INGREDIENCE: 8 cibulí, šálek vývaru, l dl červeného vína, 2 lžíce oleje, trochu cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a téměř doměkka podusíme v osolené vodě. Vyjmeme, necháme okapat a potom vložíme do rozpáleného oleje. Osolíme, pocukrujeme, ze všech stran opečeme dozlatova. Nakonec podlijeme červeným vínem, pak vývarem a dusíme doměkka. Dušenými cibulemi obkládáme pečené maso. ..
INGREDIENCE: 400 g zelených fazolek, sůl, l lžíce olivového olei 150 g prorostlé slaniny pokrájené na proužky, 2 lžíce nakrájené cibule, špetka muškátu, pepř, 1 lžička sušené saturejky, 100 g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky vaříme ve slané vodě 1/4 hodiny, vyjmeme, rychle zchladíme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme k němu cibuli a podusíme ji dosklovita. Přidáme fazolky, okořeníme solí, muškátem a pepřem. Přimícháme saturejku a zakysanou ..
INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200grajčat, 100 g cibule, 200g klobásy, 4-5 vajec, sůl, pepř, tuk (pokud můžeme, dáme 60g sádla). POSTUP PŘÍPRAVY: Na hodně rozpálený tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu, na nudličky nakrájené papriky zbavené jader a vše dusíme. Po několika minutách dušení (za častého míchání, aby se směs nepřipálila) přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme, opepříme, několik minut dusíme, přidáme vejce a dusíme mích ..
INGREDIENCE: sáček zmrazených fazolek nebo velká sklenice sterilovaných fazolek nebo 400 g čerstvých, očištěných fazolek, 100 g šunky (nebo šunkového salámu), 2 lžíce hladké mouky, l cibulka, 2 lžíce másla, kelímek zakysané smetany, stroužek česneku, sůl, lžička kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené či sterilované fazolky propláchneme, čerstvé očistíme a ve slané vodě uvaříme pod pokličkou doměkka. Pak slijeme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidám ..
INGREDIENCE: l květák, 3 rajčata, 200 g uzeného drůbežího masa, 150 g strouhaného sýra, 1/4 l smetany, petrželka, 4 vejce, 50 g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, uvaříme v osolené vodě a rozebereme na růžičky. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe vrstvou květáku a tu zasypeme kostičkami uzeného masa a strouhaným sýrem. Pak klademe vrstvu rajčat nakrájených na kolečka. Posypeme je nakrájenou petrželkou, osolíme a opepříme. Znovu zasypeme zbytkem drůbežího masa a sýra. Nav ..
INGREDIENCE: l menší hlávka kapusty, 200 g vařeného hovězího masa, 200 g vinné klobásy, l cibule, l žemle, 2 lžíce oleje, vývar, strouhaný sýr, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajského protlaku, 50 g másla na vymazání, l vejce, trochu strouhanky, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji podusíme jemně nasekaný česnek a petrželku, pak přidáme vytlačenou vinnou klobásu a ve vývaru namočenou vymačkanou žemli. Opepříme, osolíme, spojíme vejcem a vmícháme drobné Kostičky vařeného hovězího mas ..
INGREDIENCE: l menší květák nebo 300-400 g brokolice, 3 lžíce oleje, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 4 vejce, 0,1 l mléka, několik snítek kopru nebo petrželky, sůl, pepř, rajčata na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný květák nebo brokolici dobře omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm šunku nakrájenou na nudličky, přidáme růžičky květáku či brokolice a krátce osmahneme. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce, osolenými a opepř ..
INGREDIENCE: l kapusta, 250 g mletého masa nebo 200 g měkkého salámu, 2 vejce, 50 g slaniny, l cibule, 3 stroužky česneku, strouhanka na zahuštění a obalení, 1/2 lžičky kari, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu dáme do vody a 30 minut vaříme. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a vychladnout a ještě vymačkáme zbylou vodu. Kapustu nasekáme na prkénku nebo ji rozemeleme. K umleté kapustě přidáme mleté maso nebo velmi jemně nakrájený salám, osolíme, okořeníme, vmícháme dvě vejce, ve ..
INGREDIENCE: 8 kedluben, 100 g krůtího salámu, 100 g pečeného kuřecího masa a 50 g anglické slaniny, 30 g strouhanky, l vejce, strouhaný muškátový oříšek, 20 g másla, pepř, trochu hladké mouky, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé oloupané kedlubny podusíme. Seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Krutí salám, pečené kuřecí maso a anglickou slaninu umeleme, smícháme s vydlabanou dření, zahustíme strouhankou a okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Pak spojíme vejcem a podle chuti dosolí ..
INGREDIENCE: 500 g hlávkové kapusty, 1/2 l vývaru z kapusty, 200 g ovesných vloček, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 50 g droždí, mletý pepř, sůl, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě krátce povaříme kapustové listy, které potom nadrobno nasekáme. Do vývaru z kapusty nasypeme vločky a necháme je nabobtnat. Nevsáklou vodu z vloček scedíme a vločky smícháme s kapustou, rozdrobeným droždím, rozdrceným česnekem, vejcem přidáme pepř a vše dobře promícháme. Je-li těsto řidší můžeme jej ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA