INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..
INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 250 g bůčku, 300 g vepřových jater, kousek vepřových plic, 500 g žemlí, 100 g cibule, 30 g česneku, sůl, majoránka, mlety pepř, nové koření, 300 g sádla, 1 l vývaru z kostí, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kusy, zalijeme studenou vodou zatížíme a necháme několik hodin máčet. . Pak je dobře vymačkáme, až se rozpadají. Očištěnou hlavu, bůček a kosti vaříme v osolené vodě s cibulí. Měkké maso vykostíme a nakrájíme na kostky. Syrová játra umeleme ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 250 g bůčku, 300 g vepřových jater, kousek vepřových plic, 500 g žemlí, 100 g cibule, 30 g česneku, sůl, majoránka, mlety pepř, nové koření, 300 g sádla, 1 l vývaru z kostí, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kusy, zalijeme studenou vodou zatížíme a necháme několik hodin máčet. . Pak je dobře vymačkáme, až se rozpadají. Očištěnou hlavu, bůček a kosti vaříme v osolené vodě s cibulí. Měkké maso vykostíme a nakrájíme na kostky. Syrová játra umeleme ..
INGREDIENCE: 1 hlavy, 100g jater nebo sleziny, 3 žemle, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 1 šálek vývaru z hlavy, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu očistíme, dáme vařit v osolené vodě doměkka. Měkkou vykostíme a maso jemně nasekáme nebo umeleme. Přidáme mletá játra, žemle předem namočené ve vodě a vymačkané, sůl, koření. Zředíme vývarem, přendáme do vymazaného pekáčku a upečeme v troubě do zlatová. Příloha: chléb, hořčice, brambory se zelím. ..
INGREDIENCE: 1 hlavy, 100g jater nebo sleziny, 3 žemle, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 1 šálek vývaru z hlavy, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu očistíme, dáme vařit v osolené vodě doměkka. Měkkou vykostíme a maso jemně nasekáme nebo umeleme. Přidáme mletá játra, žemle předem namočené ve vodě a vymačkané, sůl, koření. Zředíme vývarem, přendáme do vymazaného pekáčku a upečeme v troubě do zlatová. Příloha: chléb, hořčice, brambory se zelím. ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
INGREDIENCE: 1 kg pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v předchá ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak p ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA