pokrájenou zelenou pa ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje,1 lžíce cukru, 1 rajčatový protlak, 1 lžíce sušené bazalky, malá hrst válcovaných nudlí, 3/4 litru vody, 1 lžíci polohrubé mouky a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a krátce osmahnene, dáme protlak a za stálého míchání jej orestujeme. Zalijeme vodou, zaprášíme moukou, metličkou rozšleháme a provaříme. Ke konci přidáme nudle a do ..
INGREDIENCE: 100 g šošovice, 80 g slaniny, 1 cibuľu ,2 lyžice oleja, 20 g hladkej múky, 1 papriku, 2 strúčiky cestku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: V miske necháme v studenej vode odstáť šošovicu. V hrnci zohrejeme olej, opražíme cibuľu s múkou doružova, pridáme slaninu, cesnak, papriku, opražíme a zalejeme vodou. Osolíme, okoreníme, vložíme bobkový list, prisypeme majorán, vmiešame šošovicu a domäkka uvaríme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Fazuľu (250 g) dáme variť vo vode v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a paradajkový pretlak. K polomäkkej fazuli pridáme pokrájaný bôčik (250 g), opražený s posekanou cibuľou a rozotreným cesnakom a všetko spolu uvaríme do mäkka. Z oleja a múky pripravíme zápražku, pridáme do polievky a povaríme. Do tanierov pridáme lyžicu smotány. ..
INGREDIENCE: 100 g ovesných vloček, 1 cibule, 1 kostka droždí, 2 dl mléka, 1 masox, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme vařit asi 1,5 1 vody, do ní vložíme kostku masoxu. Na teflonové pánvi zatím nasucho opečeme vločky a opražené je přidáme do vody. Na pánvi rozpustíme trochu tuku a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Když je cibule sklovitá, rozdrobíme k ní droždí a necháme ho rozpustit. Ve chvíli, kdy droždí začne vonět, přilijeme trochu mléka, pr ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Fazuľu (200 g) uvaríme a vložíme do pripraveného gulášového základu z opraženej cibuľky, hladkej múky, mletej červenej papriky, rasce, mletého čierneho korenia a majoránky. Dolejeme potrebné množstvo vody na polievku, povaríme a na konci varenia pridáme uvarené halušky, pripravené z hrubej múky, vajca, soli, vody a na hrubšie kúsky pokrájanú domácu klobásku. ..
INGREDIENCE: 2 l vody, 200 g fazolí, 2 brambory, 1 klobása, 1 větší cibule, 2 lžíce tuku, 370 g zmrazené zeleninové směsi, sůl, pepř, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté fazole přes noc namočíme do vody: Oloupané brambory nakrájíme na kousky a klobásu na kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji v hrnci na části tuku. Přidáme k ní kousky brambor a zmrazenou zeleninu a vše osmahneme. Zeleninu zalijeme horkou vodou, doplníme namočenými fazolemi a klobásou, osolíme, o ..
INGREDIENCE: 5 g hl. mouky, 40 g polévkové zeleniny, Masox nebo vývar z masa (asi 1/3), 10 g tvrdého sýra (eidam, ementál), 30 g mléka, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nasucho opraženou mouku zalijeme vývarem z masa nebo Masoxu, přidáme strouhanou zeleninu, povaříme a vše prolisujeme. Do hotové polévky přidáme mléko, čerstvé máslo a strouhaný sýr. ..
INGREDIENCE: 1 a 1/2 l vývaru z masoxu nebo bujónové kostky 2 lžíce másla, šálek mléka, 100 g ovesných vloček, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka muškátového květu, 1 lžičky polévkového koření Vitana, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vločky propláchneme na sítě vodou, vložíme do hrnce, zalijeme studeným vývarem nebo vodou s kostkou masoxu a vaříme asi půl hodiny. Mezitím na pánvičce rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme ji k vařícím vločkám, prošleháme ..
INGREDIENCE: 1 kg uzeného, celý pepř, celé nové koření, bobkový list, 1 kg kysaného zelí, 5 brambor, 10 dkg slaniny (špeku), 2 cibule, 2 lžíce sladké červené papriky, 2 lžíce mouky, smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso vaříme s bobkovým listem, celým pepřem a celým novým kořením. Maso vyndáme a pokrájíme na kousky. Do vývaru dáme provařit pokrájené propláchnuté kysané zelí a brambor. Mezitím na slanině orestujeme cibulku, přidáme červenou papriku, mouku a vytvoříme jíšku. Tu přidáme do vývaru ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA