Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR NA PIVĚ

INGREDIENCE: 6 očištěných porcí kapra, sůl, mletý pepř, 250 ml světlého piva, 2 polévkové lžíce oleje, 1 středně velká cibule, citrónová šťáva, 50 g másla, mletý kmín, sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne vším) a vložíme asi na hodinu do chladničky. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zalijeme zbylým pivem, mírně pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme kmínem a paprikou, přidáme máslo a na mírném ohni pomal ..

RYBY KAPR | KAPR NAMODRO.

INGREDIENCE: 6 očištěných porcí kapra, 3 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce octa, 1 menší cibule, několik kuliček černého pepře, nového koření, 1 bobkový list, 100 g, očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 100 g másla POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme opět pouze tolik vody, aby, až se přidají porce ryb, byly ponořené. Do vody přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření, nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme přejít varem. Přidáme kousky ryb a vaříme pomalu na mírném ohni 15 minut ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČERNO.

INGREDIENCE: 6 očištěných porcí kapra, 3 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce octa, 1 menší cibule, několik kuliček černého pepře, nového koření, trochu tymiánu, 1 bobkový list, 50 g másla, 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 40 g nastrouhaného perníku na vaření, 2 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného chleba, 1 kávová lžička karamelu, 3 polévkové lžíce švestkových povidel, 250 ml červeného vína, 10 mandlí, 30 g rozinek, hrst sušených švestek, 1 kávová lžička krystalového ..

RYBY KAPR | KAPR PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 400g kapra, 100g mrazeného hrášku, 1 bílek, 20g olivového oleje, 1 lžička škrobové moučky, sójová omáčka, kari koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílek smícháme se škrobovou moučkou, přidáme špetku kari a trochu sójové omáčky, osolíme a promícháme. Do této marinády naložíme na 6–12 hodin kapra nakrájeného na kostičky. Pak kapří maso opečeme na oleji, přidáme hrášek a společně podusíme. Směs ochutíme kari kořením a sójovou omáčkou, promícháme a podáváme s bramborovým salátem. ..

RYBY KAPR | KAPR NA MÁSLE S MANDLEMI.

INGREDIENCE: 8 porcí kapra, 40g mandlí, 8 lžic másla, hladká mouka, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, posypeme usekanou petrželkou a obalíme v mouce. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Dno pekáče poklademe lístečky másla, urovnáme na ně porce ryby a zakapeme je zbytkem rozpuštěného másla. Zapékáme v troubě za občasného přelití vypečenou šťávou a podlití vodou. Před dopečením rybí porce posypeme připravenými mandlemi a zapečeme dozlatova. Podáváme s brambory neb ..

RYBY KAPR | KAPR NA PIVU II

INGREDIENCE: 4 očištěné porce kapra, půl lahve světlého piva, 1 cibule, 2 lžíce oleje nebo másla, mletý pepř, mletá sladká paprika, kmín, citrónová šťáva i kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme, očistíme jednotlivé porce, osolíme, opeříme a lehce zakápneme pivem. Necháme v chladnu 1 hodinu odležet. Pak na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme porce kapra, zalijeme zbylým pivem, okořeníme trochou citrónové kůry, kmínem a mletou paprikou a dusíme doměkka. Podáváme s vařenými brambory. Porc ..

RYBY KAPR | KAPR V BRAMBOROVÉM TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: Kapr, mletý kmín, sůl, citrón, klasické bramborákové těstíčko. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme – vytvoříme plátky cca 4x4cm max. 1cm silné, nasolíme, posypeme trochu mletým kmínem, pokapeme citrónem a necháme cca 2 hodiny odležet. Připravíme bramborákové těstíčko: jemně nastrouhané brambory scedíme a přidáme trochu horkého mléka, utřený česnek, majoránku, sůl, trochu mletého kmínu a pepře, vajíčko, hladkou mouku, přidáme trochu jemně nastrouhané nivy. Na pánvi rozpálíme olej, kou ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY.

INGREDIENCE: 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 100 g celých lískových oříšků, 250 g maizeny, 75 g hladké mouky, 30 g kakaa, 1 vanilinový cukr, špetka zázvoru, špetka skořice Na ozdobu: moučkový cukr POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem, maizenou, třetinou mouky, kakaem a kořením. Přidáme i zbylou mouku a těsto prohněteme. Uložíme je do chladu. Z vychlazeného těsta tvoříme válečky, které nakrájíme na stejná kolečka. Do kousku těsta vložíme jeden lískový oříšek a vy ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 750g očištěného a vykuchaného kapra, 25g citrónové šťávy, sůl, pepř, 25g česneku, 10g sladké i pálivé papriky, 40g hladké mouky, 100g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Naporcovaného kapra pokapeme citrónem, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Mouku promícháme s paprikou a porce v ní obalíme. Vkládáme do rozpáleného oleje a pečeme doměkka. ..

RYBY KAPR | KAPR PODLE KLÁŠTERNÍHO RECEPTU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné zabité, vykuchané, oprané, čistou utěrkou utřené a nakrájené ryby nasolíme, malinko poprášíme tlučeným pepřem, zacedíme citronem. Necháme je chvilku marinovat. Připravíme si strouhanou žemličku anebo bílý strouhaný chléb. Ale ne suché jako prach, nýbrž čerstvě strouhané. Tím velice kuchaři chybují. Jelikož po usmažení ryb není maso křehké. Proto dobrý pozor dát a tuto otcovskou radu v paměti vždy zachovat. Dle ní celý život pracovat. Ryby, drůbež, maso – řízky, žabí ste ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz