INGREDIENCE: 4 porce kuřecích prsíček, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 cibule, 350 g tvrdších druhů čerstvých hub, 100 m1 bílého přírodního vína, 1 1 kysané smetany, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce hořčice, 2 sladkokyselé okurky, 2 bobkové listy, 1/4 lžičky tymiánu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na lžíci rozehřátého tuku zprudka po všech stranách opečeme. Vyjmeme je, přidáme další tuk, cibuli nakrájenou na kolečka a očištěné, na větší kousky nakrájené houb ..
INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, 120 g cibule zelňačky, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka sladké papriky, podle chuti sůl, 1 dl vývaru z kostí, 3 dl kyselého mléka, 4 vejce, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme společně s cibulkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem z kostí, osolíme a dusíme do měkka. Jednotlivé porce hotového pokrmu klademe do ohnivzdorných misek, zalijeme kyselým osoleným mlékem, v němž j ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 5 stroužků česneku, sůl, šálek mléka, 400 g kajmaku (v Jugoslávii se kajmak prodává na trhu, u nás si ho můžeme připravit z osoleného škraloupu svařeného a vychlazeného plnotučného mléka). POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a vyprané kuře dáme vařit do slané vody a vaříme skoro do měkka. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme na porce. V kastrole rozehřejeme kajmak, přidáme mléko a česnek utřený s trochou soli. Porce kuřete vložíme do horké směsi a pomalu dusíme do měkka. ..
INGREDIENCE: 800g krůtích řízků, 1 svazek malých cibulek, 500g malých rajčat, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 čiré zeleninové polévky z kostky, sůl, pepř, sl. paprika, 2 lžíce solamylu, 3 banány, snítka kadeřavé petrželky nebo bazalky na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nakrájíme na kousky. Mladé cibulky i s natí posekáme na kolečka. Rajčata rozpůlíme. Na suché pánvi prudce osmáhneme plátky slaniny a vyjmeme je. Do výpeku přidáme tuk, na němž maso za stálého obrac ..
INGREDIENCE: 800g krůtích prsíček, 1 ananasový kompot, (400g), 1 broskvový (400g) kompot, 100 ml masového vývaru, 9g bílé želatiny (6 plátků), 1 větší kiwi, 50g modrých nebo zelených hroznů, 5 koktejlových třešní, sůl, ml. bílý pepř, 1 lžička sušeného koření (máty, bazalky, šalvěje). POSTUP PŘÍPRAVY: drůbeží maso mírně osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a v ruce promnutými bylinkami. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme doměkka (asi 40 minut). Při pečení poléváme vývarem, který jsme z ..
INGREDIENCE: 400g kuřecích řízků, 100g kuřecích nebo vepřových jater, 150g žampiónů, olej, 1 lžíce kečupu, 1 dl bílého vína, několik lžic světlého vermutu, sůl, worcester, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, játra odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo na tenké plátky, žampióny na kousky. Kuřecí nudličky vložme na rozehřátý olej, za stálého míchání krátce opečeme, přidáme játra, opět asi minutu vše opékáme, pak přidáme žampióny a opékáme ještě 4 minuty. Vmícháme kečup ..
INGREDIENCE: 1 menší slepice, malý kousek celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 2 bobkové listy, hřebíček, 3 feferonky, 6 lžic oleje, 320 g rýže, 100 g rozinek, 50g spařených oloupaných mandlí, podle chuti sůl, mletý pepř a.kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici s očištěnou, vypranou a nakrájenou zeleninou uvaříme v osolené a opepřené vodě do měkka. Vypranou, odkapanou a usušenou rýži osmahneme na polovičce oleje a podlijeme vývarem ze slepice. Vývar je nutné odměřit tak, že na jeden díl rýže dáme jeden a půl dí ..
INGREDIENCE: 2 očištěná kuřata, 2 lžíce olivového oleje, 5 cibulí, 2 bílky, 150 g rajčat, stroužek česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná vypraná kuřata rozsekneme na půlky, osolíme, opečeme na olivovém oleji s nadrobno krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Když kuřata dostanou barvu, přidáme vařené nakrájené bílky, na kousky nakrájená rajčata, rozetřený česnek, podlijeme vodou, v troubě dodusíme do měkka a ihned podáváme. ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna , 8 plátku anglické slaniny, 4 plátky šunky, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 4 plátky nivy nebo eidamu, grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme, silnější části mas prořízneme a odklopíme (uděláme plátek), lehce osolíme a opepříme, pomažeme hořčicí. Poklademe slaninou, sýrem a šunkou. Srolujeme a ovážeme režnou nití. A pozor!!- zásadně připravujeme s kůží. Vložíme do pekáče, posypeme kořením, podlijeme trochou studené vody a pečeme v horké troubě asi 50 min ..
INGREDIENCE: 3 porce kuřecího perkeltu; 30 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 8 slaných palačinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vyjmeme z perkeltu (kuřecí maso vykostíme) a umeleme je na strojku s vložkou s většími otvory. Šťávu z perkeltu ohřejeme, zahustíme moukou rozkvedlanou s kysanou smetanou a povaříme. Mleté maso promícháme s několika lžícemi připravené omáčky, naplníme palačinky, svineme je a vložíme do nádoby z jenského skla. Polijeme je zbylou omáčkou, prudce zapečeme v horké troubě a podá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA