INGREDIENCE: TĚSTO: 250gmouky, 100g netučného tvarohu, 1 lžička soli, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vejce, 40g přeškvařeného másla. NÁDIVKA: 400gbílé zeleninové cibulky, 30g přeškvařeného másla, 200g vařené šunky, pepř, 100g sýra ementálu, 2 vejce, 200g kyselé smetany, 1lžička kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, tvaroh, sůl, prášek do pečiva, vejce a 3 lžíce přeškvařeného másla zpracujeme v hladké těsto. Tímto těstem vyplníme koláčovou formu (průměr 28 cm).Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemné kro ..
INGREDIENCE: 2 celozrnné housky, 100 ml mléka, 300g brambor, 2 lžíce míchané mouky, 2 vejce, sůl, 3lžíce nakrájených rostlinných natí, 3 lžíce strouhaného sýra, případně 1 lžíce sušeného droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Housky namočíme do mléka. Po rozmočení přidáme nastrouhané brambory a ostatní suroviny. Dobře zpracovanou hmotou naplníme ohnivzdornou mísu a pečeme v troubě asi 45 minut. Podáváme se salátem. Obměna: Z hmoty můžeme na pánvi nebo plechu formovat placky a smažit nebo péci v troubě z obou ..
INGREDIENCE: l cibule, olej, 150 g droždí, masox, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku osmahneme na oleji, přidáme droždí a masox. Jakmile droždí změkne, rozklepneme vejce a zamícháme ..
INGREDIENCE: 400 g mrkve, l menší křen, l dl oleje, 1/2 šálku octa s vodou, 2 lžičky cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouháme mrkev a křen, přidáme ocet s vodou, podle chuti osolený a oslazený. Vmícháme olej. Podáváme k vařenému masu. ..
INGREDIENCE: 1 čtvrtlitrový hrnek rýže, 3 l vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, třikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, třikrát ji spaříme vařící vodou a vsypeme do většího hrnce, v němž se vaří 3 litry mírně osolené vody. Vaříme 12 minut od počátku varu. Pak rýži scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme ji odkapat a připravíme si větší pánev, kterou slabě vymastíme olejem. Do ní rýži vsypeme a necháme ji na malém plamínku oschnout. Občas ji promícháme, aby se nenapalova ..
INGREDIENCE: 150 s majonézy, l malá cibulka (šalotku), l lžíce posekaných kaparů, 3 menší sladkokyselé okurky, po lžíci jemně nasekané pažitky a petrželky, snítka estragonu, l lžíce hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Kupovanou majonézu vyklopíme do mísy, přidáme velmi jemně nasekanou cibulku, kapary a okurky, přidáme petrželku a pažitku, pokud máme, i snítku jemně pokrájeného estragonu a dochutíme lžící hořčice. Můžeme zakapat i několika kapkami citrónové šťávy. Majonézu velmi dobře promícháme s přidaný ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z hlávky zelí se vyberou pěkné listy a spaří se horkou vodou. Čerstvé nebo máčené sušené houby se usekají a odusí na omastku s cibulkou. Přidají se do toho buď dušené kroupy, rýže nebo na malé kousky krájené vařené makarony a okoření se podle chuti. Je-li nějaký zbytek masa nebo salámu, useká se, též kousek slaniny a vše přimíchá k nádivce, která se poklade na zelné listy, stočí se, ováží a opekou na omastku po všech stranách, pak se podlijí vodou z hub ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 70 g másla, 70 g cukru, trochu vanilky a 1 vejce se utře, pak se přidá 6 lžic mléka, špetka soli, 300 g mouky a půl pečivového prášku. Vše se dobře promíchá v hladké těsto, které se vyklopí na pomoučněný vál, rozdělí na dva kusy, rozválí na dlouhé pásy, doprostřed se dá jakákoliv nádivka, s pravé i levé strany přeloží, dá na vymaštěný plech, pomaže vejcem a při mírném ohni upeče. ..
INGREDIENCE: 250g mletého masa, lístkové těsto, žampiony, papriky, rajčata, pórek. kečup, pepř, sůl, oregáno. sýr na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso opepříme na sucho na pánvi a na vypečeném tuku zpěníme nakrájený pórek, vložíme opečené maso a dusíme. Přidáme kečup, proužky paprik, oloupaná rajčata, plátky žampionů, osolíme a opepříme. Lístkové těsto rozválíme a dáme na tukem vymazaný plech. Poklademe náplní, okořeníme orgánem, hustě posypeme strouhaným sýrem a upečeme. ..
INGREDIENCE: 350 g polohrubé mouky, l lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1,5 dl oleje, 2 bílé jogurty, 250 g cukru, 1/2 lžičky skořice, tuk a hrubá mouka na pekáč, čokoládová poleva, kokosová moučka nebo strouhané ořechy či mandle, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prošijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao, cukr, skořici a všechny sypké přísady promícháme. Pak vlijeme olej, jogurty, rozšlehaná vejce a směs dobře promícháme. Pokud by byla příliš hustá přidáme trochu mlé ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA