INGREDIENCE: 150g vepřové kýty, sůl, pepř, 75g šunky, 100g plátkového sýra, 75g anglické slaniny, 50gfeferonek, 80g oleje, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky naklepeme, naplníme plátky šunky, sýra, anglické slaniny, proužky feferonek, přehneme, konce spojíme párátkem, osolíme, opepříme a pozvolna opékáme po obou stranách na horkém oleji. Výpek zjemníme kouskem másla a přelijeme přes tlapky. Příloha: smažené hranolky, různé upravené brambory, nakládané houby nebo zeleninový salát. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z libové krkovičky nakrájíme plátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme a plníme následující náplní: Nastrouháme krajíc chleba, přidáme vrchovatou lžíci másla, drobně rozsekanou zelenou část pórku, kousek libové anglické slaniny, nastrouhaný tvrdý celer a 1 vejce. Směsí potřeme jednotlivé plátky, přehneme a spíchneme párátky. Vložíme do pekáče, podlijeme a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, zahustíme moukou, povaříme a polijeme kapsy. Podáváme s hranolky, obložíme dušenými fazolkami ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 150g vařené šunky, 120g másla, 80g mouky, sůl, pepř, 2 vařená vejce, 1/2 citrónu, 1/4 l kyselé smetany, 1/2 l bílého vína, 400g čerstvých hříbků či žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety opatrně prořízneme, do každé vložíme plátek šunky, polovinu vařeného vejce a naklepáním okrajů uzavřeme. Osolíme je, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na másle nebo na oleji. Potom je podlijeme bílým vínem, přidáme nakrájené hříbky nebo žampióny a necháme pod pokličkou dusit ..
INGREDIENCE: 1 kg jeleního hřbetu, 15dkg slaniny, sůl, pepř, 10 bobulí jalovce, 1/8 l smetany, 5dkg másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu naklepeme, odblaníme a velmi hustě protáhneme slaninou, kterou obalíme v soli, pepři a mletém zázvoru, a to střídavě ze dvou stran. Do pekáče na dno vložíme plátky slaniny, na ně zvěřinu a pečeme na nich tak dlouho, až slanina zažloutne. Pak podlijeme hřbet nakyslou smetanou, obložíme kousky čerstvého másla, osolíme a pečeme dále. Občas podlijeme vodou. Když zvěřina ..
INGREDIENCE: 1/2kg mufloní zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 1 rohlík, 1dl vína, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 10dkg slaniny, 5dkg másla, 2 vejce, 1 cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu a vepřové maso umeleme, přidáme rohlík namočený ve víně, špetku tymiánu, bobkový list, na čtverečky pokrájenou slaninu, vejce, strouhanou cibuli a vše rozmícháme; ze směsi uděláme karbanátky a na tuku je opečeme, zalijeme ještě málo vodou a v troubě doděláme. Příloha brambory, kompot. ..
INGEDIENCE: Zvěřina z 1 vydry nebo nutrie, 1/4 l vinného octa, koření, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření , 3 hřebíčky,špetka tymiánu, 3 bobkové listy, 5 bobulek jalovce, kousek zázvoru, 1/4 l kyselé smetany, 10 dkg másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu (myslivecky jádro) vydry nebo nutrie Naložíme do studeného octového nálevu, který připravíme takto: Vinný ocet povaříme s 1/2 l vody s cibulí, trochu pepře, novým koření, tymiánem,bobkovým listem, hřebíčkem a zázvorem. Zvěřinu posypeme Roztlučeným ..
INGREDIENCE: 1 roháč, sůl, mořidlo, 10dkg slaniny, 1/2 l kyselé smetany, 2x5dkg másla,1 dkg hladké mouky, lžička kaparů, špetka tlučeného pepře. (MOŘIDLO):SVAŘÍME 2 díly vody, 1 díl octa, koření(5 zrn pepře, 5 zrn nového koření,3-4 bobkové listy, špetku tymiánu: sůl nedáváme!) a kořenovou zeleninu ( na kolečka nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli). POSTUP PŘÍPRAVY: Pták se oškube, opálí, vykuchá a dá se do mořidla na 2-3 dny.Po vyjmutí z mořidla se zvěřina protáhne slaninou obalenou v so ..
INGREDIENCE: 3000g kančího hřbetu, 150g slaniny, 100g mrkve, 100g celeru, 100g kořenové petržele,100g cibule, 1/2 l šťávy z pečeně, 1/4 l černého piva, 2g jalovce, 100g hořčice, 150g černého chleba, 1/2 l hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný a prošpikovaný hřbet dusíme na osmažené kořenové zelenině, do které jsme přidali šťávu z pečeně, černé pivo, zrnka jalovce a hořčici: Měkké maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout do. tuku, zahustíme ji strouhaným černým chlebem, zalijeme hovězím výva ..
INGREDIENCE: 1000g kančího hřbetu, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 1/4l červeného vína, 50g másla, 2 vejce, 200g strouhaného chleba, 200g sádla, celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, 10g mleté skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozpůleného kančího hřbetu nakrájíme žebírka, která upravíme tak, aby u kosti zbyl pouze střed masa. Osolíme je, vložíme na nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli na másle, okořeníme, podlijeme červeným vínem a řádně dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme je, osušíme, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Semeleme asi 1/2 kg srnčího masa, srdce, játra, 1/2 kg tučného vepřovho masa.Přidáme 2 máčené housky, mletě pepř, smaženou cibulka. Směs zpracujeme na karbantky, kter‚ volně pečeme na másle 1/4 hodiny. Hotové karbantky vyjmeme, šťávu zalijeme 1/4 l smetany, přidáme citrónovou šťávu, 3 lžíce hladk‚ mouky, citrónovou kůru, 1 lžíci hořčice, 2 kostky cukru a vše dobře povaříme a přeceďíme na karbantky. Před podáváním je posypeme na kostičky pokrájenou červenou řepou, okurkami nebo ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA