INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř. Marináda: 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžičky pepře, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky (nebo 1 lžíce maggi a 1 lžíce worcesteru), 2 lžíce kremžské a 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce jemného škrobu (Solamyl nebo Maizena), olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme paličkou, osolíme a opepříme a namočíme do marinády tak, aby byly z obou stran omočeny Marinádu připravíme tak, že všechny přísady smícháme, česnek buď prolisujeme nebo nastrouháme ..
INGREDIENCE: 4 kotlety, olej, kečup, česnek, sůl, kyselá okurka, pepř a strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme lisovanym česnekem a osmahneme jen aby se zatáhlo. Narovnáme do pekáčku (zapékací misky). Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, posypeme strouhanym sýrem a zakapeme kečupem. Polijeme zbytkem oleje co jsme v něm smažili. Podlijeme trochou vody s 2 lžícemi kečupu, aby se to nepřipeklo. Můžem to péci přiklopené, aby bylo maso ryc ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 1 cibule, 2 stroužky česneku, tymián, drcený kmín, ml. paprika, ml. nové koření, sůl, olej, 2 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety po obvodu a u kosti nařízneme a jemně naklepeme. Cibuli nastrouháme, česnek rozetřeme, promícháme s kořením a solí a potřeme kotlety. Necháme je v chladničce v přikryté nádobě odležet, pak z nich setřeme směs a kotlety opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme kořenící směs, trochu vody a dusíme, až změknou. Měkké kotlety vyjme ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kotlety s kostí vcelku, 2 větší cibule, špetka mletého pepře, špetka soli, worcester, hrst rozinek, hrst křížal, hrst drcených ořechů, 50 g medového perníku, 50 g švestkových povidel, 3 lžíce kečupu, 7 mrkev, půl celeru, 1 petržel, špetka celého pepře, špetka nového koření, 3 bobkové listy, 3 lžíce oleje, 50-70 g hladké mouky, máslo na jíšku podle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotletu omyjeme, osušíme, povrch masité části pořežeme do čtverečků, osolíme, opepříme, pokapeme ..
INGREDIENCE: 500g vepřových kotlet, 2 vejce, lžička ml.pepře, Glutasol, pálivá a sladká paprika, sůl, 1 lžičky kari, lžíce hořčice, lžíce majonézy, 2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRVY: Maso lehce naklepeme, nakrájíme na plátky. Uděláme směs z výše uvedených surovin, kterou plátky masa natřeme a v chladnu necháme uležet. Pak smažíme a podáváme s bramborovou kaši nebo bramborovými kroketami. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 2 lžíce oleje, 1 cibule, mletý pepř, česnek, kmín, drcené nové koření, tymián, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme a protkneme dílky česneku. Okořeníme je a necháme chvíli odležet. Pak je vložíme na drobně nakrájenou a na oleji zpěněnou cibuli, lehce opečeme po obou stranách, podlijeme vodou a dusíme. Přitom je obracíme a podléváme. ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové kotlety nebo kýty, 240 g sterilovaného leča, 300 g čerstvých rajčat, 60 g oleje, sůl, pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ukrojíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okrajové blány. Na pánvi opečeme po obou stranách do zlatova, aby uvnitř maso nebylo krvavé, ale zároveň bylo šťavnaté.jednotlivé kotlety vyjmeme a do výpeku dáme sterilované lečo, které přichutíme vyjmenovaným kořením. Přidáme opečené maso a krátce podusíme. Podáváme s vařenými nebo opé ..
INGREDIENCE: 4 ks kotlety bez kosti, 4 plátky šunky, 150 g anglické slaniny, cibule, strouhanka, hořčice, sójová omáčka, worcestrová omáčka, máslo, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou, přidáme stejnou vrstvu drobně nakrájené cibule ( nešetříme ). Pokapeme omáčkami a zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Na strouhanku poklademe slabší ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 200g sýru Niva, 80g slaniny (silnější plátky), 4 feferonky, 1 kyselé jablko, olivový olej, 50 ml červeného vína, 500g brambor, sůl, steakový pepř, čerstvá bazalka, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V kotletě nařízneme kapsu a poté naklepeme. Osolíme, opepříme a do kapsy vložíme sýr, plátek jablka, feferonku, bazalku a na závěr slaninu. Kotlety opečeme z obou stran na oleji, podlijeme červeným vínem a přiklopíme. Když jsou téměř měkké, necháme je odkryté nebo je d ..
INGREDIENCE: 375 g vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 15 g rostlinného tuku, 25 g cibule, 75 g žampiónů, drcený kmín, 1 vejce, 25 g oleje, 12,5 g hladké mouky, 1,25 dl vývaru, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky worcesterové omáčky .POSTUP PŘÍPRAVY: Silnější kotlety podélně nařízneme a utvoříme kapsu, naklepeme, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, kmín, osolíme, podusíme a zahustíme vejci. Směsí naplníme kotlety, upevníme párátky a na horkém oleji op ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA