Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KUŘE | MERUŇKOVÉ KUŘE.

INGREDIENCE: 1 kuře (plátky kuřecího masa- prsa), 1 šálek půlených meruněk, ½ šálku jemně krájené cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce mléka, po ½ lžičce mletého kardamonu a čili, 2 stroužky česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme, česnek utřeme s kořením. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, podlijeme a přivedeme k varu. Vložíme osolené porce kuřete a dusíme do měkka. Před koncem přidáme mléko a meruňky a ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží. ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ ZÁVITKY S KŘENEM.

INGREDEINCE: 4 hovězí plátky, 40 g uzeného bůčku (anglické), 50 g nastrouhaného křenu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme nastrouhaným křenem. Maso stočíme do závitků, upevníme jehlicemi, nebo obvážeme šňůrkou a opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku s osmaženou cibulí. Podlijeme vodou (nebo vínem) a za občasného obrácení, přelití a podlití dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | STERILOVANÁ KOŘENOVÁ ZELENINA SE ZELÍM.

INGREDIENCE: Mrkev, petržel, celer, bílé zelí, feferonky nebo čili koření.Nálev: na 1 litr vody, 0,25 až 0,30 l 8% octa, 20 g soli, 80 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na hranolky, zelí na čtverečky, postupně je povaříme v osolené vodě: nejprve celer a petržel 15 minut, potom mrkev 15 minut, nakonec zelí 10 minut. Odkapanou zeleninu promícháme, nasypeme do sklenic, proložíme pokrájenými feferonkami nebo kořením, zalijeme horkým nálevem a sterilujeme: po dobu 20-30 ..

POMAZÁNKY | PIVNÍ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 1 cibule, 2 sterilované feferonky, 1 dl světlého piva, drcený kmín, mletá paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh ušleháme s máslem a pivem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, osolíme, ochutíme kmínem a paprikou a promícháme. ..

SALÁTY | MRKEV S JABLKY.

INGREDIENCE: 500g mrkve, 100g cibule 60g rostlinného tuku, sůl, pepř; 20 g cukru, 5 lžíce bílého vína, 250 g jablk.POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev oloupeme a nakrájíme na. jemná kolečka. V kastrolu rozpustíme 40 g tuku, zpěníme na něm cibuli, přidáme mrkev. Osolíme, dost opepříme a ochutíme špetkou cukru. Přilijeme víno, přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a 20 minut dusíme. Zeleninu několikrát v zakrytém kastrolu protřepeme. Mezitím oloupeme jablka, vyjmeme z nich jádřince a rozkrájíme je na silnější ..

PŘEDKRMY | OMELETKY PO LORENTINSKU.

INGREDIENCE: 30g másla, 150g špenátu, 50g sýra, 30g rajčatového protlaku, 15 cl šťávy z pečeně.Příprava palačinek: Z vajec, hladké mouky a mléka s trochou soli se připraví jemné těstíčko, ze kterého se na másle upečou tenké omeletky - palačinky.POSTUP PŘÍPRAVY: Tenké slané palačinky (3 kusy) se potřou nebo naplní směsí smaženého, jemně umletého, na másle podušeného špenátu, promíchaného s tvrdým strouhaným sýrem. Naplněné omeletky se v polovině přeloží nebo stočí a vkusně naskládají do máslem vy ..

MOUČNÍKY SLANÉ | PLZEŇSKÉ SPEJBLOVY BULVY.

INGREDIENCE: 500g mouky hrubé 500g mouky hladké, 1/2 l mléka, 50g sádla, 20g soli, 30g droždí, 2 kg špekáčků, 800g cibule, 30g sladké papriky, 30g kmínu, 60g hrubé soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Z prosáté mouky, mléka, soli, droždí a sádla vypracujeme hladké, ne moc husté těsto. Necháme dobře vykynout, vyválíme silnější plát a rozkrájíme na stejnoměrné čtverečky. Do středu těchto čtverců klademe oloupané špekáčky, které jsme uprostřed nařízli tak, aby se nám nerozpůlily. Vzniklou mezeru jsme naplnili syr ..

RYBY MAKRELA | PLNĚNÉ MAKRELY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Makrela na česneku je dobrá - ale makrela plněná je lepší. Chceme-li makrelu plněnou, budeme ji kuchat ne břichem, ale hřbetem! Tak jako u kapra uděláme podél páteřní kosti od hlavy k ocasu z každé strany řez a páteř u hlavy a u ocasu vyjmeme. Hřbetem pak vyndáme vnitřnosti. Rybu opláchneme a utěrkou osušíme, břišní dutinu lehce osolíme a opepříme. Pak nadrobno nasekáme slaninu s cibulí a do této směsi přimícháme sardelovou pastu. Tím makrely naplníme a nádivku zalijeme dvěma lž ..

OMÁČKY | LUTJENICA.

INGREDIENCE: 120g rajčatového protlaku, 40 g cibule, podle chuti česnek, sůl a mletý pepř, 40 g kyselé okurky, 40 g oleje, 1 lžička cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Do rajčatového protlaku zamícháme sůl, pepř, olej, cukr ne najemno sekaný česnek, cibuli, kyselé okurky. Tato příloha má řidší konzistenci a podáváme ji v omáčníku zvlášť. ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | DOMÁCÍ HUSPENINA III.

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 kg vepřových nožiček, mletý a celý pepř, 1 bobkový list, 2 bobule nového koření, kousek cibule, 1 vejce uvařené natvrdo, 2 sterilované okurky, kousek zelené a červené papriky, sůl, ocet, kousek mrkve a celeru, špetka cukru, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky očistíme, opálíme zbytky štětin, i s vepřovou plecí opláchneme, vložíme do úzkého hrnce zalijeme je vodou tak , aby byly potopeny, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a pod ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz