INGREDIENCE: 600 g vepřové plece nebo ramínka, 60 g oleje, 3 větší cibule, sůl, 1 lžíce sladké mleté papriky, lžička drceného kmínu, 3 rajčata, 4 stroužky česneku, špetka majoránky, 40 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso a po všech stranách je opečeme dohněda. Potom maso osolíme, přidáme papriku, drcený kmín, spařená a oloupaná rajčata, rozetřený česnek se solí a majoránku, podlijeme horkou vodou a dusíme. P ..
INGREDIENCE: 30 g telecího masa, 30 g telecích kostí, 40 g květáku a chřestu, 10 g hladké mouky, 1 žampión, 5g másla, 30g smetany (mléka), sůl.Knedlíčky: Plátek veky, 30g mléka, 5g másla, 1 vejce, strouhanka podle potřeby, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Světlou, nasucho opraženou mouku zalijeme vývarem z masa a kostí a dobře povaříme. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený žampión, zvlášť uvařený květák, rozebraný na růžičky, vývar z chřestu a maso nakrájené na kostičky. Vše povaříme a zavaříme housk ..
INGREDIENCE: 1 kg libového telecího masa, 3 polévkové lžíce mouky smíchané se solí a pepřem, 3 polévkové lžíce olivového oleje, l cibule, 1 utřeného stroužku česneku, 4 polévkové lžíce suchého bílého vína, 250 ml vývaru, 200 g sterilovaných rajčat, osušených a rozmačkaných, půl lžičky bazalky, citrónová kůra, 120 g žampiónů, 45 g másla nebo margarínu, 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a obalíme v okořeněné mouce. Kousky telecího opečeme po pěti až des ..
INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 600g vepřového bůčku, sůl, 3 vejce, 3-4 dl mléka, 120g hrubé mouky, paštikové koření, mletý pepř, mletý zázvor. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky jako na guláš, promícháme se solí a necháme 24 hodin odležet v chladnu. Proleželé maso dvakrát až třikrát jemně umeleme, přidáme vejce, mouku a koření. Šleháme v robotu nebo ručním šlehačem a mlékem upravíme hustotu. Dochutíme a plníme do forem vymazaných olejem nebo vyložených plátky slaniny ..
INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 600g vepřového bůčku, sůl, 3 vejce, 3-4 dl mléka, 120g hrubé mouky, paštikové koření, mletý pepř, mletý zázvor. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky jako na guláš, promícháme se solí a necháme 24 hodin odležet v chladnu. Proleželé maso dvakrát až třikrát jemně umeleme, přidáme vejce, mouku a koření. Šleháme v robotu nebo ručním šlehačem a mlékem upravíme hustotu. Dochutíme a plníme do forem vymazaných olejem nebo vyložených plátky slaniny ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného a osoleného krocana, jehož prsa jsme pokryli plátky slaniny, vložíme do pekáče s 120 g másla, s krájenou kořenovou zeleninou, petrželkou a s dvěma nakrájenými cibulkami. Zalijeme 3/4 1 polévky a sklenkou bílého vína. Přiklopíme a zvolna dusíme doměkka. Mezitím očistíme 8-10 malých mrkviček a rovněž tolik kedlubnů, které rozřízneme a přikrojíme do formy hruštiček. S několika malými cibulkami a dvěma malými květáky udusíme na.másle, zalijeme polévkou a uvaříme do měkka. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 100 g slaniny, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 100 g žampionů, 4 vejce, barevné papriky, řapíkatý celer, sůl, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře vykostíme a upravíme na plát, posolíme a poklademe slaninou. Mezitím na pánvi orestujeme šunku nebo šunkový salám, hrášek, pokrájené žampiony a nakonec směs spojíme vejci. Odstavíme a necháme vyjít páru. Směs rozetřeme na plát, poklademe plátky barevných paprik, řapíkatého celeru, zatočíme, svážeme a pečeme ..
INGREDIENCE: 500 g pekinského zelí, 20 g hladké mouky, 1 malá cibule, 30 g oleje, 1 vejce, 100 ml mléka, sůl, česnek, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou cibulovou jíšku zředíme mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Přidáme umleté zelí, rozšlehané vejce, utřený česnek, pepř a sůl. Pro barvu můžeme přidat i trochu papriky. ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 500 g polohrubé mouky, větší špetka soli, l vanilkový cukr, 4 žloutky, kvásek ze 100 g droždí (ti. 2 a 1/2 kostky), 60 g cukru, 3 dl mléka, 500 g rostlinného tuku (Hera nebo Hera + máslo), strouhaná citrónová kůra, různé náplně (maková, tvarohová, jablečná, povidlová apod.), rum a moučkový cukr na obalení.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka s cukrem a lžící mouky rozdrobíme droždí a necháme ho na teple vykynout. Do mísy prošijeme oba druhy mouky, přisolíme, přidám ..
INGREDIENCE: Balíček (250g) předvařené rýže, 2 cibule, 300g kabanosu (nebo česnekového salámu), 1 větší pórek, 1 sklenice (425g) loupaných rajčat, 30g másla, sl. paprika, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme rýži podle návodu. Cibuli a salám nakrájíme nadrobno. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata posekáme n věší kousky. Šťávu zatím dáme stranou. V pánvi rozehřejeme tuk, postupně přidáváme cibuli, plátky salámu a nakonec pórek. Směs dusíme za občasného míchání asi 3 minuty. N závěr přidáme raj ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA