INGREDIENCE: 500g vepřového masa, 50 g sádla, 1 cibule, sůl, 300g rýže, mletý pepř, drcený kmín, 60 g tvrdého sýra, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso pokrájíme na malé kostičky. V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a vložíme kostičky masa. 0solime je a dusíme ve vlastní šťávě dopoloměkka. Přidáme přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Vše zalijeme vodou tak, aby maso i rýže byly potopeny, a pod ..
INGRDIENCE: Zbytky pečených kuřat i s nádivkou, 300g dušené rýže, 1 cibule, 1 paprika, 2 rajčata, 50g másla, sůl, 50g tvrdého sýra, sekaná petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Když je zelenina podušená, přidáme na malé kostičky pokrájené kousky masa a nádivky. Nakonec vmícháme dušenou rýži, prohřejeme a podáváme sypané sekanou petrželkou a strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 250 g rýže, 300 g vepřového plecka, sůl, 30 g slaniny, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 cibule, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce strouhaného sýra, 2 lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme spařenou rýži, dobře promícháme, osolíme, dolijeme horkou vodou tak, aby tekutina přesahovala d ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 1/2 l mléka, 50 g jablk, 2 vejce, 60 g rostlinného tuku, 100 g cukru, l citrón, strouhanka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme horkou vodou, zalijeme osoleným mlékem s vodou (na jeden šálek rýže dva šálky vody s mlékem) a dusíme. Jablka oloupeme, rozkrájíme na plátky, zakapeme citrónovou šťávou a v troše vody s cukrem podusíme. Rostlinný tuk utřeme s cukrem a žloutky, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a smícháme s prochladlou rýží. Nakonec lehce vmícháme sníh u ..
INGREDIENCE: 125 g rýže, 25 g bylinkového másla, 1/2 červeného paprikového lusku nakrájeného na proužky, 1 dl horkého masového vývaru, 150 g mraženého hrášku, 1/2 malé sklenice sterilované kukuřice, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Bylinkové máslo rozpustíme a podusíme na něm paprikový lusk. Přimícháme k němu rýži, přilijeme vývar. Přidáme hrášek a kukuřici, všechno dáme na 5 minut prohřívat a dochutíme. ..
INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky vody, 1 cibule, sůl, sklenka bílého vína, několik snítek šafránu, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1/2 balíčku zmrazené zeleninové směsí (nejlépe s kukuřicí), sýr, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Lžíci másla a lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenu cibuli, přidáme teplou vodou propláchnutou zeleninu, podlijeme ji vínem a krátce dusíme. Rýži p~opláchneme studenou vodou, následně vařící vodou, vhodíme k zelenině, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou 1 ..
INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 2 cibule, 8 středních rajčat, olej, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 4 šálky vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a na horkém oleji s máslem osmahneme dožluta. Rajčata spaříme ve vařící vodě, polijeme je studenou vodou a sloupneme slupku. Pak je nakrájíme na kousky a vhodíme na cibuli. Trochu podlijeme a rozdusíme je. Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, přidáme k rozdušeným rajčatům, ochutíme solí a pepřem. Dolijeme zbytek vody a přivedeme k varu ..
INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky horké vody, sůl, 2 lžíce másla, 6 žampionů, 2 pórky, vařené maso z půlky kuřete (nebo slepice), kostka drůbežího bujónu, lžíce sójové omáčky, špetka glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrole, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod pokličkou. Poté necháme ještě chvíli dojít. Na másle osmahneme nadrobno nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampióny, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 cibuli a dva stroužky česneku jemně nasekáme a společně s 200 g rýže opečeme na másle. Podlijeme ½ l zeleninového vývaru a zvolna asi 15 minut dusíme. Pak necháme vychladnout. Poté vmícháme 4 lžíce strouhaného sýra, 1 vejce a 2 lžíce jemně nasekané řeřichy. Z hmoty vytvarujeme placičky, které opečeme na oleji z obou stran. ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 300 g mletého masa, 2 cibule, trochu vývaru, 5 lžic rajčatového protlaku, 2 lžíce oleje, špetku sladké a špetka pálivé papriky, špetka kari, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji zpěníme. Pak přidáme mleté maso a chvilku podusíme. Přisypeme spařenou rýži a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak Vmícháme koření, osolíme a dusíme asi 20 minut. Porce rýže na talíři ozdobíme čtvrtkami rajčat nebo hlávkovým salátem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA