INGREDIENCE: 1000 - 1500g kapra, 50-100g žampiónů, strouhaný parmazán, máslo, kmín, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a očištěného kapra rozpůlíme, každou půlku několikrát nakrojíme. Osolené porce dáme na máslem vymazanou pánev, přidáme na lístky nakrájené žampióny, posypeme kmínem a nastrouhaným parmazánem, poklademe kousky másla a upečeme. Posypeme petrželovou natí a podáváme s bramborem. ..
INGREDIENCE: 4 porce ryby, 150g žampiónů (nebo jiných hub), 1 dl bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 40g másla, sůl, mletý pepř, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Z ruské kuchyně - Porce ryby vložíme do kastrolu, proložíme je žampióny (houbami) pokrájenými na plátky, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a trochou vývaru tak, aby byly potopeny do dvou třetin a dusíme pod pokličkou, až změknou (15-20 minut). Měkké ryby a žampióny (houby) z kastrolu opatrně vyjmeme, do šťávy přidáme mouku rozetřenou s polovino ..
INGREDIENCE: 1 asi kilový kapr 1 celer 1 mrkev 1 petržel 1 velká cibule 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření 3 hřebíčky 3 bobkové listy 10 velkých sušených švestek 1 l piva 1 l vody 1/4 l octa cukr povidla perník na strouhání hrst rozinek hrst mandlí 1 lžička citronové kůry trocha zázvoru a tymiánu několik vlašských ořechů, POSTUP PŘÍPRAVY: Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, zázvor,tymián, vlašské ořechy a švestky. Vše zalij ..
INGREDIENCE: 900 g kapra, 50 g slaniny, 2 cibule, 60 g sušených švestek bez pecek, 60 g vlašských ořechů, máslo, olej, 1,5 dl červeného vína, hrst sušených hub, 4 stroučky česneku, pepř, bobkový list, hřebíček, zázvor, hladká mouka, chlebová kůrka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme, osolíme, prošpikujeme slaninou, potřeme utřeným česnekem smíchaným se zázvorem. Pomoučíme a opečeme na oleji. Přidáme ořechy, čtvrtky švestek, uvařené houby, víno, pepř, bobkový list, hřebíčky a strouhanou kůrku. Po ..
INGREDIENCE: Kapr (2 kg), svazek polévkové zeleniny, 150 ml červeného vína, 50 g hrozinek a spařených a oloupaných mandlí, 2 lžičky cukru, šťáva z citronu, 2 listy bobkové, 4 hřebíčky, po 6 zrn nového koření a pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, osolíme a odstavíme do chladna na 45 mnut. Zeleninu zalijeme 1 litrem vody a přidáme koření. Vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar vychladíme a přecedíme. Rybu zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme ..
INGREDIENCE: 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupin, 1 velkou cibuli, 1 mrkev, 1 lžíci másla, 1 lžíci mouky, 1/2 litru světlého piva, 100 gramů perníku, 5 koleček citrónu, bobkový list, sůl, cukr, 2 hřebíčky, 2 kuličky celého pepře, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce loupaných mandlí POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra opláchneme, osušíme a nakrájíme na silné plátky. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Máslo rozpustíme a podusíme v něm cibu ..
NGREDIENCE: 600 g filátek z kapra, sůl, pepř, citron na zakápnutí ryby, olivový olej na pokapání ryby, 50 g švestkových povidel, 150 ml kvalitního červeného vína, 15 g vlašských ořechů, 15 g mandlí, (oloupané půlky), 40 g sušených vypeckovaných švestek (nakrájených na půlky), hoblina citrónové kůry, špetka tymiánu, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočin ..
INGREDIENCE: Kapr, 2 lžíce směsi koření (sladká paprika, celerová sůl (celerové semínko, sůl), cary, drcený sušený česnek, hrubě drcený zelený a černý pepř, cukr, 2 lžíce vinného octa, hladká mouka, olej. Omáčka : 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, rajčata, červené a zelené papriky, 2 stroužky česneku, tymián, skořice, chilli, 600 ml rybího vývaru, sůl . POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny. Poté rybu obalíme v mouce a opečem ..
INGREDIENCE: 50 g prorostlé slaniny, l kuchyňsky upravený kapr (asi l kg), sůl, pepř, 200 g žampionů, 300 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Kapra zevnitř i zvenku důkladně omyjeme a osušíme. Rybu napříč pod hřbetem trochu nařízneme a prošpikujeme slaninou. Potom uvnitř i zvenku silně osolíme a opepříme. Do břicha ryby vložíme čajový hrnek, aby se nepřeklápěla ke straně. Kapra vložíme na pekáč a dáme do trouby. Pečeme, dokud slanina nezesklovatí. Mezitím očistíme a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA