INGREDIENCE: 6 lžic oleje, 7 cibulí, 7 rajčat, 2 sladké papriky, 1 pálivá paprika, sůl, 6 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme oloupaná nadrobno nakrájená rajčata, drobné pokrájené oloupané papriky, osolíme a dusíme za častého míchání, až se zelenina rozvaří a vznikne kaše. Horkou kaši dáme do misek a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. ..
INGREDIECE: 6 dl mléka, 40g mandlí, 2 vejce, 250g mouky, 100g fíků, 100g rozinek, špetka muškátového oříšku, špetka soli, olej na osmažení, mletá skořice, 40g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prosáté mouky, vajec, soli, muškátového oříšku a mléka vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Do těsta zapracujeme pokrájené fíky, spařené, oloupané a pokrájené mandle a rozinky, vyválíme placku ve velikosti dortové formy, kterou v kastrole s rozpáleným olejem po obou stranách do růžova usmažíme. Vynd ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do pětilitrové láhve od okurek nebo do sklenic 0,7 l.2 kg méně tučných špekáčků, 1.75 kg cibule, 600 ml octa, 1250 ml vody, 5 polévkových lžic soli - 120g, 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g, 3/4 polévkové lžíce cukru - 10g, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnou ..
INGREDIENCE: na sklenici o obsahu 660g je potřeba asi – 500g oloupaného salámu (točený, kabanos, špekáčky apod.), 5 oloupaných rajčat (na chvíli ponořených do vřelé vody, potom se dobře loupají), na každou vrstvu špetka pepře a špetka soli, dále 2 cibule, 2 lžíce oleje, ve 3 vody rozmíchané 2 lžíce octa a 2 pecičky umělého sladidla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tohoto množství nalijeme do sklenice tolik, kolik si siláž vezme, což závisí i na tom, jak jsou rajčata šťavnatá a jak hodně vše namačkáme. Oloupa ..
INGREDIENCE: 30g hub masáků (růžovek), 150g nivy, 3 brambory, 1 l smetany, 1 lžíce másla, pažitka, sůl, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousky nakrájené houby povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Nastrouháme nivu, rozkvedláme ve smetaně trochu hl. mouky a vše vmícháme do polévky. Nakonec zjemníme máslem, osolíme a posypeme sekanou pažitkou. ..
INGREDIENCE: Houby, strouhanka, 3 vejce, cibule, olej na smažení. Nálev: 1 3 l vody, 1 l bílého vína, 1 l octa, 10 lžiček cukru, 6 lžiček soli, 4 ks nového koření, 2 bobkové listy, 3 ks hřebíčku, 1 lžíce hořčičného semínka. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady nálevu vaříme asi 5 minut. Houby obalíme ve strouhance, vejci a opět ve strouhance a opečeme dohněda. Do sklenice nebo kameninového hrnce postupně naskládáme houby a cibuli, vrstvy střídáme. Zalijeme nálevem. Za 4 dny můžeme konzumovat. ..
INGREDIENCE: 2 krajíce tmavého chleba, 4 zralá rajčata nakrájená na kostky a zbavená semínek, 3 stroužky rozetřeného česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 šálku nasekaných lístků bazalky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Promícháme rajčata s bazalkou. Osmáhneme chleba dohněda. Natřeme česnek na teplý chléb. Naložíme na chleba rajčatovou směs a pokapeme olivovým olejem. ..
INGREDIENCE: 1 kg špekáčků, 6 lžic oleje, 2 lžíce obyč. hořčice, 12 lžic kečupu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce octa, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej a ostatní přísady. Necháme chvíli povařit. Mezitím oloupeme špekáčky a cibuli, oboje nakrájíme na kolečka. Pak to vmícháme do již připravené zálivky a je hotovo. Můžeme konzumovat v ještě teplém stavu, vynikající jsou i za studena. Dobrou chuť. ..
Vaše tipy na utopence jsou zajímavé, tak mě napadlo přispět i naší verzí této oblíbené pochoutky. Na utopence si připravíme klasický "okurkový" nálev z Deka /dle návodu/ do velké láhve dáme oloupané a rozpůlené utopence a přidáme spoustu cibule, feferonek a najemno nakrájeného bílého zelí. Můžeme přidat i trošku červené papriky - mleté, bobkový list,nové koření. Většinou je poměr utopenců a zeleniny 1/1. Takto jsem utopence začala připravovat pro svou sestru, která nemá ráda špekáčky, ale nalože ..
INGREDIENCE: Asi 500 g vykostěné ryby- tuňák nebo treska mražená nebo i mražené rybí filé nebo i větší pstruh, velkou hrst petržele, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 velké lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru,1 citron, 1 rohlík, trochu hladké mouky, sůl, pepř, oliv.olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Mraženou rybu krátce povaříme v malém množství vody, čerstvou rybu necháme udělat na pekáči Crisp a malém množství oliv. oleje. Dáme do misky rozdrobený rohlík nebo 3 plátky bílého chleba a přilij ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA