INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 600g vepřového bůčku, sůl, 3 vejce, 3-4 dl mléka, 120g hrubé mouky, paštikové koření, mletý pepř, mletý zázvor. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky jako na guláš, promícháme se solí a necháme 24 hodin odležet v chladnu. Proleželé maso dvakrát až třikrát jemně umeleme, přidáme vejce, mouku a koření. Šleháme v robotu nebo ručním šlehačem a mlékem upravíme hustotu. Dochutíme a plníme do forem vymazaných olejem nebo vyložených plátky slaniny ..
INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 600g vepřového bůčku, sůl, 3 vejce, 3-4 dl mléka, 120g hrubé mouky, paštikové koření, mletý pepř, mletý zázvor. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky jako na guláš, promícháme se solí a necháme 24 hodin odležet v chladnu. Proleželé maso dvakrát až třikrát jemně umeleme, přidáme vejce, mouku a koření. Šleháme v robotu nebo ručním šlehačem a mlékem upravíme hustotu. Dochutíme a plníme do forem vymazaných olejem nebo vyložených plátky slaniny ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 250g vepřových jater, 1 cibule, mletý pepř, mletá skořice, mletý zázvor strouhaný muškátový oříšek, sů1 (nebo použijeme již předem namíchané paštikové koření, lžíce sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra jemně umeleme. Játra vložíme do mixeru, přidáme scezenou, do růžova usmaženou, na jemno nakrájenou cibuli a umixujeme ji do pěny. Uvařený vepřový lalok umeleme a postupně přidáváme k játrům a mixujeme. Ochutíme kořením a paštiku plníme do forem které jsme předem ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 250g vepřových jater, 1 cibule, mletý pepř, mletá skořice, mletý zázvor strouhaný muškátový oříšek, sů1 (nebo použijeme již předem namíchané paštikové koření, lžíce sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra jemně umeleme. Játra vložíme do mixeru, přidáme scezenou, do růžova usmaženou, na jemno nakrájenou cibuli a umixujeme ji do pěny. Uvařený vepřový lalok umeleme a postupně přidáváme k játrům a mixujeme. Ochutíme kořením a paštiku plníme do forem které jsme předem ..
INGREDIENCE: 300g jater nakrájených na kousky -hovězích, telecích, vepřových nebo i kuřecích, 150-200g másla,1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, koňak nebo brandy. Máslo vytáhneme z lednice aspoň 1 hod. před použitím. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu na 50 g másla, dáme zpěnit velmi nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, znovu zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 8 minut. Nenecháme je udělat hodně, protože jinak by moc z ..
INGREDIENCE: 300g jater nakrájených na kousky -hovězích, telecích, vepřových nebo i kuřecích, 150-200g másla,1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, koňak nebo brandy. Máslo vytáhneme z lednice aspoň 1 hod. před použitím. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu na 50 g másla, dáme zpěnit velmi nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, znovu zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 8 minut. Nenecháme je udělat hodně, protože jinak by moc z ..
INGREDIENCE: 300g jater nakrájených na kousky, oliv.olej, cibule, česnek, hodně petržele, rozmarýn, šalvěj, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a vypneme. Ponorným mixerem jemně rozmixujeme. Maž ..
INGREDIENCE: 300g jater nakrájených na kousky, oliv.olej, cibule, česnek, hodně petržele, rozmarýn, šalvěj, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu dáme zpěnit cibulku, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku, zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a šalvěj. Mícháme a smažíme dalších 5 minut. Podlijeme sklenkou bílého vína, mícháme, necháme vypařit víno, osolíme a vypneme. Ponorným mixerem jemně rozmixujeme. Maž ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, sůl, 100g hladké mouky, 50-60 g sušeného mléka, trochu vývaru na rozmíchání sušeného mléka, paštikové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěny vepřovy bůček bez kůže a vepřovou plec jíme na kousky prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Pak jemně umeleme a podle chuti paštikové koření, sůl a hladkou mouku. Směs dobře vymícháme, nejlépe je však vyšlehat robotem. Při šlehání vmícháme sušené mléko rozmíchané ve vývaru. Vyšleha ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, sůl, 100g hladké mouky, 50-60 g sušeného mléka, trochu vývaru na rozmíchání sušeného mléka, paštikové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěny vepřovy bůček bez kůže a vepřovou plec jíme na kousky prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Pak jemně umeleme a podle chuti paštikové koření, sůl a hladkou mouku. Směs dobře vymícháme, nejlépe je však vyšlehat robotem. Při šlehání vmícháme sušené mléko rozmíchané ve vývaru. Vyšleha ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA