POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všeho nejdříve dáme vařit fazole a jestliže jsme je večer předtím namočili, tedy je vaříme v téže vodě. Potom skopové vykostíme, zbavíme tuku, opláchneme, nakrájíme na malé kostky, osolíme a prudce opečeme v rozpálené slanině. Pak přidáme drobné nakrájenou cibuli, a jakmile začne červenat, zalijeme vše vývarem a necháme pod pokličkou dusit. Z másla a mouky si připravíme žlutou jíšku, přidáme do ní sklenici horkého vývaru, necelou polovinu malé konzervy paprikové pomazánky, bo ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Tento pokrm se připravuje ze skopového masa, ale je možno upravit ho ze dvou stejných dílů skopového a vepřového. Maso jemně nasekáme nebo umeleme, osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké papriky, utřený česnek a najemno nasekanou cibulku; hmotu dobře propracujeme. Pak z ní na prkénku poprášeném moukou vyválíme váleček asi na prst tlustý a nakrájíme z něho malé šišky - čevapčiči. Osmažíme je v rozpáleném oleji do zlatohnědá. Musí se péci rychle, vždy jen ve vřelém oleji a ne dé ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Skopový hřbet očistíme od blan, opereme, nasekneme tak, aby se maso při pečení nesmršťovalo, a nakrájíme na kousky. Rovněž očistíme a rozpůlíme ledvinky. Maso i ledvinky vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, lžičku octa nebo citrónové šťávy a promícháme. Zakryté dáme na 2-3 hodiny rozležet do chladna. Po této době napichujeme kousky masa na rožeň: mezi půlky ledvinek vždy kousek masa a opékáme nad žhavými uhlíky (ne nad plamenem!). Rožněm stále ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné tučnější maso ze skopové plece nakrájíme na kousky a s cibulí umeleme dvakrát na strojku. Na 1 kg masa dáme 100g cibule. Přidáme sůl, pepř a podle chuti citrónovou šťávu a 1-2 stroužky utřeného česneku. Vše dobře promícháme a dáme na 2 hodiny proležet do chladna. Ze směsi pak uvalíme oválky podobné vuřtům, napícháme je na rožeň a opékáme nad žhavými uhlíky asi 15 minut. Doma je pečeme v rozpáleném oleji na pánvi. Upečené maso dáme na nahřátou mísu, obložíme natí z lahůd ..
INGREDIENCE: Pro 4 osoby: 1/2 kg skopového masa, 120g loupaného hrachu, 50g cibule, 400g mrkve, 120g čistých jablek, 50g sušených švestek, 10g protlaku, ostatní podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové hrudí nakrájíme na menší kousky, zalijeme studenou vodou, uvedeme prudce do varu a pak ještě mírně vaříme 20 minut bez poklice. Po této době přisypeme přebraný a předem máčený hrách a vaříme dalších 40 minut. Pak osolíme, přidáme nakrájenou mrkev, mletou cibuli, tomatový protlak, omyté, sušené a vyp ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostíme 400g skopového masa a umeleme se 100g skopového loje a 1 velkou cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou petrželku a vmícháme 2-3 lžíce studené vody. Pak tuto masovou směs smícháme s 50g uvařené studené rýže. Z mouky, vajec a vody uděláme nudlové těsto, rozválíme je na placku silnou asi 1 mm a z ní vykrájíme větší kolečka. Na jednu půlku každého kolečka dáme nádivku z masa a rýže, překryjeme druhou, volnou půlkou, kterou jsme potřeli rozšlehaným vejcem. Dobře spoj ..
INGREDIENCE: 1kg skopové kýty, 2 cibule, olej, hovězí vývar, trochu hladké mouky, mletý pepř, sůl, kari, 1/8 l sladké a 1/4 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na menší proužky, cibuli na kostičky. Obojí dáme opražit na oleji, trochu podlijeme a zaprášíme moukou. Po chvíli opepříme, osolíme a přidáme kari. Nyní přilijeme tolik hovězího vývaru, že je v něm maso ponořeno. Vydusí-li se, přidáme jej po třetí. Nakonec zjemníme omáčkou sladkou smetanou a poté přilijeme k ..
INGREDIENCE: 200g skopové kýty bez kostí, 150g telecí kýty, 150g kuřecího masa,, 50g másla, 50g stolního oleje, sůl, bílý mletý pepř, 250g rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Jednotlivé druhy masa nakrájíme na stejnoměrné pátky, osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu. Rychle upečeme po všech stranách v rozpáleném oleji. Když je maso opečené, přendáme je na pánvičku s rozpuštěným máslem, ve kterém maso dopékáme a dusíme současně malá, tvrdá rajčata. Na talíři kebab obložíme rajčaty a přelijeme šťá ..
INGREDIENCE: 400g jehněčího masa z kýty, 3 lžíce rozinek 1 malý sušený nebo naložený lusk chilli(1lžička mletého koření, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, pepř, 1 vejce, 1 lžíce strouhané citrónové kůry, sůl, koriandr, 5 lžic strouhanky, 1/8 l oleje na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky a rozemeleme 2x na masovém strojku společně s rozinkami a očištěným luskem chilli, nebo lžičkou mletého koření. Nasekáme cibuli, utřeme česnek, cibuli na jedné lžíci oleje krátce ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA