INGREDIENCE: 150g strouhané zeleniny /celer petržel, mrkev/, 1 cibule, 4 kapří hlavy, 500g kapřího mlíčí, kousek celého zázvoru, 5 pepřů, sůl, 100g másla, 1,5 l vody, osmažená houska. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhanou kořenovou zeleninu nasucho osmahneme. Přidáme celou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření a vše zalijeme vodou. Polévku vaříme 30 min. Přecedíme ji, obsah znovu doplníme na 1,5 l, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 min. Pak polévku rozmixujeme, ochutíme čerstvým máslem a podáv ..
INGREDIENCE: Kapří hlava bez žáber a očí, ocas a jikry, 1,2 litru vody, 150g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 80g smetany, 60g másla, 60g hladké mouky, 40g rajského protlaku, malý svazek zelené petrželky, 2 žemle, tuk na smažení, polévkové koření, špetka kari, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji připraveným rybím vývarem. Přidáme najemno nakrájenou kořenovou zel ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, chilli, sladká paprika směs na ryby, 3 stroužky česneku, hladká mouka, škrobová moučka nebo maizena, sůl, olej, 3 žloutky, 70 g másla, 80 g ementálu, šťáva z půlky citrónu, 250 ml mléka, mletý pepř, sůl, worcesterová omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme. Smícháme koření a mouku a porce kapra v této směsi obalíme. Ještě jednou obalíme, tentokrát jen ve škrobové moučce. Rozpálíme olej a kapra v něm osmažíme. Na omáčku: Mléko, žloutky, máslo, lžičku worcesteru, s ..
INGREDIENCE: 3 lžičky černého čaje, 4 lžíce medu, 2 lžíce zázvorového sirupu, 350 ml jamajského rumu, 2 lžíce cukru, 2 karamboly. POSTUP PŘÍPRAVY: Černý čaj zalijeme 750 ml horké vody a necháme přibližně 3 minuty táhnout. Potom ho přecedíme do hrnce. Přidáme med, zázvorový (nebo javorový) sirup a rum. Nápoj prohřejeme. Na talířek nasypeme cukr a obalíme v něm okraj skleniček, který jsme navlhčili vodou. Sklenky zalijme punčem. Karamboly dobře omyjeme, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky. Plát ..
INGREDIENCE: 2 jablka, 1 l bílého vína, 1 tyčka skořice, 1–2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme je na plátky a s vínem a kořením podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme po plátku citronu. Punč pijeme horký. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V rozpáleném omastku zapěníme několik očištěných pórů krájených s 2 usekanými cibulemi, osolíme a do měkka dusíme. V jiném kastrolu osmažíme všechnu krájenou cibuli a všechnu zeleninu na omastku, zasolíme. Pak přilijeme vody, kolik nám třeba polévky. Přidáme k ní očištěnou, žáber zbavenou i očí, omytou rybí hlavu (anebo více, máme-li více ryb) rozseknutou, ocas, ploutve spolu vařit a očištěné rybí vnitřnosti. Kus čistého rybího masa bez kostiček upečeme se sekanou cibulí a zelen ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 150 g anglické slaniny, 100 g hl. mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké, mleté papriky, 1 rovná lžička chilli koření, sůl, 1 větší cibule, 8 stroužků česneku, 6 lžiček plnotučné hořčice, 2 lžíce olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Každý kousek z obou stran lehce potřeme solí a obalíme ve směsi hladké mouky, papriky a chilli koření. Polovinu anglické slaniny nakrájíme na proužky a rozškvaříme na pekáčku. Zatím si oloupeme cibuli a nakrájí ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer), 60 g sterilovaného hrášku, 2 sladkokyselé okurky, 3 vejce, 150 g měkkého salámu, 120 g majonéz, 1 větší cibule, 2 pórky, 2 lžíce nasekané cibulové natě, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 kapie, 1 dl smetany na šleháni, mletý pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme doměkka ve slupce obvyklým způsobem, necháme vychladnout a oloupeme. Potom rozkrájíme na kostičky asi 5 mm veliké nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce ..
INGREDIENCE: 2 kg den předem ve slupce vařených brambor, 30dk majonézy, 2 cibule, mrkev, petržel, celer, kyselá okurka, 4 vařená vejce, hořčice plnotučná, šťáva z citronu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše nakrájejte na drobné kostičky a spojte majonézou. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 4 vejce, šťáva z 1 citronu, 2 malé majolky, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 cibule, 1 lžička soli, 2 sladkokyselé okurky, 6 lžic zmrazené zeleniny, 2 lžíce hrášku, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvaříme brambory ve slupce. Před přípravou salátu je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mezitím uvaříme vejce natvrdo a než vychladnou usekáme cibuli a necháme rozmrazit zeleninu, kterou 20 min. povaříme. Zatímco chladne, nakrájíme na kostičky okurku i připravená vajíčka. Vše ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA