INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, l cibule, 2 sterilované feferonky, 100 g másla, 1 dl piva, mletý kmín, mletá paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce pečlivě rozmícháme měkký tvaroh s rozměklým máslem. Postupné za stálého míchání přidáváme pivo. Cibuli a feferonky nakrájíme najemno, přidáme do pomazánky a opět vše dobře promícháme. Ochutíme mletým kmínem, paprikou, osolíme a podáváme. ..
INGREDIENCE: 40 g hrubé mouky, 50 g másla, 2 dl mléka, křen, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce rozmícháme v mléce mouku a vejce. Dáme do vodní lázně a mícháme, až směs zhoustne. Nesmíme vařit. Do zhoustlé hmoty přidáme rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a sůl. Promícháme a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme strouhaný křen. ..
INGREDIENCE: 250 g pečeného nebo vařeného vepřového masa, 2 cibule, olej, l lžička papriky, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, čili. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečené maso umeleme na strojku. Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené papriky a spařené a sloupnuté rajče pokrájené na kousky, přidáme zmrazenou kořenovou zeleninu a pokrájený česnek, vmícháme kečup a čili (podle chuti) a dusíme, až je v ..
INGREDIENCE: 500 g libového bůčku, sůl, kmín, 10 stroužků česneku, 2 cibule, sladkokyselé okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček osolíme, pokmínujeme a upečeme doměkka. Vychladlé maso umeleme s česnekem a přidáme jemně usekanou cibulku. Promícháme a mažeme na chleba. Zdobíme okurkou. ..
INGREDIENCE: 200 g grilovaného nebo pečeného kuřecího masa, 70 g másla, l vejce, špetka kari koření, sůl, šťáva z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso umeleme a zvlhčíme dvěma lžícemi šťávy z masa. Osolíme a okořeníme kari kořením. Směs necháme odležet a mezitím utřeme do pěny změklé máslo, vmícháme nakrájené vejce a nakonec přidáme připravené okořeněné a osolené maso. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě, 100 g šunky, 2 lžičky francouzské hořčice, větší špetka ostré papriky nebo čili, 50 g strouhaného sýra nebo větší trojúhelníček taveného sýra, šálek sladké smetany nebo šlehačky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z konzervy pokrájíme na vetší kousky a vložíme do mixéru, přidáme pokrájenou šunku, hořčici a ostrou papriku, přilijeme šlehačku nebo smetanu, nahrubo nastrouhaný sýr nebo pokrájený tavený sýr a umixujeme dohladka. Pokud chceme mít pomazánku hrub ..
INGREDIENCE: 3 vejce vařená natvrdo, 100 g tatarské omáčky, 100 g šunky nebo šunkového salámu, l kyselá okurka, několik kapek citrónu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce sloupneme, nasekáme nadrobno a smícháme s tatarskou omáčkou. Přidáme na nudličky pokrájenou šunku nebo salám, nastrouhanou okurku, pokapeme citrónem, přisolíme, opepříme, vše dobře promícháme a necháme vychladit. Potíráme na plátky veky s máslem a zdobíme dílkem rajčete, nasekanou pažitkou a špetkou strouhaného sýra. ..
INGREDIENCE: l velká cibule, 4 natvrdo vařená vejce, 150 g salámu, lžička hořčice, olej, citrónová šťáva, majolka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku zpěníme na oleji, přidáme vařené žloutky, na kostičky nakrájené bílky, nadrobno nakrájený salám, zamícháme hořčici, majolku a podle chuti citrónovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 100 g šunky, 1/2 pomazánkového másla, 2 lžíce bílého jogurtu, l cibule, 5 ředkviček, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku nakrájíme na tenké nudličky a smícháme ji s pomazánkovým máslem a bílým jogurtem. Přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a podle chuti osolíme. Před podáváním do pomazánky přidáme na malé kousky nakrájené ředkvičky (pokud jsou v pomazánce delší dobu, pouštějí barvu). Pomazánku můžeme ozdobit zelenou petrželkou nebo nasekanou pažitkou. Podáváme se sýrovým pečivem neb ..
INGREDIENCE: 1/2 kostky měkkého tvarohu, 100 g nivy, 5 lžic mléka, 50 g strouhaných vlašských ořechů, několik pěkných jader na ozdobu POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozmícháme s mlékem, přidáme nastrouhanou nivu, promícháme a zahustíme ořechy. Podáváme na kolečkách rohlíků potřených máslem a ozdobíme jádrem vlašského ořechu. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA