Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY

INGREDIENCE: 8 větších žampiónů, 8 plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 červená paprika, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 pórek 2 lžíce kyselé smetany, 1 lžička ostré hořčice, pepř, sůl, 8 párátek. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a opatrně odstraníme nožky a vnitřní okraje kloboučků, abychom získali větší prostor na plnění. Odřezané části pokrájíme a smícháme a nakrájenou cibulí a paprikou. Tuto směs krátce podusíme. Po vychladnutí přidáme pokrájené maso, pórek, smetanu, hořčici, pepř a sůl. ..

PŘEDKRMY | OBLOŽENÉ PLACIČKY

INGREDIENCE: 1 l mléka, 200 g hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce zmrazené zeleniny (mrkev s hráškem), olej, na zdobení rajčata, pomazánkové máslo, strouhaný sýr, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko ušleháme s vejci, moukou a solí a vmícháme povařenou a okapanou zeleninu. Ze směsi pečeme na vymaštěném lívanečníku placičky. Ještě vlažné placičky potřeme pomazánkovým máslem, obložíme plátky rajčat, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Podáváme jako rychlý teplý předkrm, malé pohoš ..

PŘEDKRMY | PESTRÝ SALÁMOVÝ KROUŽEK

INGREDIENCE: 600 g kabanosu, 1 zelené papriky, 1 malé salátové okurky, 100 tvrdého sýra, 100 g slaniny nakrájené na tenké plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme kabanos a ve vzdálenosti 1 cm ho napříč nakrojíme do poloviny. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky a sýr rozkrájíme na malé kousky. Papriku, okurku a sýr vkládáme střídavě do nakrojených částí kabanosu. Takto plněný salám stočíme do kruhu, obalíme slaninou a položí ..

PŘEDKRMY | SÝROVÁ ROLÁDA I

INGREDIENCE: 100 šunky, 250 g plátkového sýra. Náplň: 80 g másla, 2 obdélníčky taveného sýra (měkkého), 3 natvrdo vařená vejce, mlety pepř, sůl, lžíce polotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 cibule, zelená petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátkový sýr v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout. Mezitím si připravíme náplň: Máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku a zelenou petržel, přidáme hořčici, koření a sůl. Na obdélníku ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY SE SÝREM.

INGREDIENCE: 300 g velkých žampiónů, šťáva z 1 citrónu, 2 cibule, 20 g másla, 3 stroužky česneku, 2 svazky petrželky, 50 g uzeného sýra, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme, omyjeme a opatrně oddělíme nohy od klobouků. Klobouky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou, aby neztratily barvu. Oloupanou a nasekanou cibuli osmahneme na másle a zakrytou ji dusíme. Mezitím oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku. Nohy z žampiónů nakrájíme na malé kousky. Omyjeme, přebereme a nadrobno nasek ..

PŘEDKRMY | VAJEČNÉ SMAŽENKY.

INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce strouhanky, 150g jemně nastrouhaného tvrdého sýra, sůl, 1 sklenka sterilované míchané zeleniny (hrášek, karotka, cibule, okurka, kapie, feferonka), 3 lžíce oleje na smažení, 4 krajíce měkkého chleba, 2 lžíce plnotučné hořčice, 80g měkkého salámu nakrájeného na nudličky, 2 lžíce nasekané zelené cibulkové natě, kousek kadeřavé petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme, postupně do něj přidáváme strouhanku a nakonec sýr. Připíváme hustou směs, kterou osolíme. Ster ..

PŘEDKRMY | RAJČATA PLNĚNÁ KUŘECÍM SALÁTEM.

INGREDIENCE: 8 menších rajčat, na salát: 200 g grilovaného nebo pečeného kuřecího masa, majolka, vařená mladá mrkev, 2 – 3 lžíce sterilovaného nebo čerstvého hrášku, jablko, citrónová šťáva nebo ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majolku, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, osolíme, obrátíme a necháme okapat. P ..

PŘEDKRMY | JABLKOVÉ LÍVANEČKY.

INGREDIENCE: 250g oloupaných jablk bez jádřinců, 200g hl. mouky, 50g hrubé mouky, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce mouč. cukru, sůl, tuk na pečení, mouč. a vanilkový cukr na posypání, trochu bílého jogurtu nebo šlehačky na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vajec, mléka, prášku do pečiva, mouč. cukru a soli připravíme těstíčko, vmícháme do něj jabka nakrájena na kostičky a na vymaštěném lívanečníků smažíme lívanečky po obou stranách. Pocukrujeme je a můžeme ozdobit lehce ..

PŘEDKRMY | PATIZONOVÁ OMELETA

INGREDIENCE: 250 g patizonu, 3 bílky, 1/2 žloutku, 1/2 lžičky soli, zelená petrželka, pažitka, kopr, muškátový květ, 20 g másla, 3 lžíce mléka, 3 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný a semínek zbavený patizon. Přikryjeme pokličkou a necháme velmi pomalu podusit. Když je poloměkký, zalijeme jej těstíčkem z mouky a vajec, posypeme sekanou zeleninou, muškátovým květem, posolíme a necháme péci na mírném plameni dorůžova. Obrátíme d ..

PŘEDKRMY | ZAPEČENÝ KVĚTÁK V KARI OMÁČCE.

INGREDIENCE: 500 g květáku, 125 dkg másla, špetka kari koření, 1 cibule, 3 vrchovaté lžíce hl. mouky, 3 dl mléka, 3 vejce, 100 g sýra na strouhání, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej z vody, necháme okapat a rozebereme na rýžičky. Na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a kari. Zalijeme mlékem, rozšleháme, přidáme trochu vývaru z květáku a uvaříme na hustou omáčku. Když mírně vychladne, vmícháme do ní vejce a polovinu ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz