INGREDIENCE: 500g fi1é, 2cibule, 1 str. česneku, sůl, ml. pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 vejce, strouhanka, mouka na prkénko, ztužený tuk na smažení, k obložení 2 cibule, tatarská omáčka, hořčice, 2 sladkokyselé okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé umeleme s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, pepř, mouku, vejce, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, potom na pomoučeném prkénku tvoříme menší ploché placičky, obalujeme ve strouhance a po obou stranách smažíme doz ..
INGREDIENCE: 150 g filé, sůl, 15 g rajčatového protlaku, 3 g hladké mouky, 10 g másla, petrželkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Filé dusíme společně s protlakem. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou ve vodě rozmíchanou a krátce povaříme. Hotovou zlepšíme čerstvým máslem a okořeníme sekanou petrželkou. ..
INGREDIENCE: 600g fi1é, sůl, 4 str. česneku, ml. sladká i pálivá paprika, 40 g oleje, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, osolíme a potřeme česnekem utřeným s oběma paprikami (pálivé papriky dáme jen zcela maličko) a dáme na pekáček s olejem. Pečeme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Krátce před dopečením zakapeme filé citrónovou šťávou. Podáváme s vařeným brambory a se salátem. ..
INGREDIENCE: 750 g rybího filé (nebo 2 krabičky rybích prstů), hladká mouka, sůl, citrónová šťáva, mletý kmín, sladká paprika, olej, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé nakrájíme na hranolky, pokapeme je citrónem, osolíme, lehce poprášíme mletým kmínem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a filé osmažíme po všech stranách dozlatova. Během smažení můžeme lehce poprášit paprikou tak, aby se však paprika nedostala do oleje, zhořkla by. Hotové filé necháme okapat na ubrousku, na talí ..
INGREDIENCE: Potřebujeme: 600 g filé z tresky, 60 g kečupu, 0,2 l smetany, 0,1 l bílého vína, lžíci hladké mouky, citrónovou šťávu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, aby maso zpevnilo a odstranil se rybí pach. Necháme asi hodinu v chladu odležet. Pak filé naporcujeme, osušíme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji z obou stran. Porce ryby vyjmeme a přeložíme na talíře. Do tuku na pánvi přidáme kečup, víno a smetanu rozmíchanou s moukou, omáčku krátce povaříme, dochutíme a ..
INGREDIENCE: 600g rybího filé, 40g oleje, 2 cibule, 2 malé citróny, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, špetka máty.POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně povolené filé nakrájíme na menší kousky a v rozehřátém oleji opečeme. Na filé navršíme na plátky nakrájenou cibuli a rovněž na plátky nakrájené oloupané citróny bez jader. Protlak zředíme trocho vody a nalijeme po celém povrchu. Nakonec vše osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a rozemnutou sušenou mátu a pečeme asi 1 ho ..
INGREDIENCE: 750g rybího filé, šťáva z 1 citronu, 2 velké pórky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce kari, 1 l mléka, sůl, pepř, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 l vývaru z kostky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby nakrájíme na větší kostky a pořádně pokapeme citronem . pórek nakrájíme na tenčí kolečka. Zahřejeme tuk, pórek v něm podusíme a vyjmeme ho. V horkém tuku necháme zpěnit mouku s kari. Za stálého míchání podlijeme mlékem, připravenou polévkou a dobře povaříme. Přidáme smetanu a vaříme ještě ..
INGREDIENCE: 600g filé, sůl, citron, ml. pepř, 40g oleje, 4 rajčata, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 1 sklenička suchého bílého vína, muškátový oříšek, pažitka nebo petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmražené porce filé pokapeme cit. Šťávou, opepříme a osolíme. Na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách do měkka. Zapékací misku vytřeme olejem, položíme na dno opečené filé, jako další vrstvu oloupaná nakrájená rajčata a zalijeme rozkvedlanými vejce s vínem a sýrem. Zapečeme v troubě. Na ta ..
IGREDIENCE: 4 filety z velkého platýze (můžou být i jiné filety po 250g), šťáva s 1 citrónu, sůl, 1 cibule, 3 lžíce másla, 6 celých černých pepřů, 1 bobkový list, 1 l sektu, 600g mrkve, 2 svazky naťových cibulek, 6 žloutků, cukr, bílý pepř, 100g smetany ke šlehání, kopr na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Filety opláchneme a osušíme. Pokapeme citrónem, lehce nasolíme a necháme chvíli uležet. Cibuli usekáme najemno. V kastrolu zahřejeme 2 lžíce másla a cibuli na něm osmáhneme, až zesklovatí. Potom k cib ..
INGREDIENCE: 750 g rybího filé, 1 l vývaru, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve, 50 g cibule, lžíce rajčatového protlaku, 100 g rajčat, trochu hladké mouky, sůl, 2,5 cl octa 8 %, celé nové koření, bobkový list, 50 g bílých fazoli, 75 g rostlinného tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: V rozpáleném tuku opečeme osolené porce rybího filé. )pečené vyjmeme, do tuku vložíme očištěnou na kolečka krájenou cibuli, slabé osmahneme, zaprášíme moukou, přidáme koření, rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak, ocet a vlažný ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA