Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ MASO PO AMERICKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, 5 g oleje, sůl, pepř, worcester, 50 g cibule, 50 g brukve, 50 g brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené vepřové maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Podlijeme netučným vývarem z kostí a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme celé malé cibulky, brambory a brukev nakrájené na kostičky a dodusíme. Podle chuti osolíme. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ŽIVÁŇSKÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE: 100 g vepřového plecka, sůl, 50 g brambor, 10 g rajčatového protlaku, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky pokrájené maso a syrové brambory napichujeme střídavě na špejli. Posypeme pažitkou a opečeme nasucho. Pak trochu podlijeme a dusíme doměkka. Ke zvýraznění chuti přidáme do šťávy rajčatový protlak. Vhodným příkrmem k šašliku je rýže. Místo dušení můžeme šašlik připravovat na grilu, nejlépe na Etagrilu. K hotovému pokrmu přidáme čerstvé máslo. másla. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČÍNSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 100 g vepřové kýty , sůl, 10 g mrkve, 10 g celeru, 10 g šunky, 5 g hladké mouky, 10 g hrášku, 30 g květáku, citrónová kůra, 5g másla POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso protáhneme na nudličky nakrájenou šunkou, pokrájenou zeleninou, osolíme, nasucho opečeme, podlijeme netučným vývarem z kostí a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Do povařené šťávy dáme prohřát sterilovaný hrášek a uvařený, na růžičky rozebraný květák. Hotové maso nakrájíme na plátky ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | INDONÉSKÉ KAARI.

INGREDIENCE: 400 g libového vepřového masa, 2 zelené papriky, 1 cibule, sůl, lžička kari, 2 lžíce vína sherry, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, očištěnou papriku a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme s kari a se sherry. Necháme v chladnu půl hodiny odležet. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm rozdrcený česnek, přidáme okořeněné maso a opečeme. Podlijeme a udusíme doměkka. Podáváme s dušenou rýží a s kečupem. Sherry nahradíme i naší Tesavelou Ca ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MORAVSKÝ VRABEC.

INGREDIENCE: 20 g vepřového libového bůčku, česnek, sůl, kmín, 10 g oleje, 20 g cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na podlouhlé díly - na 1 porci 1 díl, potřeme utřeným česnekem se solí, okmínujeme a dáme do kastrolu na zpěněnou cibuli. Zapečeme v troubě, podlijeme netučným vývarem a upečeme za občasného podlévání šťávou doměkka. Místo do kastrolu můžeme vrabce zabalit do vymazaného alobalu a péci na plechu v troubě. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ZBOJNICKÁ PEČÍNKA.

INGREDIENCE: 100g vepřové kýty, 10g slaniny, 20g klobásy, 20g cibule, 3 g hl. mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě s klobásou a cibulí nakrájenými na kolečka napichujeme na jehlu. Vložíme do pekáče na rozpálenou slaninu, zprudka opečeme, podlijeme netučným vývarem a dusíme doměkka. Šťávu potom zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, povaříme a přelijeme přes maso, které jsme sundali z jehly. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BULHARSKÁ KJUFTIĚTA.

INGREDIENCE: 10 g vepřového masa, 10 g brambor, 1 /4 vejce, 10 g žemle, voda, sůl, pepř, petrželka, 10 g oleje, 20 g cibule, 70 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: K jemně umletému vepřovému masu přidáme strouhanou syrovou bramboru, žemli namočenou ve vodě, vejce, sůl, pepř. Dobře promícháme a tvoříme malé šišky, které zlehka obalíme v sekané petrželce. Drobně nakrájenou cibuli zapěníme na oleji, přidáme nakrájená rajčata a připravené masové šišky. Necháme vysmahnout, podlijeme netučným vývarem z kostí ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KJUFTĚTY SE STUDENOU RAJČATOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 100 g vepřového masa, sůl, pepř, voda, 10 g cibule, 10 g eidamu. Omáčka: 50 g rajčatového protlaku, 10 g cibule, 10 g kysané okurky česnek, pepř, sůl, cyklamát. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vodu a dobře promícháme. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený sýr. Tvoříme malé válečky a grilujeme asi 3 minuty po obou stranách. Hotové přelijeme omáčkou: Do rajčatového protlaku nastrouháme cibuli, kysan ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MOLDAVSKÉ TĚFTĚLI.

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, pepř, 10 g cibule, 10 g oleje, 20 g kořenové zeleniny, 10 g cibule, 10 g rajčatového protlaku, celý pepř, bobkový list, 1 skleničky bílého vína, petrželka nebo kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tvoříme malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji. Pak k nim přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a rajčatový protlak. Zalijeme vínem, podle potřeby netučným vývarem z kostí neb ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | PIKANTNÍ MASOVÉ KULIČKY

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, sherry (1 lžíce), paprika, 20 g cibule, zázvor, pepř, 10 g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: K jemně umletému masu přidáme sherry, sůl, pepř, zázvor a jemně nakrájenou cibuli. Dobře promícháme a utvoříme malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji s paprikou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz