INGREDIENCE: 300 g špaget, 100 g uzeného masa, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 1 žloutek, 3 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky mleté kávy, l lžička worcesteru, 4 lžíce rajčatového protlaku, pepř, sůl, 150 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme na nudličky nakrájený salám a uzené maso. V misce umícháme omáčku: k rajčatovému protlaku přisypeme papriku, přidáme žloutek a worcester, opepříme a oc ..
INGREDIENCE: 16 ks těstovin cannelonni, 1 lžíce oleje, 600 g vepřového mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 vejce, 1 žemle, 100 ml mléka, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce oregana, 1 žloutek, ml. pepř, sůl, máslo na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí osolené vody dáme lžíci oleje a vložíme těstoviny. Uvaříme je do poloměka, opatrně je vyjmeme, položíme na síto a necháme okapat. Žemli nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Cibuli ..
INGREDIENCE: 300g poloh. mouky, 3 vejce, 1 lžíce oleje, sůl, mouka na vál. Náplň: 3 cibule 70 g másla, 1 svazek petrželky, 250 g měkkého tvarohu. Omáčka: 700 g rajčat 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehaná vejce s olejem, špetku soli a vše zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu 40 minut odpočinout. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a necháme na rozehřátém másle zesklovatět. Vmíchá ..
INGREDIENCE: 100 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce vody, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme, přidáme vejce a vodu a uděláme těsto. Těsto tence vyválíme a necháme oschnout. Osolenou vodu uvedeme do varu. Těsto nakrájíme na polovinu, svineme do válečku a ostrým nožem krájíme nudličky. Hotové rozsypeme po vále, aby proschly. Nudle vkládáme do vařící osoleno vody a když vyplavou navrch, scedíme je, prolijeme studenou vodou, vložíme do polévkové mísy a ihned zalijeme částí polévky. Jsou-li nudle urče ..
INGREDIENCE: 500g nudlí, 100g ořechů, 100g cukru, 50g másla, 125g povidel nebo zavařeniny, 50g rozinek.POSTUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme ve slané vodě do měkka. Pak ocedíme a omastíme máslem. Ořechy umeleme, smícháme s cukrem a povidla rozděláme s trochou vody, přidáme strouhanou citrónovou kůru, mletý hřebíček, skořici, případné trochu rumu. Vymastíme rendlík, vysypeme strouhankou a klademe do něho vrstvy nudlí, které střídavě prokládáme ořechy s cukrem, rozinkami a povidly a vše necháme v troubě ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na kastrolu dusíme na tenké plátky nakrájené hovězí nebo telecí maso, přidáme na kolečka nakrájenou karotku, hrubě nastrouhaný celer, kousek drobně sekané cibule, osolíme a opepříme. Zvlášť dusíme na oleji nakrájená rajčata. Maso vyjmeme, omáčku procedíme spolu s udušenými rajčaty, dochutíme solí, případně přidáme oregano, smícháme s uvařenými makarony, přidáme dušené maso a v troubě 20 minut zapečeme. ..
INGREDIENCE: 200 g zelených těstovin, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 pórek, 100 g slaniny, 2 dl bílého vína, 3 rajčata, 150 g zakysané smetany, olej, oregáno, máta, mletý pepř, sůl, 2 lžíce pažitky, 1 lžíce květů sedmikrásky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli, česnek, papriku, pórek a slaninu osmažíme na oleji, zalijeme vínem a vaříme pod pokličkou 15 minut. Přidáme drobně krájená oloupaná rajčata bez jader, smetanu, okořeníme, osolíme, přidáme mátu a povaříme ještě asi 5 minut. Vařené zel ..
INGREDIENCE: 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 3 vejce, 75 g nastrouhaného parmezánu, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, 500 g špaget, svazek bazalky, parmezánové hoblinky na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Vejce a smetanu rozkvedláme, přidáme nastrouhaný parmezán, osolme a opepříme. Bazalku opereme, vytřepáme a lístky otrháme. Několik si jich odložíme na ozdobení, ostatní nařežeme na proužky. Ve vroucí osolené vodě vaříme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Makarony uvaříme ve slané vodě ve velké nádobě, potom je ocedíme a prolijeme studenou vodou. Těstoviny opečeme na másle nebo oleji, přilijeme rajskou omáčku a necháme v troubě čtvrt hodiny zapéct. Trochu omáčky dáme na stůl do omáčníku. Makarony sypeme ostřejším strouhaným sýrem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozlámeme makarony a uvaříme ve slané vodě. Na oleji osmažíme tři stroužky česneku do růžova. Potom přidáme rozkrájená rajská jablíčka, poprášíme hladkou moukou, podusíme ve vlastní šťávě a podlijeme silným hovězím vývarem, kde jsme též vařili hodně zeleniny. Necháme povařit, propasírujeme, osolíme, trochu osladíme, uvařené makarony dáme do omáčky chvíli povařit a podáváme sypané strouhaným sýrem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA