INGREDIENCE: 600g roštěnce, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 40g čerstvých hříbků, 2 zelené paprikové lusky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 větší cibule, podle chuti česnek, kávová lžička hl. mouky, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 lžíce přírodního červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: roštěnce nakrájíme stejně velké plátky, nakrojíme okrajové blány, lehce naklepeme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nakrájené paprikové lusky, čerstvé nakrájené hříbky, nastrouhaný česn ..
INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, sůl mletý pepř, 5 lžic oleje, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, několik kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, kmín, 1 bobkového listu, majoránka, 4stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru, 80g slaniny 200g kysaného zelí, 120g žampiónů.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme; na oleji osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmažíme je, doplníme lžičkou mleté sladké papriky, celým pepřem, n ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g eidamu nebo ementálu, sůl, 10 g másla, olej na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené teplé brambory nastrouháme a se strouhaným sýrem a solí rychle vypracujeme těsto. Na zvlhčeném prkénku nebo vále uděláme placičky, které pečeme na olejem vymazaném plechu po obou stranách do růžova. Upečené potřeme máslem a podáváme se špenátem nebo kompotem. ..
INGREDIENCE: 100 g rýže, l /3 l mléka, sůl, 30 g cukru, 10 g másla, I00 g jablk, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Spařenou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, osladíme, promícháme s drobně nakrájeným jablkem, zapečeme a pokapeme rozpuštěným máslem. ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 200 g hříbků (žampiónů), 1 cibule, 50 g másla, 20 g mouky, 50 g nastrouhaného sýra, 20 g strouhanky, 1 l mléka, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, smícháme s houbami, které jsme předem nakrájeli na tenké plátky a podusili na polovině másla a na cibulce se solí. Směsí naplníme bílky, půlky vajec srovnáme na pekáček nebo na ohnivzdornou misku. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a povaříme. Omáčkou vejce p ..
INGREDIENCE: 4 plátky kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky, 200 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných nadrobno, 500 g těstovin, 200 ml smetany ke šlehání, 1 červená paprika, nakrájená na kostičky, 150 ml kuřecího vývaru, 1/2 lžičky chilli koření, 2 zelené cibulky, nakrájené nadrobno, 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 100 g nastrouhaného parmazánu, sůl, pepř, 2 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat. Mezitím si osolíme a opepříme ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 větší rajská jablíčka, 40g másla, 4 lžíce kyselé smetany, sůl, 35g strouhaného parmazánu.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka ponoříme do vařící vody a stáhneme nebo odřežeme slupku. Potom uřízneme jejich vršek, vyhloubíme je lžičkou, uvnitř osolíme a posadíme je do horkého másla. Do každého otvoru rozklepneme jedno vejce, opět posolíme, přidáme trochu strouhaného sýra a lžíci kyselé smetany. Na rajská jablíčka položíme opět jejich vršky, posypeme parmazánem a necháme je 8 - ..
INGREDIENCE: 60g másla, 120g cukru, 6 žloutků, vanilka, citrónová kůra, 60g čokolády, 6 bílků, 60g mandlí, 60g hr. mouky, 20 g másla, 20 g mouky na vysypání formy, 120g rybízové zavařeniny. Poleva: 120 g čokolády, 5 g másla, 200 g cukru, 1/4 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Do umíchaného másla zamícháme cukr žloutky, citrónovou kůru tlučenou vanilku a třeme pilně 25 minut. Pak přidáme strouhanou čokoládu. Naposled tuhý sníh, neloupané strouhané mandle a mouku. Těsto rozetřeme do máslem vymazané moukou vy ..
INGREDIENCE: 140 g másla, 140 g čokolády, 140 g cukru, 6 vajec, 120 g hladké mouky, višňová marmeláda, máslo na vymazání formy, mouka na vysypání formy. Kakaová poleva: 100g pískového cukru, 10g kakaa, 50g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s nahřátou čokoládou rozdělenou na kousky a postupně přidáváme žloutky. Jakmile je pěna dostatečné kyprá, přidáme tuhý sníh a lehce vmícháme mouku. Naplníme do připravené formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme zvolna 3/4 až 1 hodinu. Necháme dobře ..
INGREDIENCE: 1 a 1/4 kg roštěné, 2 cibule, sůl, pepř, vegeta, worcester, bobkový list (hořčice), hladká mouka, 2 zlaté bujóny hovězí (Knorr), 4 nožičky párků, 2 vejce, 3 okurky, nakládaná červená paprika, (slanina).POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme a odblaníme maso. Nakrájíme na cca 1 cm plátky. Naklepeme paličkou rovnoměrně a nařízneme tužší okraje, aby se nám maso při pečení nezkroutilo. Osolíme z každé strany a z jedné strany opepříme. Zprudka opečeme na pánvi. Poté všechny opečené plátky dáme do kas ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA