Recepty na xkuchtik.cz

MASO TELECÍ | LÁZEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané a osolené řízky vysoko potřeme umletým telecím masem, promíchaným se žampióny. Potom je stočíme, převážeme a dusíme na másle ve vlastní šťávě pod poklicí. Obložíme dušenými fazolovými lusky a vařeným, máslem omaštěným chřestem. ..

MASO TELECÍ | PRAŽSKÝ TELECÍ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 4 telecí řízky (každý 150g), 100g másla, trochu hladké mouky, bujónu, 100g vařené šunky, 100g zeleného hrášku z konzervy, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl, hlávkový salát, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky otřeme vlhkým plátnem, odblaníme a nařízneme několikrát na okrajích. Naklepáme je, osolíme a pomoučíme. Opečeme na másle po obou stranách 3 - 4 minuty, vyjmeme a vložíme do velmi teplé nádoby. Šťávu rozředíme bujónem a přelijeme ji přes maso. Již předtím rozpustíme na pánvičce máslo, ..

MASO TELECÍ | TELECÍ PEČENĚ PO FRANCOUZSKU.

INGREDIENCE: 1000g telecí kýty, 50g slaniny, 40g másla, kapary, 50g celeru, 1 cibule, hřebíček, 1 sardelka, 1 lžíce másla, trochu strouhanky,2 lžíce smetany, trochu mouky, 1/4 l smetany, opět trochu mouky a 1/8 l bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso z kýty odblaníme a osolíme. Na pekáč dáme kostičky slaniny, kousek másla, kapary, plátky celeru, cibuli, hřebíček a vše krátce osmažíme. Teprve potom přidáme maso, podlijeme je vodou a pečeme slabou hodinku. Mezitím je občas potíráme sardelovým ..

MASO TELECÍ | TELECÍ KÝTA PO SLOVENSKÝ.

INGREDIENCE: 400g telecí kýty, 30g oleje, 30g másla, 1/8 kyselé smetany, brusinkový kompot, 30g hladké mouky, 50g jader vlašských ořechů, mletý černý pepř, bobkový list, sůl, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Do telecí kýty nařízneme otvory, do kterých zasuneme polovičky vlašských ořechů. Maso posolíme a opečeme po obou stranách. Potom je okořeníme, přidáme máslo, nastrouhanou citrónovou kůru, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme hovězím vývarem a povaříme. Po proc ..

MASO TELECÍ | NADÍVANÉ TELECÍ HRUDÍ PO ITALSKU.

INGREDIENCE: 500g telecího hrudí, 60g másla, trochu cibule a mouky. Nádivka: 30g másla, 2 žloutky, 100g syrového telecího masa, 50g šunky, 50g mortadely, 50g makarónů, 10g parmazánu, mletý pepř, sníh ze dvou bílků, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hrudí zbavíme kostí, opereme, uděláme do něho kapsu a osolíme je zevně i navrchu. Nyní připravíme nádivku: do utřeného másla se solí a žloutky zamícháme sekané syrové telecí maso, vařenou šunku, mortadelu, uvařenou těstovinu, strouhaný parmazán, se ..

MASO TELECÍ | FLAMBOVANÝ TELECÍ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 4 telecí řízky (každý 150g), 200g chřestu, 100g šunky, 100 g ementálu, 60g másla, trochu bílého vína, koňak. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky opečeme na másle, vložíme do ohnivzdorné nádoby, vytřené máslem, posolíme je a podlijeme vínem. Na každý řízek položíme plátek šunky, hlavičku chřestu, plátek ementálu, kousek másla a upečeme. Nakonec flambujeme koňakem. ..

MASO TELECÍ | PEČENÝ TELECÍ KOŘÍNEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí kořínek, uvařený v osolené vodě s nakrájenou kořenovou zeleninou, nasekáme a přidáme do něho kousek mletého syrového tučnějšího vepřového masa, namočenou strouhanku, vejce, smaženou cibulku, strouhanou citrónovou kůru, majoránku, sůl a mletý pepř. Všechno dobře zamícháme a sekanou dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Nahoru položíme několik plátků slaniny a necháme péci. Podáváme s opečenými brambory či dušenou zeleninou. ..

MASO TELECÍ | TELECÍ RIZOTO S JABLKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené telecí z kýty osolíme a opečeme na másle s jemně nasekanou cibulí. Zalijeme šťávou z pečeně a podusíme. Přidáme na malé kostičky nakrájená oloupaná jablka a na nudličky rozkrájené oloupané mandle. Ochutíme kořením kari, promícháme s dušenou rýží, dle potřeby přidáme ještě šťávu z pečeně. Natlačíme do polévkového šálku a vyklopíme na teplý talíř. Okolo rizota umístíme kolečka jablek, dušených ve šťávě z přírodní pečeně. ..

MASO TELECÍ | TELECI RIZOTO SE ŽAPIÓNY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené telecí maso z kýty osolíme a opečeme na másle s jemně nasekanou cibulí. Podusíme ve šťávě z přírodní pečeně a s plátky žampiónů. Ochutíme bílým mletým pepřem, nasekanou zelenou petrželkou a smícháme s dušenou ryží. Natlačíme do polévkového šálku, vyklopíme na teplý talíř, posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme hlávkovým salátem a rajským jablíčkem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz