INGREDIENCE: 1 balíček sójových kostek (plátků), 2 vejce, 100g škrobu, 2 lžíce sójové omáčky, 3 stroužky česneku, 1 dl oleje, sůl, zázvor.POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové kostky přelijeme vařící vodou, asi za hodinu je scedíme a vložíme do těstíčka z vajec, solamylu, utřeného česneku, sójové omáčky a 1 lžičky mletého zázvoru. V této směsi necháme kostky několik hodin odležet (i přes noc). Takto obalené smažíme na prudkém ohni. ..
INGREDIENCE: 500 g masa z kýty, olej, 2 cibule, 2 lžíce kečupu 250 g fazolí z konzervy, 5 stroužků česneku, pepř, sul.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme, osolíme, opepříme, svineme a zprudka opečeme na oleji. Dáme péct do trouby: Zatím si připravíme omáčku: na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kečup, po pár minutách přidáme trochu šťávy z pečeně. Do omáčky vložíme fazole, přidáme prolisovaný česnek a pepř a ještě chvíli dusíme. Na talíře dáváme fazolovou omáčku, na ni porce masa a vš ..
INGREDIENCE: 150g masa z vepřové kýty (libové), 20g hladké mouky, 20g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř, česnek, 50g šťávy z telecí pečeně nebo silný vývar z telecích kostí, 60g špaget, 30g másla na dušeni, sůl, 30g žampiónů, 30g šunky nebo uzeného jazyka.POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně naklepané plátky vepřového masa z kýty (ve tvaru madailónků) se potřou směsi soli, mletého pepře a třeného česneku, obalí v mouce a opečou na roštu nebo v pánvičce na oleji. Zbylá šťáva s tukem, zastříknutá šťávou z telec ..
INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..
Malá hlávka červeného zelí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1-2 jablka, špetka mletého kmínu, mletý pepř, sůl, 1-2lžíce, octa.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulí přidáme na nudličky nakrájené zelí a s cibulí ho promícháme, Zalijeme 1/4 1 horké vody, osolíme, okořeníme a dusíme pod pokličkou. Po půlhodině dušení přidáme oloupané a hrubě nastrouhané jablko, promícháme a dodusíme. Měkké zelí dochutíme cukrem, octem a solí a můžeme podávat. ..
INGREDIENCE: 1 mladá koroptev, 200 g másla, 1 citrón, 2 žloutky, 50 g žampiónů nebo hříbků, 1 rajské jablíčko, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptev vykucháme, stáhneme z kůže a rozdělíme na čtvrtky, které osolíme, opepříme a dusíme na másle s čerstvými žampióny či hříbky, cibulí a rajským jablíčkem. Než maso změkne, připravíme omáčku ze žloutků a dvou lžic hovězího vývaru. Šleháme ji na otevřeném ohni do zhoustnutí, zašleháme do ní ještě rozpuštěné máslo a přidáme citrónovou šťávu a sůl. Je-li m ..
INGREDIENCE: 800 g pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v pře ..
INGREDIENCE: 800 g pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v pře ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g tuku Hera, 300 g polohrubé mouky, strouhanka, rozinky, skořicový cukr, jádra vlašských ořechů, 8 jablk.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále v mouce nadrobno nasekáme tuk. Přidáme tvaroh a vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do ledničky. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na plátky. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme placku ve tvaru obdélníka, kterou rozkrojíme napůl. Středy placek po délce posypeme strouhankou, poklademe jablka, přidáme rozinky, ořechy. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhaný křen smícháme s máslem. Přidáme sůl, trošku hořčice, majonézu a měkký tavený sýr. Dobře promícháme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA