INGREDIENCE: 200 g vepřového plecka, 400 g kuřecích řízků, 200 g klobásky, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 plechovka červených fazolí, v chilli omáčce, 4 střední cibule, 6 stroužků česneku, 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných, 50 ml olivového oleje, chilli koření, 1 pórek, 100 ml piva, 1 kelímek strouhaného křenu, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na ..
INGREDIENCE: 4 kapří řízky, olej, citrón, sůl, pepř, bobkový list, červené víno, sýr Niva. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapří řízky osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. Necháme odležet, poté je osmažíme na oleji, přidáme bobkový list a zalijeme červeným vínem. Necháme chvilku povařit a pak porce kapra vyjmeme. Zbylou šťávu z vína zahustíme strouhanou nivou a přelijeme kapří řízky. ..
INGREDIENCE: 750 g hovězího masa zadního, 100 g slaniny (anglické), 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sklenka červeného vína, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g čerstvých žampiónů, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s máslem. Přidáme cibuli a slaninu a smažíme ji. Hovězí maso pokrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a rozložíme na dno hrnce. Opékáme po obou stranách 2 – 3 minuty. Maso podlijeme vínem, ..
INGREDIENCE: ¼ litrový hrnek polohrubé mouky, ¼ l mléka, ½ kávové lžičky soli, 1 žloutek, 1 nakrájený rohlík, trochu prášku do pečiva, sníh z jednoho bílku. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky dáme mouku, prášek, sůl a žloutek. Zaděláme polovinou mléka, přidáme nakrájený rohlík a zbytek mléka, zlehka vmícháme sníh. Vymažeme sádlem plechovku a těsto do ní vlijeme. Do hrnce nalijeme vodu, plechovku do něj vložíme a vaříme asi 50 minut. Po uvaření knedlík vyjmeme a ihned krájíme na plátky. ..
INGREDIENCE: 1/2kg hladké mouky, 1/2kg polohrubé mouky, 8 dkg cukru, 10 dkg másla, 6–8 žloutků, 4lžíce rumu, 6 dkg droždí, ½ l mléka, citrónová kůra, lžička soli, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do omastku dát syrovou mrkev, kousek na lapání nečistot. Zadělat těsto, nechat vykynout asi ½ hod. znovu asi 3krát promísit a nechat vykynout. Na pomoučeném vále těsto rozválíme asi na 1cm a vykrájíme koblihy. Necháme asi 10 min. vykynout. Koblihy vkládáme do rozpáleného tuku. ..
INGREDIENCE: 300g hovězího masa, mouka, 150g anglické slaniny, 1 litr vody, bílé víno, mletá paprika, kmín, sůl, 500g kysaného zelí, rajský protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu osmahneme a přidáme k ní kousky nakrájeného hovězího masa poprášeného moukou. Opečeme do zhnědnutí, poté maso ochutíme solí, sladkou paprikou, kmínem a přelijeme horkou vodou. Maso dusíme pod pokličkou. Po vysmahnutí přidáme opět vodu, potom víno a nakonec kysané zelí. Znova přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Před podá ..
INGREDIENCE: 1kg polohrubé mouky, ½ margarínu (žlutý – Hera), 1 lžíce sádla, teplá voda, 4 uvařené brambory (kaše), 5 lžiček soli, 3 lžičky cukru, 1kostka droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouka s margarínem, sádlem a droždím se smíchá s ostatními ingrediencemi a nechá se vykynout. Po vykynutí se rozdělí na dvě stejné části. Těsto rozválíme a natřeme sádlem a nastrouháme brambory. Složíme ho jako ubrousek a necháme kynout. Totéž uděláme s druhou půlkou. Po vykynutí se rozválí a nakrájíme na trojúhel ..
INGREDIENCE: 600g čerstvých sardinek, 3 citróny, 120g oleje, petrželová nať, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé sardinky očistíme, vykucháme, vypereme, vysušíme čistou utěrkou, osolíme, napícháme na rožeň, potřeme olejem a za stálého otáčení pečeme na dřevěném uhlí. Olej spojíme s citrónovou šťávou, přisolíme a dobře promícháme. Sardinky podáváme teplé, přelité připravenou olejovou šťávou a posypané zelenou sekanou petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 5kg hovězího pomlet 2x najemno a přidat sůl. 10 kg bůčku namlet nahrubo a přidat sůl a třený česnek. Nechat 3 dny proležet.Poté 2 l vody zamícháme do hovězího a vymícháme dohladka. Ve vodě rozpustíme 2,5 bal. sladké papriky, 1,5 bal. pálivé papriky, sůl dle chuti, 1 bal. drcený kmín, ½ bal. pepř mletý, 2 bal. česnek sušený, práškový cukr- lžíce. Promíchat, přidat mletý bůček, míchat ½ hodiny, pak plníme do střev. Uzení to je alchymij, někdo udí studeným kouřem a různým ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 5kg hovězího pomlet 2x najemno a přidat sůl. 10 kg bůčku namlet nahrubo a přidat sůl a třený česnek. Nechat 3 dny proležet.Poté 2 l vody zamícháme do hovězího a vymícháme dohladka. Ve vodě rozpustíme 2,5 bal. sladké papriky, 1,5 bal. pálivé papriky, sůl dle chuti, 1 bal. drcený kmín, ½ bal. pepř mletý, 2 bal. česnek sušený, práškový cukr- lžíce. Promíchat, přidat mletý bůček, míchat ½ hodiny, pak plníme do střev. Uzení to je alchymij, někdo udí studeným kouřem a různým ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA