INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 300g hovězího krku, 1 kg vepřového bůčku, 4 žemle, šlehačka, mletý pepř, muškátový květ, muškátový oříšek strouhaná citrónová kůra, sůl, ovčí střívka (můžeme použít i vepřová).POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky prosolíme (20 g soli na 1 kg masa) a necháme 2-3 hodiny odležet. Maso semeleme na velmi jemnou strukturo spolu se žemlemi namočenými ve šlehačce. Podle chuti doplníme koření, osolíme a dobře promícháme. Plníme do ovčích střívek asi o velikosti 15 ..
INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800gvepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dc smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, nej ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 300g hovězího krku, 1 kg vepřového bůčku, 4 žemle, šlehačka, mletý pepř, muškátový květ, muškátový oříšek strouhaná citrónová kůra, sůl, ovčí střívka (můžeme použít i vepřová).POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky prosolíme (20 g soli na 1 kg masa) a necháme 2-3 hodiny odležet. Maso semeleme na velmi jemnou strukturo spolu se žemlemi namočenými ve šlehačce. Podle chuti doplníme koření, osolíme a dobře promícháme. Plníme do ovčích střívek asi o velikosti 15 ..
INGREDIENCE:9 kg vepřového výřezu, 1 kg hovězího krku, 1 kg uzené vepřové slaniny nebo hřbetního sádla, 200 g sladké mleté papriky, 100g mleté pálivé papriky, 50g mletého černého pepře drcený kmín, 250g česneku, 200g soli, šlemovaná střeva. POSTUP PŘÍPRAVY. Vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš. Vmícháme sůl, koření a necháme 24 hodin v chladnu odležet. Z hovězího masa připravíme prát, a to tak, že hovězí maso velmi jemně umeleme, přidáme sůl a důkladně mícháme. Během míchání přidáme ..
INGREDIENCE:9 kg vepřového výřezu, 1 kg hovězího krku, 1 kg uzené vepřové slaniny nebo hřbetního sádla, 200 g sladké mleté papriky, 100g mleté pálivé papriky, 50g mletého černého pepře drcený kmín, 250g česneku, 200g soli, šlemovaná střeva. POSTUP PŘÍPRAVY. Vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš. Vmícháme sůl, koření a necháme 24 hodin v chladnu odležet. Z hovězího masa připravíme prát, a to tak, že hovězí maso velmi jemně umeleme, přidáme sůl a důkladně mícháme. Během míchání přidáme ..
INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku jako u záhoráckých klobás), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře ..
INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku jako u záhoráckých klobás), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře ..
INGREDIENCE: 1 kg kýty (neměl by to být díl frikanda), 22 g soli dusičné (nebo kuchyňské a lžíce cukru), 1 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky jako na guláš (asi 2x2 cm), dáme do kastrolu přidáme vodu a sůl. Dobře prohněteme a necháme v chladničce při 6°C 48 hodin odležet. Pak maso vložíme do tlačenkového střeva nebo mikrotenového sáčku zavážeme a vložíme do formy, kterou uzavřeme. Může to byt forma na paštiku nebo šunku. Vložíme do vody horké 80°C a mírným varem vaříme ..
INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800gvepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dc smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, nej ..
INGREDIENCE: 1 kg kýty (neměl by to být díl frikanda), 22 g soli dusičné (nebo kuchyňské a lžíce cukru), 1 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky jako na guláš (asi 2x2 cm), dáme do kastrolu přidáme vodu a sůl. Dobře prohněteme a necháme v chladničce při 6°C 48 hodin odležet. Pak maso vložíme do tlačenkového střeva nebo mikrotenového sáčku zavážeme a vložíme do formy, kterou uzavřeme. Může to byt forma na paštiku nebo šunku. Vložíme do vody horké 80°C a mírným varem vaříme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA