INGREDIENCE: 800 g zaječího masa bez kostí, 400g vepřového libovějšího bůčku, 200g zaječích jater, 250g slaniny, 3 vejce, 1 dl dezertního červeného vána, 1 cibule, 50g másla, 50g jíšky z másla a hladké mouky, sůl, 5g paštikového koření /bílý a černý pepř, tymián, majoránka, zázvor, muškátový oříšek a květ, nové koření, bobkový list - vše jemně mleté. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí maso pomeleme a dáme do kastrolu, kde jsme zpěnili nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a doměkka podusily kostičky bůčku. P ..
INGREDIENCE: 1 porce makrely, 1 malá mrkve, 1 cibule, 1 stroužkčesneku, lžíce oleje, sůl, tymián, bobkový list, mletý pepř, lžíce rajčatového kečupu, 1/2 dl bílého vína (nebo 1/2 lžíce citrónové šťávy), vývar z kousku bujónové kostky, zelená petrželka, 1/2 lžíce kaparů.POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká půlkolečka, česnek na plátky a osmahneme je na oleji. Přidáme rozmrazené, očištěné porce makrel, sůl, koření, kečup a vše krátce osmahneme. Makrely podlijeme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2,5 kg vepřové plece, 2,5 kg bůčku rozkrájíme na kostičky 1x1 cm, 600 g hovězího jemně umletého, přidáme trochu rozetřeného česneku, pepř, pál. papriku, sl. papriku, trochu roztlučeného kmínu (ne moc), 90 g soli normální, 60 g řeznické soli (pragandy). Vše pořádně promícháme a ochutnáme, pořádně vrazit do střev. S počátku udit zvolna, klobásy musí oschnout, pak se může teplota zvýšit. ..
INGREDIENCE: 120 g sádla,200g mozečku,150 g cibule,150 g hladké mouky,třený česnek, sůl, mletý pepř,1,5 l vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině sádla, zasypeme hladkou moukou a osmahneme do zlatova. Zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme a necháme mírně provařovat. Na druhé polovině sádla opečeme odblaněny nasekány mozeček, který přidáme do provařené omáčky a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Omáčku podáváme k vařenému vepřovému masu. Vhodnou přílohou moho ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 120g hrubé mouky, 1 vejce, 100g škvarků nebo uzeného bůčku, 2 lžíce mléka, sůl, 4 stroužky česneku, 1 lžičky pepře, 2 hlavičky hříbků nebo jiných čerstvých hub, majoránka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme a slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, lisovaný česnek, pepř, majoránku a vše promícháme. Škvarky nebo uzený bůček a hlavičky hub nasekáme nadrobno a vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme ..
Vyzkoušejte horký zábal. Uvaříme asi 6 brambor, ještě vroucí je zabalíme do tenkého plátna, rozmačkáme a přiložíme na bolavé místo tak, aby bylo celé pokryto. Necháme působit, dokud zábal nevychladne. Účinek můžeme podpořit i horkou koupelí ve vodě s přídavkem rozmarýnového, jalovcového či tymiánového aromatického oleje. Účinek: Horký bramborový zábal podporuje prokrvení. Díky němu se ze svalů rychleji vyplaví odpadní produkty látkové výměny působící bolest. Aromatické oleje v lázni navíc snižuj ..
INGREDIENCE: 600 g candáta, 100 g másla, 100 ml sladké smetany, 200 ml mléka, 30 g strouhaného sýra, 20 g strouhanky, 50 g hladké mouky, 300 g listového špenátu, 400 g brambor, 4 vejce, 2 žloutky, sůl, muškátový oříšek, bílý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme zchladnout. Do zchladlých brambor přidáme 2 vejce, máslo, sůl, muškátový oříšek a bílý pepř. Rybí porce osolíme a zprudka opečeme na másle. Špenát spaříme v osolené vodě. Z másla, mouky, mléka, smetany připravíme ..
INGREDIENCE: 600 g skopového masa (plec), 100 g hladké mouky, 50 g rajčatového protlaku, 3 větší papriky, 2 cibule, 2 lžíce sladké papriky, 100 ml vývaru, sůl, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme sladkou papriku, maso orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, přidáme protlak a restujeme asi 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme maso, papriku nakrájenou na plátky a vaříme asi 10 minut. ..
INGREDIENCE: 4 tenké hovězí plátky, sůl, pepř, plnotučná hořčice, 8 žampionů, 4 malé nožičky párků, 1 cibule, 4 plátky slaniny, olej, 4 kuličky černého pepře, 300 ml vývaru z kostky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky z ..
INGREDIENCE: cibule nakrájená na plátky, čerstvou feferonku, sladkou papriku, nasekaný česnek, bobkový list, celý pepř, nové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Hermelín, středně uleželý, rozkrojíme na plocho, jedenu polovinu posypeme nasekaným česnekem, přidáme trošku sladké papriky, na to dáme směs a přikryjeme druhou polovinu. Do nádoby vkládáme hermelíny prokládané zbytkem směsi, potom nádobu zalijeme olejem, zakryje ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA