Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ PRSÍČKA PO PETROHRADSKU.

INGREDIENCE: 4 porce kuřecích prsíček, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 cibule, 350 g tvrdších druhů čerstvých hub, 100 m1 bílého přírodního vína, 1 1 kysané smetany, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce hořčice, 2 sladkokyselé okurky, 2 bobkové listy, 1/4 lžičky tymiánu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na lžíci rozehřátého tuku zprudka po všech stranách opečeme. Vyjmeme je, přidáme další tuk, cibuli nakrájenou na kolečka a očištěné, na větší kousky nakrájené houb ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ZAPÉKANÝ VAJEČNÝ DŽUVEČ Z KUŘAT.

INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, 120 g cibule zelňačky, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka sladké papriky, podle chuti sůl, 1 dl vývaru z kostí, 3 dl kyselého mléka, 4 vejce, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme společně s cibulkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem z kostí, osolíme a dusíme do měkka. Jednotlivé porce hotového pokrmu klademe do ohnivzdorných misek, zalijeme kyselým osoleným mlékem, v němž j ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘE S KAJMAKEM (Jugoslávie).

INGREDIENCE: 1 kuře, 5 stroužků česneku, sůl, šálek mléka, 400 g kajmaku (v Jugoslávii se kajmak prodává na trhu, u nás si ho můžeme připravit z osoleného škraloupu svařeného a vychlazeného plnotučného mléka). POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a vyprané kuře dáme vařit do slané vody a vaříme skoro do měkka. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme na porce. V kastrole rozehřejeme kajmak, přidáme mléko a česnek utřený s trochou soli. Porce kuřete vložíme do horké směsi a pomalu dusíme do měkka. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KRŮTÍ MASO V PÁNVI.

INGREDIENCE: 800g krůtích řízků, 1 svazek malých cibulek, 500g malých rajčat, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 čiré zeleninové polévky z kostky, sůl, pepř, sl. paprika, 2 lžíce solamylu, 3 banány, snítka kadeřavé petrželky nebo bazalky na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nakrájíme na kousky. Mladé cibulky i s natí posekáme na kolečka. Rajčata rozpůlíme. Na suché pánvi prudce osmáhneme plátky slaniny a vyjmeme je. Do výpeku přidáme tuk, na němž maso za stálého obrac ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | BAREVNÁ KRŮTÍ PRSÍČKA V ASPIKU.

INGREDIENCE: 800g krůtích prsíček, 1 ananasový kompot, (400g), 1 broskvový (400g) kompot, 100 ml masového vývaru, 9g bílé želatiny (6 plátků), 1 větší kiwi, 50g modrých nebo zelených hroznů, 5 koktejlových třešní, sůl, ml. bílý pepř, 1 lžička sušeného koření (máty, bazalky, šalvěje). POSTUP PŘÍPRAVY: drůbeží maso mírně osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a v ruce promnutými bylinkami. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme doměkka (asi 40 minut). Při pečení poléváme vývarem, který jsme z ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ NUDLIČKY SE ŽAMPIÓNY A JÁTRY.

INGREDIENCE: 400g kuřecích řízků, 100g kuřecích nebo vepřových jater, 150g žampiónů, olej, 1 lžíce kečupu, 1 dl bílého vína, několik lžic světlého vermutu, sůl, worcester, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, játra odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo na tenké plátky, žampióny na kousky. Kuřecí nudličky vložme na rozehřátý olej, za stálého míchání krátce opečeme, přidáme játra, opět asi minutu vše opékáme, pak přidáme žampióny a opékáme ještě 4 minuty. Vmícháme kečup ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | PILAV ZE SLEPICE (Turecko).

INGREDIENCE: 1 menší slepice, malý kousek celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 2 bobkové listy, hřebíček, 3 feferonky, 6 lžic oleje, 320 g rýže, 100 g rozinek, 50g spařených oloupaných mandlí, podle chuti sůl, mletý pepř a.kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici s očištěnou, vypranou a nakrájenou zeleninou uvaříme v osolené a opepřené vodě do měkka. Vypranou, odkapanou a usušenou rýži osmahneme na polovičce oleje a podlijeme vývarem ze slepice. Vývar je nutné odměřit tak, že na jeden díl rýže dáme jeden a půl dí ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ORNITHA KOKINISTI (Řecko).

INGREDIENCE: 2 očištěná kuřata, 2 lžíce olivového oleje, 5 cibulí, 2 bílky, 150 g rajčat, stroužek česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná vypraná kuřata rozsekneme na půlky, osolíme, opečeme na olivovém oleji s nadrobno krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Když kuřata dostanou barvu, přidáme vařené nakrájené bílky, na kousky nakrájená rajčata, rozetřený česnek, podlijeme vodou, v troubě dodusíme do měkka a ihned podáváme. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | JARČINY KUŘECÍ ROLÁDY.

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna , 8 plátku anglické slaniny, 4 plátky šunky, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 4 plátky nivy nebo eidamu, grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme, silnější části mas prořízneme a odklopíme (uděláme plátek), lehce osolíme a opepříme, pomažeme hořčicí. Poklademe slaninou, sýrem a šunkou. Srolujeme a ovážeme režnou nití. A pozor!!- zásadně připravujeme s kůží. Vložíme do pekáče, posypeme kořením, podlijeme trochou studené vody a pečeme v horké troubě asi 50 min ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | HORTOBÁĎSKÉ MASOVÉ PALAČINKY.

INGREDIENCE: 3 porce kuřecího perkeltu; 30 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 8 slaných palačinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vyjmeme z perkeltu (kuřecí maso vykostíme) a umeleme je na strojku s vložkou s většími otvory. Šťávu z perkeltu ohřejeme, zahustíme moukou rozkvedlanou s kysanou smetanou a povaříme. Mleté maso promícháme s několika lžícemi připravené omáčky, naplníme palačinky, svineme je a vložíme do nádoby z jenského skla. Polijeme je zbylou omáčkou, prudce zapečeme v horké troubě a podá ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz