INGREDIENCE: 300g libového hovězího masa 300g libového vepřového masa, 2 1 vody, 100 g kysaného zelí, 100 g syrového hlávkového zelí, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 1 kedluben, 1 červená řepa, 2 lžíce rajčatového protlaku, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, tuk na smažení, kysaná smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu omyjeme a vaříme vcelku asi 40 minut. Oloupanou cibuli ponecháme vcelku. Hlávkové zelí nastrouháme na nudličky Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do ..
INGREDIENCE: 200 g hrachu, 1 1 l vody, 1 kostka masoxu, stroužek česneku, 1 lžička majoránky, 200 g zmrazené kořenové zeleniny, 2 lžíce oleje, 2 2žíce hladké mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hrách přebereme, aby v něm nezůstaly nečistoty, zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne máčet. Pokud je třeba, vodu přilijeme. Před přípravou polévky hrách slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme zeleninu, přivedeme k varu a bez míchání uvaříme doměkka. Dříve byly tendence vařit hrách ve vodě, ..
INGREDIENCE: 1 ½ kg brambor, 1 paprika červená a žlutá, 4 malé cibule, 2 lžíce sádla, 1 rajče, 5 stroužků česneku, lžíce sladké papriky a lžička pálivé, lžíce rajčatového protlaku, lžička celého kmínu, lžička soli, ½ lžičky ml. pepře, 4 klobásky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme cibuli na kostičky a opečeme na horkém sádle dozlatova. Papriky nakrájíme na kroužky nebo malé kousky, osmahneme cibuli. Snížíme teplotu a přidáme sladkou a pálivou paprikou, chvilku orestujeme a zal ..
LOVECKÁ POLÉVKA. INGREDIENCE: 2 mrkve, 1 cibule, 1 plátek celeru, 2 lžíce loupaného hrášku, 1 kedlubna, 100 g anglické slaniny, 1 bobkový list, svazeček petržele, sklenka bílého vína, 2 vejce, lžíce citrónové šťávy, pepř, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme kolečka cibule a mrkve, zaprášíme moukou a zasmahneme. Pak přilijeme asi 1 1 l vod a vaříme. Než zelenina změkne, přidáme víno, bobkový list a nakrájenou petrželku. Osolíme a opepříme podle chuti. Pod ..
INGREDIENCE: 300 g údeniny (klobása, párky), 1 väčšia konzerva paradajkového pretlaku, 1 menšia konzerva bielej fazule, 2 cibule, strúčik cesnaku, 3 lyžice oleja, soľ, čierne mleté korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Údeninu nakrájame na menšie rezance alebo kolieska. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme fazuľu, pretlak a rozriedime vodou. Vložíme nakrájanú údeninu. Varíme, kým nie je fazuľa takmer rozvarená. Dochutíme soľou a korením. ..
INGREDIENCE: 1 1/2 l vody, 400 g plic, 1 bobkový list, 5 celých pepřů, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 2 pórky, 200 g zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 brambory, 1 červená řepa, 1 1 husté kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené vody dáme vařit plíce. Přidáme bobkový list, pepř, cibuli, slaninu. Po hodině vaření přidáme jemně nasekanou mrkev a pórek a uvaříme doměkka. Přidáme rajčatový protlak, nakrájené zelí a nakonec brambory pokrájené na kostky. Jako poslední přistrouháme červe ..
INGREDIENCE: 2 litrový hrníček fazolí, 2 větší mrkve, 2 kořenově petrželky, 3 cibule, 4 stroučky česneku a kousek celerového kořene, sterilované nebo Bečkově zeli, hřiby (čerstvé, nebo sušené) množství podle libosti, 6 vajíček (3 uvařená natvrdo a 3 čerstvá), 1/2 litru smetany nebo šlehačky, hrubou mouku na zahuštěni, hladkou na zásmažku, asi hrníček mléka, trochu soli a trochu vegety, 3 bobkové listy, 4 kuličky nove koření, 4 kuličky pepře celého, na dochuceni trochu octu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 40 g másla, 1 cibule, 100 g žampiónů nebo 10 g sušených hub, 1 l smetany, muškátový oříšek, pepř, sůl, asi 1 1/2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody dáme vařit kostičky oloupaných brambor. Uvaříme je doměkka a pak je vlijeme do mixéru i s vodou. Mezitím osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby, opepříme a podusíme pod pokličkou. Směs přidáme do mixéru. Vše opatrně ušleháme, nalijeme zpět do hrnce, povaříme, okořeníme stro ..
INGREDIENCE: 1 kg kyslej kapusty, údené bravčové a kuracie kosti, 50 g sušených hríbov, 1 klobása, bobkový list, smotana,čierne korenie POSTUP PŘÍPRAVY: Z kostí urobíme vývar. Precedíme ho a pridáme kyslú kapustu spolu s hríbmi, klobásou a bobkovým listom a varíme asi hodinu. Po dovarení kapustnicu ochutíme lyžicou kyslej smotany, soľou a mletým čiernym korením. ..
INGREDIENCE: 1 sklenice kysaného zelí, 2 klobásy, 150 g sušených hříbků, 1 polévková kostka na zlepšení chuti, 1 sladkou smetanu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, 1 citrón, špetku soli, špetku pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme vařit zelí i se zelnou vodou. Přidáme nakrájenou klobásu a předem namočené a vyprané hříbky. Vše spolu povaříme asi půl hodiny. Když je zelí měkké, přidáme polévkovou kostku a zahustíme smetanou, do které jsme zamíchali hladkou mouku. Spolu vše povaříme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA