INGREDIENCE: 8 větších žampiónů, 8 plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 červená paprika, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 pórek 2 lžíce kyselé smetany, 1 lžička ostré hořčice, pepř, sůl, 8 párátek. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a opatrně odstraníme nožky a vnitřní okraje kloboučků, abychom získali větší prostor na plnění. Odřezané části pokrájíme a smícháme a nakrájenou cibulí a paprikou. Tuto směs krátce podusíme. Po vychladnutí přidáme pokrájené maso, pórek, smetanu, hořčici, pepř a sůl. ..
INGREDIENCE: 1 l mléka, 200 g hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce zmrazené zeleniny (mrkev s hráškem), olej, na zdobení rajčata, pomazánkové máslo, strouhaný sýr, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko ušleháme s vejci, moukou a solí a vmícháme povařenou a okapanou zeleninu. Ze směsi pečeme na vymaštěném lívanečníku placičky. Ještě vlažné placičky potřeme pomazánkovým máslem, obložíme plátky rajčat, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Podáváme jako rychlý teplý předkrm, malé pohoš ..
INGREDIENCE: 600 g kabanosu, 1 zelené papriky, 1 malé salátové okurky, 100 tvrdého sýra, 100 g slaniny nakrájené na tenké plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme kabanos a ve vzdálenosti 1 cm ho napříč nakrojíme do poloviny. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky a sýr rozkrájíme na malé kousky. Papriku, okurku a sýr vkládáme střídavě do nakrojených částí kabanosu. Takto plněný salám stočíme do kruhu, obalíme slaninou a položí ..
INGREDIENCE: 100 šunky, 250 g plátkového sýra. Náplň: 80 g másla, 2 obdélníčky taveného sýra (měkkého), 3 natvrdo vařená vejce, mlety pepř, sůl, lžíce polotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 cibule, zelená petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátkový sýr v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout. Mezitím si připravíme náplň: Máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku a zelenou petržel, přidáme hořčici, koření a sůl. Na obdélníku ..
INGREDIENCE: 300 g velkých žampiónů, šťáva z 1 citrónu, 2 cibule, 20 g másla, 3 stroužky česneku, 2 svazky petrželky, 50 g uzeného sýra, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme, omyjeme a opatrně oddělíme nohy od klobouků. Klobouky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou, aby neztratily barvu. Oloupanou a nasekanou cibuli osmahneme na másle a zakrytou ji dusíme. Mezitím oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku. Nohy z žampiónů nakrájíme na malé kousky. Omyjeme, přebereme a nadrobno nasek ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce strouhanky, 150g jemně nastrouhaného tvrdého sýra, sůl, 1 sklenka sterilované míchané zeleniny (hrášek, karotka, cibule, okurka, kapie, feferonka), 3 lžíce oleje na smažení, 4 krajíce měkkého chleba, 2 lžíce plnotučné hořčice, 80g měkkého salámu nakrájeného na nudličky, 2 lžíce nasekané zelené cibulkové natě, kousek kadeřavé petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme, postupně do něj přidáváme strouhanku a nakonec sýr. Připíváme hustou směs, kterou osolíme. Ster ..
INGREDIENCE: 8 menších rajčat, na salát: 200 g grilovaného nebo pečeného kuřecího masa, majolka, vařená mladá mrkev, 2 – 3 lžíce sterilovaného nebo čerstvého hrášku, jablko, citrónová šťáva nebo ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majolku, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, osolíme, obrátíme a necháme okapat. P ..
INGREDIENCE: 250g oloupaných jablk bez jádřinců, 200g hl. mouky, 50g hrubé mouky, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce mouč. cukru, sůl, tuk na pečení, mouč. a vanilkový cukr na posypání, trochu bílého jogurtu nebo šlehačky na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vajec, mléka, prášku do pečiva, mouč. cukru a soli připravíme těstíčko, vmícháme do něj jabka nakrájena na kostičky a na vymaštěném lívanečníků smažíme lívanečky po obou stranách. Pocukrujeme je a můžeme ozdobit lehce ..
INGREDIENCE: 250 g patizonu, 3 bílky, 1/2 žloutku, 1/2 lžičky soli, zelená petrželka, pažitka, kopr, muškátový květ, 20 g másla, 3 lžíce mléka, 3 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný a semínek zbavený patizon. Přikryjeme pokličkou a necháme velmi pomalu podusit. Když je poloměkký, zalijeme jej těstíčkem z mouky a vajec, posypeme sekanou zeleninou, muškátovým květem, posolíme a necháme péci na mírném plameni dorůžova. Obrátíme d ..
INGREDIENCE: 500 g květáku, 125 dkg másla, špetka kari koření, 1 cibule, 3 vrchovaté lžíce hl. mouky, 3 dl mléka, 3 vejce, 100 g sýra na strouhání, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej z vody, necháme okapat a rozebereme na rýžičky. Na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a kari. Zalijeme mlékem, rozšleháme, přidáme trochu vývaru z květáku a uvaříme na hustou omáčku. Když mírně vychladne, vmícháme do ní vejce a polovinu ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA