INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..
INGREDIENCE: vepřové koleno sůl, kmín, česnek, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno zbavíme štětin a důkladně v teplé vodě omyjeme. Nejlépe je použít i kartáč. Osolíme, potřeme třeným česnekem, dáme na pekáč, okmínujeme a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme. Během pečení koleno otáčíme a přeléváme výpekem. Musíme dbát, aby byla vždy ve výpeku voda, aby kůže při pečení byla měkká. Asi hodinu pečeme koleno při nižší teplotě. Po hodině teplotu zvýšíme a ..
INGREDIENCE: vepřové koleno sůl, kmín, česnek, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno zbavíme štětin a důkladně v teplé vodě omyjeme. Nejlépe je použít i kartáč. Osolíme, potřeme třeným česnekem, dáme na pekáč, okmínujeme a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme. Během pečení koleno otáčíme a přeléváme výpekem. Musíme dbát, aby byla vždy ve výpeku voda, aby kůže při pečení byla měkká. Asi hodinu pečeme koleno při nižší teplotě. Po hodině teplotu zvýšíme a ..
INGREDIENCE: 6 plátků z libového vepřového bůčku, lžíce sádla, cibule, 100g žampionů, sůl, 20g sladké mleté papriky, 200g leča nebo 200g čerstvých zelených paprik a 200 g čerstvých rajčat, 2 d1 sladké smetany, 100g sterilovaných okurek, lžíce hladké mouky, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa o váze 150 g paličkou naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém sádle po obou stranách opečeme a naskládáme do pekáčku nebo zapékací misky. Ve zbylém tuku po opečení masa osmahneme jednu na plátky nak ..
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové kotlety v celku, 300g vepřové plece, 2 vejce, 100g zeleného hrášku, 100g červené papriky kapie, 100g žampionů, 100g šunky, 2 vařené bílky, sůl, česnek, drcený,kmín, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kotletu v celku vykostíme a rozkrojíme na plát. Vyklepeme paličkou, osolíme a mírně potřeme třeným česnekem. Vepřovou plec jemně umeleme spolu s ořezem z kotlety. Přidáme vejce, trochu. studené vody nebo ledové tříště, sůl, pepř a drcený kmín. Vše dobře vymícháme, až ..
INGREDIENCE: 6 vepřových panenek po 150g, 6 plátků eidamské cihly, 6 plátků šunky, 3 žampiony, 12 kousků chřestu, kapie, sůl, pepř, kečup, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové panenky podélně nařízneme, paličkou vyklepeme na trojúhelník, osolíme opepříme a potřeme kečupem. Na maso položíme plátek šunky a sýra, přidáme půlku žampionu, dva kousky chřestu a dvě proužky kapie. Okraje vepřových panenek přeložíme a svineme tak, aby vložka nevyčnívala. Spojíme párátkem naskládáme do misky z varného skla ne ..
INGREDIENCE: 6 vepřových panenek po 150g, 6 plátků eidamské cihly, 6 plátků šunky, 3 žampiony, 12 kousků chřestu, kapie, sůl, pepř, kečup, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové panenky podélně nařízneme, paličkou vyklepeme na trojúhelník, osolíme opepříme a potřeme kečupem. Na maso položíme plátek šunky a sýra, přidáme půlku žampionu, dva kousky chřestu a dvě proužky kapie. Okraje vepřových panenek přeložíme a svineme tak, aby vložka nevyčnívala. Spojíme párátkem naskládáme do misky z varného skla ne ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku nebo vepřové krkovice bez kosti, 40g třeného česneku, 60g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso Prohněteme s třeným česnekem a solí. Vložíme do kameninové nádoby a zalijeme 1 litrem studené převařené vody tak aby maso bylo úplně zalito. Necháme v chladu 10-14 dnů. Odleželé maso v láku uvaříme a podáváme teplé i studené s křenem, hořčicí a tmavým chlebem. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku nebo vepřové krkovice bez kosti, 40g třeného česneku, 60g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso Prohněteme s třeným česnekem a solí. Vložíme do kameninové nádoby a zalijeme 1 litrem studené převařené vody tak aby maso bylo úplně zalito. Necháme v chladu 10-14 dnů. Odleželé maso v láku uvaříme a podáváme teplé i studené s křenem, hořčicí a tmavým chlebem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA