INGREDIENCE: 700g brambor, 400g hlávkového zelí (nebo kysaného), ml. pepř, sůl, olej na smažení, 1 vejce, 120g hl.mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme najemno. Necháme je chvíli odstát, tekutinu slijeme. Přidáme vejce, všechnu hl. mouku, sůl a trochu ml. pepře. Vše dobře promícháme a prohněteme. Zelí pokrájíme na drobné kostičky. Ty ještě spaříme horkou vodou, necháme úplně vychladnou, potom přidáme k ochucenému bramborovému těstu a dobře s ním promícháme. Z hotového těsta uděláme malé p ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 4 lžíce mléka, 200 g hladké mouky, 4 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, 2 lžičky majoránky, pepř, rostlinný olej na smažení, listy hlávkového salátu a petrželky na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, op ..
INGREDIENCE: 1 kg syrových oloupaných brambor, 2 vejce, 1 dl mléka, 120g hl. mouky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 200g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové, oškrábané brambory jemně nastrouháme, necháme ustát, přebytečnou vodu odcedíme. Do brambor přidáme mléko, hladkou mouku, vejce, česnek utřený se solí, pepř a majoránku. Těsto dobře promícháme a sběračkou tvarujeme malé bramboráčky na rozpáleném oleji v lívanečníku nebo na pánvičce. Pečeme po obou stranách dozlatova. ..
INGREDIENCE: 750g uvařených brambor, 350g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, 100g oleje nebo sádla, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme, smícháme s hrubou moukou, vejci, solí a zpracujeme v tužší těsto. Těsto vyválíme na placku na pomoučeném vále, ze které vykrajujeme kolečka. Z těsta můžeme též vytvořit šišku, nakrájet na kousky a vyválet placku. Placky srovnáme na pomaštěný plech a pečeme v dobře vyhřáté troubě z obou stran. Můžeme je péci i na tuku na pánvičce, o ..
POSTUP PŘÍRAVY: Namočíme si do vody suchý chleba. Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu, kmín, majoránku, pepř a tolik množství česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku, přidejte taky cibuli, je v těchto plackách moc dobrá a trochu hladké mouky. ..
INGREDIENCE: 3 oloupané syrové brambory, 2,5dcl mléka, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 20 dkg uzeniny, 1 vejce, špetka cukru, 1 dcl oleje, 15 dkg hrubé mouky a 10 dkg polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí, menší lžíce soli, kmín a majoránku podle chuti, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V rendlíku si osmažíme na oleji (trochu si necháme na závěrečné potření)pokrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou uzeninu a zalijeme mlékem aby se ohřálo. Do mísy si na jemno nastrouháme brambory a česnek, přebytečnou vodu sl ..
INGREDIENCE: 500 g vařených brambor, 150 g šunky, 2 vejce, sůl, hladká mouka, strouhanka, olej, prášek do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Do vychladlých brambor přidáme vejce, nakrájenou šunku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Utvoříme placičky a obalujeme v trojobalu. Smažíme do zlatova. ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, ml. pepř, kmín, majoránka, 3 lžíce poloh. mouky, olej, 150 ml bílého jogurtu, 2 sladkokyselé okurky, kapie. Náplň: 200 g jater, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, lžíce sádla, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle a vložíme do mísy. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, osolíme, opeříme, přisypeme kmín a majoránku. Těsto dobře promícháme a na pánvi s rozpáleným olejem usmažíme placky. Na placky dám ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 350 g mletého vepřového masa, 150 g poloh. mouky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, majoránka, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRVY: K nastrouhaným bramborům přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, vejce, sůl a mouku, aby vzniklo hustší těsto. Smažíme na pánvi dorůžova. Podáváme s kečupem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do základní bramborákové směsi přidáme půl lžičky sušeného libečku, špetku máty peprné, lžičku meduňky a půl lžičky dobromysli. Opečené bramboráky ještě horké posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Podáváme, stejně jako každou úpravu bramboráku, velmi horké. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA