INGREDIENCE: 280g másla, 70g mouč. cukru, 2 žloutky, 300g hl. mouky, vanilkový cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech surovin zpracujeme těsto které necháme v chladničce hodinu odležet. Poté naplníme těsto do cukrářského pytlíku a na vymazaný plech stříkáme malé pusinky. Pečeme zprudka v předehřáté troubě na 200°C. Pusinky musí být světlé. Po vychladnutí slepujeme pusinky marmeládou. ..
INGREDIENCE: 250g hl. moky, 50g prosetého mouč. cukru, 75g tekutého medu, 75g změklého másla, 1 vejce, ¼ lžičky jedlé sody, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička prosetého kakaa, hladká mouka na rozválení těsta.Na polevu: 450g několikrát prosetého moučkového cukru, 3 bílky, 4 - 5 lžic teplé vody, potravinářské barvy v těchto odstínech: červená, modrá, zelená, žlutá.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, med, máslo, vejce, sodu, koření a kakao smícháme a v míse zaděláme vláčné těsto. Zabalíme je do f ..
INGREDIENCE: 115 g drobně nasekané hořké čokolády, 50 g másla, 1 bílek, 115 g pískového cukru, 75 g sekaných pražených mandlí, 50 g mletých mandlí, 75 ml kandované ovocné kůry.Poleva: 75 g bílé čokolády, 25 g másla, 115 g rozloupaných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Bílek ušleháme s cukrem do tuha a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládovou směs, pražené mandle, mleté mandle a kandovanou kůru. Směs vyklopíme na velký list na pečení a utvoříme silnou rolku. Ja ..
INGREDIENCE: 300 g máslových sušenek, 100 g čokolády na vaření, 100 g změklého másla, 200 g cukru, 1 vejce, 50 g kakaového prášku, 2 cl griotky, celofán nebo alobal na zabalení.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušenky rozdrtíme na vále válečkem. Čokoládu nakrájíme na hrubé kostky a rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, griotku, kakao a drcené sušenky. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme válec o průměru 5 cm. Válec zabalíme do celofánu nebo alobalu a dáme na 1 ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 120g cukru a 4 celá vejce.Třeme asi půl hodiny. Přidáme 500g hrubé mouky, 2 kávové lžičky zázvoru a na špičku nože prášku do pečiva. Těsto tence vyválíme, vypícháme tvary a necháme asi 2 hodiny schnout. Pečeme zvolna. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme 3 celá vajíčka a 120g mletého cukru. Smícháme 120g hladké mouky, 120g rozinek a 120g mandlí. Vmícháme do ušlehaného cukru s vajíčkama, rozetřít na vymazaný a vysypaný plech. Upéct do křupava, teplé rozřezat na dílky. ..
INGREDIENCE: 120g mouč. cukru, 120g sekaných arašídů, 120g kandovaného ovoce, 50g másla, 20g hl. mouky, 1/8 l mléka, špetka kyseliny citrónové, čokoládová poleva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše kromě ořechů smícháme a vaříme, až vznikne tuhá hmota. Necháme chvíli vychladnout a vmícháme sekané ořechy. Na plech vyložený pečícím papírem lžící tvarujeme placičky. Pečeme do mírného zrůžovění spodní strany. Vychladlé a ztvrdle placičky potřeme polevou a poškrabáme vydličkou. ..
INGREDIENCE: ¼ l mléka, 80g tuku, 140g cukru, 100g hrubé mouky, 170g sekaných ořechů, 100g pomerančové kůry.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše kromě ořechů a pomerančové kůry smícháme a vaříme na kaši. Necháme mírně vychladnout a vmícháme ořechy a kůru. Ta plech vyložený pečícím papírem děláme malé hromádky a zvolna je pečeme (sušíme) do mírného zrůžovění spodní strany. Zdobíme spodní stranu čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: ¼ l mléka, 150g mletých ořechů, 140g cukru, 80g másla, 50g hl. mouky160g pomerančové kůry, sekané ořechy na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše mimo sekaných ořechů vaříme ve vodní lázni na hustou kaši. Po mírném vychladnutí děláme na plechu vyloženém pečícím papírem lžící placičky, které posypeme sekanými ořechy. Pečeme (sušíme) do mírného zrůžovění spodní strany. Můžeme zdobit spodní stranu čokoládovou polevou ..
INGREDIENCE: 100 g moučkového cukru, 100 g mandlí, bílekPOSTUP PŘÍPRAVY: Spařené a osušené mandle najemno nastrouháme, přidáme prosetý cukra vidličkou napěněný bílek, třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li hmota řídká, přidáme cukrv opačném případě ještě kousek bílku. Rozdělíme marcipán na dvě části a potravinářským barvivje obarvíme.Marcipánový provázek: Prsty vyválíme dva tenké provázky - každý ° z hmoty jiné barvy, poté je svineme dohromady a nožem nakrájíme na malé kousky. Prsty stlačíme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA