INGREDIENCE: 4 kapří hlavy, rybí vnitřnosti – jikry a mlíčí, 1 středně velký celer, 2 petržele, 2 mrkve, 1 cibule, máslo, muškátový květ, sůl, hladká mouka, zelená petrželka, housky.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce vložíme kapří hlavy, polovinu kořenové zeleniny a celou cibuli. Zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme asi tak 45 minut, pak necháme vychladnout. Hlavy vyndáme a obereme z nich maso, vývar scedíme. Připravíme si kořenovou zeleninu – na kostičky nakrájíme mrkev, celer a petržel. Zeleninu dozlato ..
INGREDIENCE: 1 kg mouky (polohrubé nebo hladké + polohrubé), 2 menší zarovnané lžičky soli, 20 dkg cukru, 1vanilkový cukr, citrónová kůra, mandle, rozinky (nejlépe předem máčené v čaji příp. s rumem), 20 –25 dkg tuku (rozpustit), 3 žloutky, 5 –6 dkg droždí (kvásek), 1/2 l vlažného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky (pokojové teploty) vmícháme všechny sypké přísady a dobře promícháme. Připravíme si kvásek (z trochy mléka, cukru + rozdrobené droždí), promícháme a necháme u tepla kynout). Pak h ..
INGREDIENCE: Špičky: 20 dkg rozemletých piškotů, 8 dkg másla, 2 lžíce vody, 18 dkg moučkového cukru, 4 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa. Koňaková náplň: 2 žloutky, 16 dkg pískového cukru, 4 lžíce rumu, 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin na špičky vypracujeme těsto. Ve formičce na vosí hnízda tvarujeme špičky, dáme je na několik hodin do chladného místa ztuhnout. Na náplň: utřeme žloutky s cukrem, přidáme mléko a rum. Špičky naplníme připraveným koňakem a lepíme na piško ..
INGREDIENCE: 75 g másla, 2 žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, 250 g čokolády, 2 lžíce velmi jemně mleté kávy, kakao.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, žloutky a práškový cukr utřeme dohladka. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Kávu a čokoládu přidáme k máslové směsi a dále třeme. Když hmota zhoustne, ještě ji prohněteme. Pak utvoříme kuličky a obalujeme je v kakaovém prášku. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kompotované višně namočíme na 4 dny do rumu. Potom je vyjmeme a namočíme v čokoládě. Obalíme ve strouhaném kokosu. ..
INGREDIENCE: 250 g másla, 250 g moučkového cukru, 250 g hladké mouky, 125 g mletých mandlí, 1 vanilinový cukr, 1 vejce, 125 g maizeny, 2 kávové lžičky prášku do pečiva. Na ozdobu: čokoládová poleva.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny suroviny elektrickým šlehačem dobře promícháme s jednou třetinou hladké mouky. Pak přidáme i zbylou mouku, těsto propracujeme a necháme asi půl hodiny uležet v chladu. Hmotu naplníme do stříkačky. Na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, stříkáme věnečky. Pečeme je ve ..
INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 200 g oloupaných mandlí, 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 žloutek, 3 vařené žloutky, tuk na vymazání, žloutek a mléko na potření, loupané mandle na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do proseté mouky přidáme najemno nastrouhané mandle, moučkový cukr, změklé máslo, žloutek a z vařených vajec nastrouhaný žloutek. Vše důkladně promícháme a necháme těsto do druhého dne uležet. Poté z těsta vykrájíme různé tvary, které dáme na tukem vymazaný plech. Těsto potřeme žloutkem ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 35 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 12 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2–3 žloutky. Výborné i na slepování. Ořechová nádivka: ¼ mléka-svaří se, 20 dkg cukru, 20 dkg mletých ořechů, 1 sáček mletých piškotů, trochu másla a rumu, čokoládu na polití. ..
INGREDIENCE: 350g bezlepkové mouky, 170g másla, 150g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 vejce, 140g mletých mandlí (neloupaných), 30g strouhané čokolády na vaření, mletá skořice, olej na vymaštění formiček, čokoláda, mandle. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosejeme mouku, přidáme drobně nakrájené máslo, cukr a vše promneme. Přidáme žloutek, vejce, mandle, čokoládu, skořici a krátce vypracujeme těsto. Necháme je v chladničce chvíli odležet, pak je rozdělíme na stejně velké kousky, které vtlačíme do vymaštěn ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 200 g rostlinného tuku, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, pikantní zavařenina, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse zpracujeme těsto a necháme odležet. Z odpočinutého těsta vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Nakonec spojíme tvary k sobě zavařeninou a zdobíme čokoládovou polevou. Můžeme je ale jen pocukrovat. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA