INGREDIENCE: 250 g Hrašky, 250 ml vody, 1 velká cibule nebo pórek, 100 g žampionů, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Hraška je bezlepkové a bezvaječná těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka. Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které stejnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku. Lívanečky ..
INGREDIENCE: 250 g drůbeží šunky, 50 g anglické slaniny, 1/4 l kysané smetany, 6 vajec, máslo.Těsto: 400 g jemné krupičkové mouky, 60 g másla, l celé vejce, l dl vlažné vody, sůl, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku pokrájíme na kostičky, které osmahneme na kostičkách rozškvařené anglické slaniny. Necháme zchladnout, vmícháme do kysané smetany, v níž jsme rozmíchali všechny žloutky, promícháme a zlehčíme sněhem z 6 bílků. Hmotu rozetřeme na vytažené těsto, svineme, pomažeme máslem a závin upečeme. ..
INGREDIENCE: 300 g slaniny, 1 větší cibule, 400 g jater, 4 paprikové lusky, lžička hladké mouky, 1/81 smetany, sůl, pažitka.POSTUP PŘIPRAVY: Na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na kousky nakrájené játra, osmahneme, přidáme trochu sladké papriky, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dusíme. Za chvíli přidáme na nudličky nakrájené, předem sloupnuté paprikové lusky. Nakonec zalijeme kyselou smetanou. Před podáváním vložíme nekrájenou pažitku a osolíme. Podáváme s bramborem ..
INGREDIENCE: 800 g zmrazeného špenátu, 1 vejce, 75 g tuku, 50 g cibule, česnek, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř, 25 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na celé dávce tuku osmahneme jemně nastrouhanou cibuli, zaprášíme moukou, slabě opražíme, zalijeme vývarem z masa a dobře rozmícháme. Pak přidáme mírně rozmražený špenát, rozdělený nožem na menší díly, zamícháme, osolíme, opepříme, ochutíme třeným česnekem a za stálého míchání dobře provaříme. Zmrazený špenát nám základ povolí, a proto před dokončením ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 1 lžička kari, 4 vejce, cibule, 20 g másla, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, tuk na opečení.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži smícháme s kari kořením a uvaříme. Do měkké rýže vmícháme vejce, přidáme cibuli osmaženou na másle a strouhaný sýr. Směs promícháme, podle potřeby přisolíme a pečeme lívanečky obvyklým způsobem. Podáváme je se zeleninou nebo salátem. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, l rohlík, 50 g másla, 4 lžíce smetany, pažitka, sladká paprika, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Čtyři vejce umícháme na polovině dávky másla. Necháme je vychladnout, rozmělníme smetanou nebo mlékem a pak hmotu nadrobno pokrájíme. Zvlhčený rohlík přidáme k vejcím, jemně okořeníme posekanou pažitkou, paprikou, pepřem a podle chuti dosolíme, Směs spojíme 2 syrovými vejci a přilijeme zbytek smetany a másla. Dobře promícháme a vlijeme do vymazané ohnivzdorné misky. Pečeme ve středně ..
INGREDIENCE: 3/4 kg vařených a oloupaných brambor, sůl, 2 dl mléka, 200 g krupice, 2 vejce, 2 žemle, 3 lžíce tuku, 100 g hrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé brambory nastrouháme, osolíme a posypeme krupicí. Přilijeme mléko a necháme alespoň 1/4 hodiny máčet, aby krupice nabobtnala. Mezitím nakrájíme starší žemle na kostičky a na tuku je za stálého míchání osmažíme a necháme ochladnout. Přidáme k bramborám, podle potřeby vmícháme ještě vejce a těsto zahustíme moukou. Vyválíme knedlíky a vaříme ..
INGREDIENCE: 70 g špaget, 20 g eidamu, 5 g másla, 1 lžíce bílého jogurtu, sůl, 1 rajče nebo středně velký žampión.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvařené v osolené vodě scedíme, propláchneme studenou vodou, omastíme syrovým máslem a promícháme se strouhaným sýrem a jogurtem. Na talíři můžeme posypat sekanou petrželkou. Jindy můžeme místo sýra a jogurtu přimíchat do uvařených špaget dušené nakrájené žampióny nebo nakrájené oloupané dušené rajče. ..
INGREDIENCE: 300 g brambor, 120 g hladké mouky, 30 g krupice, 3 vejce, 20 g másla, 100 g strouhanky, 20 g cibule, 300 g drůbežího masa, 50 g anglické slaniny, pepř, sůl, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme a osolíme. Přisypeme mouku, krupici a vypracujeme těsto. Vyválíme váleček, který pokrájíme na kousky. Každý z nich pak ještě rozválíme na tenkou placku, naplníme, stočíme a oba konce dobře stiskneme. Náplň: vykostěné drůbeží maso podusíme na másle s cibulkou ..
INGREDIENCE: 2kg vepřových žeber, 4-5dcl červeného vína, 1dcl vinného octa, malý svazek čerstvé majoránky, mletý pepř, sůl. Chilli omáčka: 2 zralá tvrdá rajčata, 1 velká cibule, 1 menší zelená chilli paprička, 1dcl vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žebra naložíme do marinády z červeného vína, soli, pepře, vinného octa a nadrobno nasekané majoránky a necháme půl hodiny v chladu odležet. Pak je ogrilujeme a těsně před dokončením každé žebro z obou stran jemně potřeme chi ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA