Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | HOUBY PEČENÉ JAKO LEDVINKY

INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (nejvhodnější je muchomůrka růžovka neboli masák), 80g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř a pokud možno čerstvé umletý kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané klobouky masáků nakrájíme na plátky asi 6 mm tlusté posypeme kmínem a rychle je opečeme v rozehřátém tuku s vyšší teplotou do růžova. Pak je podle chuti osolíme, opepříme, upravíme na misku a ozdobíme hlávkovým salátem. Příloha: opečené brambory nebo chléb, popř. vaječné topinky. y ..

HOUBY | ŽAPIÓNY PEČENÉ JAKO MINUKA

INGREDIENCE: 600 g čerstvých, pokud možno menších kloboučků žampiónů, 200 g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř a citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Kloboučky žampiónů sloupneme, slabě opepříme, vložíme do rozehřátého tuku s vyšší teplotou a pečeme tak dlouho, až kloboučky začnou růžovět, tj. asi 4 minuty. Upečené žampióny osolíme, popř. pokapeme citrónovou šťávou a podáváme. Obměna: Použijeme-li větších kloboučků pak je nakrájíme asi na 3/4 cm tlusté kousky. Příloha: slané rohlíky. ..

HOUBY | DUŠENÉ HOUBY PO ANGLICKÉM ZPŮSOBU

INGREDIENCE: 800 g hub, 2 lžíce másla, 100 g tlustého od šunky, trochu hovězího vývaru (nebo vodu s masoxem), lžíci hladké mouky, sklenku sherry a smetany, 1/2 citronu, bílý pepř, sul, kari koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na čtvrtky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky pokrájené tlusté šunky, cibuli, houby a dusíme podlité vývarem. Přidáme kuličku uhnětenou z másla a mouky a houby tak zahustíme. Vmícháme sherry, citrónovou štávu a smetanu, okořeníme a přidáme usekanou petrželku. ..

HOUBY | ŠTĚDROVEČERNÍ KUBA

INGREDIENCE: 50 g sušených hub, 300g trhaných krupek, 40 g sádla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, kmín, Majoránka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky spaříme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem a trochou sádla. Na cibulce podusíme houby a vše smícháme dohromady, Okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a necháme v troubě zapéct. Na povrch kuby přidáme před zapečením zbytek sádla. ..

HOUBY | HOUBOVÁ NÁDIVKA I

INGREDIENCE: 200g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé a ostatní houby hřibovité, klouzky, křemenáče anebo houby ve směsi), 40g másla a 50g cibule, 40g másla, 2 žemle, 1/4 l mléka, 1 vejce, 1 žloutek, trocha muškátového květu, mletého pepře a petrželky, sůl a trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozsekané houby, osolíme a udusíme doměkka. V misce utřeme máslo do pěny, k němu přimícháme žemle namočené v mléce, dobře v ..

HOUBY | HOUBOVÁ NÁDIVKA

INGREDIENCE: ¼ l mléka, 250 g čerstvých hub, 50 g másla, 70 g cibule, 2 žemle nebo rohlíky, 1 vejce, 1 žloutek, muškátový květ, petrželka, strouhanka, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Do kastrolu dáme pokrájené houby, osolíme a podusíme do měkka. V míse utřeme máslo do pěny, přidáme žemle na močené v mléce, vymačkané a rozmělněné. Přidáme vejce, žloutek, podušené houby, posekanou petrželkou, sůl, strouhanku a koření. Promícháme, jak je nádivka řídká, zah ..

HOUBY | RAŽNIČI Z HUB

INGREDIENCE: Houby (nejlepší jsou malé suchohřiby), domácí slanina, kabanos brambory, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby (nejlepší jsou malé suchohřiby), domácí slanina, kabanos brambory, pepř, sůl, olej. střídavě plátky hub, plátky cibule, na plátky pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájený kabanos a syrové plátky brambor. Okořeníme a pečeme na grilu nebo v troubě na plechu. ..

HOUBY | OBALOVANÉ SMAŽENÉ HOUBY

INGREDIENCE: 600g smržů nebo hřibů, sůl, hladké mouka, 2 vejce, strouhanka, tuk na smaženi. POSTUP PŘÍPRAVY: Tímto způsobem lze upravit jen velké druhy hub. Houby očistěme a povaříme 15 minut ve slané vodě. Vyjmeme je z vody, necháme odkapat a vychladnout. Obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku. ..

HOUBY | HOUBOVÝ BRAMBORÁK

INGREDIENCE: 30 g sušených hub, 500 g brambor, 50 g hl. mouky, 1 vejce, sádlo, majoránka, máslo, česnek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby předem namočíme, poté je nasekáme a podusíme na másle. Brambory najemno nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a přidáme houby. Tuto směs promícháme a tvoříme bramboráčky, které pečeme na pánvi z obou stran do růžova. ..

HOUBY | HOUBY PO SIKULSKU

INGREDIENCE: 500g čerstvých hub, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 100g mrkve, 100gpetržele, 1,5dl kysané smetany. Různé druhy hub můžeme upravit podle tohoto předpisu. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolku podusíme na sádle strouhanou cibuli a zpěníme papriku. Přidáme očištěné, na tenké plátky pokrájené houby, okořeníme pepřem, osolíme a dusíme doměkka. V jiné nádobě podusíme doměkka mrkev a petržel, prolisujeme je a přidáme k houbám. Krátce podusíme a podáváme ochucené kysa ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz