INGREDIENCE: polovina vepřové hlavy, 1 kg vepřové plece, 500g vepřových kůží, 300g vepřových jater, kořenová zelenina, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a opranou hlavu dáme vařit do mírně osolené vody spolu s vepřovou plecí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka. Očištěné kůže vaříme samostatně v menším množství mírně osolené vody. Játra povaříme také samostatně, a to krátce v neosolené vodě (při vpichu nesmí vytékat krev). Maso z hlavy obereme ..
INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 1 vepřové koleno, 500g vepřové plece, 300g vepřových kůží, 1 vepřové srdce, 2 dl vepřové krve, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka. POSTUP PŘPRAVY: Maso uvaříme stejným způsobem jako u předchozího receptu - zabijačková tlačenka. Kůže uvaříme samostatně, vývar použijeme k masu. Maso nakrájíme na drobnější kostky, kůže jemně semeleme. Vše pak v míse promícháme se scezenou krvi, ochutíme třeným česnekem a kořením. Podle potřeby zředíme vývarem. Směs plníme ..
INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 1 vepřové koleno, 500g vepřové plece, 300g vepřových kůží, 1 vepřové srdce, 2 dl vepřové krve, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka. POSTUP PŘPRAVY: Maso uvaříme stejným způsobem jako u předchozího receptu - zabijačková tlačenka. Kůže uvaříme samostatně, vývar použijeme k masu. Maso nakrájíme na drobnější kostky, kůže jemně semeleme. Vše pak v míse promícháme se scezenou krvi, ochutíme třeným česnekem a kořením. Podle potřeby zředíme vývarem. Směs plníme ..
INGREDIENCE: 5 vepřových nožiček nebo 200g vepřových kůží, 600g rostlinného masa ROBI(nudličky), třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, vegeta, kořenová zelenina, zelený hrášek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky nebo kůže dobře očistíme, vypereme a v osolené vodě mírným varem uvaříme do měkka spolu s kořenovou zeleninou. Dobře uvařené nožičky nebo kůže obereme, jemně umeleme, vmícháme propláchnuté a okapané nudličky ROBI, na kostičky nakrájenou vařenou kořenovou zeleninu a hrášek. Výv ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1 kg vepřové plece, 505g vepřových jater, 1kg vepřové kůže, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře vyprané kůže uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a jemně je umeleme. Bůček a plec nakrájíme za syrová na úhledné kousky. Játra krátce povaříme v nesolené vodě a pak nakájíme na jemné nudličky. Vše v míse promícháme a osolíme (na 1 kg masa 20 g soli), přidáme třený česnek, mletý pepř a majoránku. Plníme do tlačenkových střev a v horké ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1 kg vepřové plece, 505g vepřových jater, 1kg vepřové kůže, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře vyprané kůže uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a jemně je umeleme. Bůček a plec nakrájíme za syrová na úhledné kousky. Játra krátce povaříme v nesolené vodě a pak nakájíme na jemné nudličky. Vše v míse promícháme a osolíme (na 1 kg masa 20 g soli), přidáme třený česnek, mletý pepř a majoránku. Plníme do tlačenkových střev a v horké ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA