Recepty na xkuchtik.cz

RYBY FILÉ | RYBÍ SMAŽENKY S TATARSKOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 500g fi1é, 2cibule, 1 str. česneku, sůl, ml. pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 vejce, strouhanka, mouka na prkénko, ztužený tuk na smažení, k obložení 2 cibule, tatarská omáčka, hořčice, 2 sladkokyselé okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé umeleme s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, pepř, mouku, vejce, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, potom na pomoučeném prkénku tvoříme menší ploché placičky, obalujeme ve strouhance a po obou stranách smažíme doz ..

RYBY FILÉ | FILÉ NA RAJČATOVÉM PROTLAKU.

INGREDIENCE: 150 g filé, sůl, 15 g rajčatového protlaku, 3 g hladké mouky, 10 g másla, petrželkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Filé dusíme společně s protlakem. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou ve vodě rozmíchanou a krátce povaříme. Hotovou zlepšíme čerstvým máslem a okořeníme sekanou petrželkou. ..

RYBY FILÉ | FILÉ PO SYRSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600g fi1é, sůl, 4 str. česneku, ml. sladká i pálivá paprika, 40 g oleje, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, osolíme a potřeme česnekem utřeným s oběma paprikami (pálivé papriky dáme jen zcela maličko) a dáme na pekáček s olejem. Pečeme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Krátce před dopečením zakapeme filé citrónovou šťávou. Podáváme s vařeným brambory a se salátem. ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ S RŮZNÝMI OMÁČKAMI.

INGREDIENCE: 750 g rybího filé (nebo 2 krabičky rybích prstů), hladká mouka, sůl, citrónová šťáva, mletý kmín, sladká paprika, olej, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé nakrájíme na hranolky, pokapeme je citrónem, osolíme, lehce poprášíme mletým kmínem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a filé osmažíme po všech stranách dozlatova. Během smažení můžeme lehce poprášit paprikou tak, aby se však paprika nedostala do oleje, zhořkla by. Hotové filé necháme okapat na ubrousku, na talí ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ TIHÁNY.

INGREDIENCE: Potřebujeme: 600 g filé z tresky, 60 g kečupu, 0,2 l smetany, 0,1 l bílého vína, lžíci hladké mouky, citrónovou šťávu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, aby maso zpevnilo a odstranil se rybí pach. Necháme asi hodinu v chladu odležet. Pak filé naporcujeme, osušíme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji z obou stran. Porce ryby vyjmeme a přeložíme na talíře. Do tuku na pánvi přidáme kečup, víno a smetanu rozmíchanou s moukou, omáčku krátce povaříme, dochutíme a ..

RYBY FILÉ | FILÉ PO IRÁCKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600g rybího filé, 40g oleje, 2 cibule, 2 malé citróny, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, špetka máty.POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně povolené filé nakrájíme na menší kousky a v rozehřátém oleji opečeme. Na filé navršíme na plátky nakrájenou cibuli a rovněž na plátky nakrájené oloupané citróny bez jader. Protlak zředíme trocho vody a nalijeme po celém povrchu. Nakonec vše osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a rozemnutou sušenou mátu a pečeme asi 1 ho ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ V KARI OMÁČCE.

INGREDIENCE: 750g rybího filé, šťáva z 1 citronu, 2 velké pórky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce kari, 1 l mléka, sůl, pepř, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 l vývaru z kostky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby nakrájíme na větší kostky a pořádně pokapeme citronem . pórek nakrájíme na tenčí kolečka. Zahřejeme tuk, pórek v něm podusíme a vyjmeme ho. V horkém tuku necháme zpěnit mouku s kari. Za stálého míchání podlijeme mlékem, připravenou polévkou a dobře povaříme. Přidáme smetanu a vaříme ještě ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILE NA ŠVÝCARSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 600g filé, sůl, citron, ml. pepř, 40g oleje, 4 rajčata, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 1 sklenička suchého bílého vína, muškátový oříšek, pažitka nebo petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmražené porce filé pokapeme cit. Šťávou, opepříme a osolíme. Na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách do měkka. Zapékací misku vytřeme olejem, položíme na dno opečené filé, jako další vrstvu oloupaná nakrájená rajčata a zalijeme rozkvedlanými vejce s vínem a sýrem. Zapečeme v troubě. Na ta ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILETY NA ŠAMPAŇSKÉM.

IGREDIENCE: 4 filety z velkého platýze (můžou být i jiné filety po 250g), šťáva s 1 citrónu, sůl, 1 cibule, 3 lžíce másla, 6 celých černých pepřů, 1 bobkový list, 1 l sektu, 600g mrkve, 2 svazky naťových cibulek, 6 žloutků, cukr, bílý pepř, 100g smetany ke šlehání, kopr na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Filety opláchneme a osušíme. Pokapeme citrónem, lehce nasolíme a necháme chvíli uležet. Cibuli usekáme najemno. V kastrolu zahřejeme 2 lžíce másla a cibuli na něm osmáhneme, až zesklovatí. Potom k cib ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ NA ITALSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 750 g rybího filé, 1 l vývaru, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve, 50 g cibule, lžíce rajčatového protlaku, 100 g rajčat, trochu hladké mouky, sůl, 2,5 cl octa 8 %, celé nové koření, bobkový list, 50 g bílých fazoli, 75 g rostlinného tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: V rozpáleném tuku opečeme osolené porce rybího filé. )pečené vyjmeme, do tuku vložíme očištěnou na kolečka krájenou cibuli, slabé osmahneme, zaprášíme moukou, přidáme koření, rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak, ocet a vlažný ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz