INGREDIENCE: : 600g bůčku, 6 mrkví, cibuli, 60 g sádla, petrželku, 2 lžíce polohrubé mouky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibulku zpěněnou v sádle. Osolíme a okmínujeme. Dusíme je asi 3/4 hodiny, podle potřeby podléváme. Pak k masu přidáme mrkev nakrájenou na silnější nudle, ještě podlijeme a dusíme, až jsou maso i mrkev měkké. Zaprášíme moukou, necháme vydusit, znovu mírně podlijeme, povaříme a zasypeme sekanou petrželkou. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 300g prorostlého bůčku, 100g tvrdého sýra, ml. sl. paprika, ml. pepř, sůl, tymián nebo bazalka, 2 vejce, mléko, hl. mouka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček vykostíme, jemně umeleme, přidáme jemně nastrouhaný sýr, koření, sůl, 1 vejce, 3 lžíce mléka a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce asi 2 hodiny uležet, pak z ní uděláme menší tenké řízky. Ty postupně ponoříme středně hustého těstíčka připraveného z 1 1 vejce, 3 lžic mléka a asi 4 lžic mouky (těstíčko má být tro ..
INGREDIENCE: 500g vepřového bůčku, 200g strouhaného sýra, 2dl mléka, sůl, pepř, 2 vejce, mouka, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček zbavený chrupavek a kůže umeleme na masovém strojku, přidáme sůl a mléko a necháme odležet v chladničce. Pak do masa vmícháme strouhaný sýr a tvoříme oválné placičky, které obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalené řízky smažíme na oleji a podáváme s bramborem, kaší a zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 50g mletého bůčku, 150g anglické slaniny, 3 vařená oloupaná vejce, 2dl syrového mléka, 3 lžíce oleje na pečení, 1 červená kapie, 1 cibule, 1 kyselá okurka, , podle chuti sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Umletý bůček zalijeme mlékem, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Tím jsme připravili bůčkovou fáž. Vejce, cibuli, kapii a kyselou okurku nakrájíme na drobné kousky a smažíme za stálého míchání asi 7 minut v pánvi na rozehřátém oleji Poté odstavíme a necháme vystydnout. Na ig ..
INGREDIENCE: 750g vepřového bučku (raději libovějšího) nebo krkovičky či plecka, 200g žampiónů, 5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sl. ml. papriky, 2 cibule, sůl, pepř, trochu chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček či jiné maso vykostíme , odstraníme křupky a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, mírně opepříme, přidáme lisovaný česnek, papriku, na plátky nakrájené oloupané žampióny, na tenké plátky nakrájenou cibuli a chilli. Vše řádně promícháme, rozetřeme na pekáč, podlijem ..
INGREDIENCE: 1000g vepřového bůčku, kmín, sůl, 120g bílých husích jater. Nádivka: 100g másla, 3 vejce, 300g žemle, 1 /3 -1 /2 l mléka, trochu sekané pažitky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme houskovou nádivku, a to tím způsobem, že rozpuštěné máslo vlijeme do mléka s rozkvedlanými žloutky a tím polijeme na plátky rozkrájené žemle. Vše trochu osolíme, necháme stát, nemícháme, jen po chvíli obrátíme spodní vrstvu nahoru, aby se všechna žemle napila mléka. Je-li suchá, přidáme mléko, do ř ..
INGREDIENCE: 320g vepřového bůčku, 320g vepřové plece bez kosti, 50g sádla, 2 cibule, 8 str.česneku, kmín, sůl, 20ml rajského protlaku. NA DUŠENÝ ŠPENÁT: 750g mraženého špenátu50g sádla, 50g hladké mouky, mletý pepř, 200ml mléka, 2 cibule, 1 vejce, česnek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa nakrájíme stejné špalíčky. Česnek utřeme, osolíme, přidáme drcený kmín, opečeme na sádle. Pak přidáme k vrabcům rajský protlak. Osmáhneme. Přidáme ještě nakrájenou cibuli a dáme do trouby zapéct. Dáváme pozor ..
INGREDIENCE: 1kg vepřového bůčku nakrájíme na kostičky (1x1cm), přidáme 6 celých vajec, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce vegety, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku grilovacího koření, trochu pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno promícháme a směsí naplníme tlačenkový sáček. Vaříme ve vodě 2 hodiny na mírném ohni ..
INGREDIENCE: 500g vepřového vykostěného bůčku (ramínko, plecko),1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky o hraně asi 3 až 4cm a vložíme do kastrolu, osolíme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, utřený česnek, okmínujeme, podlijeme 1dl studené vývaru nebo vody a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Podle potřeby doléváme vysmáhlou šťávu troch ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA