INGREDIENCE: (rozpis na 25 kousků). 125g mandlí a arašídů, 120g kandovaného ovoce (meruňky a rozinky), 100g cukru krupice, 25g rostlinného tuku (1 lžíce), 125 ml šlehačky, 12 lžic hl. mouky, 200g čokolády na vaření.POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky nakrájíme na kousky. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na lupínky. V připravené nádobě svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle a arašídy, a kandované ovoce. Odstavíme a vmícháme mouku. Ještě z horké hmoty lžičkou vykrajujeme kopečky a ..
INGREDIENCE: 50g rozinek, 400g pískového cukru, 150g tekuté šlehačky, 50g medu, 100g mandlí, 450g ořechů, 50g hl. mouky, 250g hořké čokolády, 100g ztuženého tuku, kandována ovocná směs.POSTUP PŘÍPRAVY: Posekané loupané mandle, ořechy a rozinky s kandovaným ovocem povaříme ve směsi ze šlehačky, medu a cukru. Na pomaštěný plech tvoříme malé placičky a pečeme nejprve při 200°C a pak dopékáme při 170°C. Po vychladnutí máčíme ve vlažné rozpuštěné čokoládě a zdobíme vydličkou. ..
INGREDIENCE: 120 g mletých mandlí a lískových oříšků, 250 g cukru, 50 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 žloutek, tuk nebo papír na pečení, cukr na vál.Poleva: 1 bílek, 120 g moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smícháme mandle, lískové ořechy, cukr a mouku. Rozmícháme vejce se žloutkem, dáme do mísy a zpracujeme na pevné těsto. v chladničce necháme asi 1 hodinu odpočinout. Těsto vyválíme na pocukrovaném vále a krájíme tyčinky. mezitím ušleháme bílek na velmi pevný sníh, přidáme mo ..
NGREDIENCE: 200g hladké celozrnné mouky, 50g hladké sójové mouky, 60g mletého hnědého cukru, 100g kokosové moučky, 1 vejce, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které vtláčíme do malých tlapových formiček. Poukládáme na plech a upečeme. Upečené tlapky vyklopíme a můžeme jemně posypat vanilkovým cukrem. Variace - část kokosu nahradíme mletými ořechy příp. kakaem. ..
INGREDIENCE: 60g sušeného ovoce (hrušky, švestky, hrozinky a j.), 50g oříšků, kokosová moučka.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené ovoce nasucho rozmixujeme, ořechy pomeleme nebo též rozmixujeme. Ze směsi vypracujeme těsto (můžeme přidat trochu vody nebo ovocné šťávy), tvoříme kuličky, obalujeme v kokose a vychladíme v chladničce. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve upečeme keksy. Vypracujeme těsto z 42dkg hladké mouky, 28dkg tuku, 14dkg cukru, 4 žloutků a vanilky. Potom si připravíme 20dkg ořechů, 21dkg cukru a 1 bílek. Umícháme těstíčko a formičku vysypeme moukou. Na nádivku uvaříme trochu pudinku a utřeme s 1/ 8 másla a trochou cukru. Pak ulky vyplníme a přilepíme na keksy. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme 35dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 15dkg cukru, 10dkg mletých oříšků, 2 lžičky kakaa, citrónovou kůru, vanilku a 1 žloutek. Hladké těsto se vtlačuje do formiček a peče v mírně vyhřáté troubě, formičky slabě vymažeme máslem. Necháme vychladnout a pak vyklopíme. Úplně vychládlé mažeme konce čokoládovou polevou. Až poleva zaschne plníme k sobě kakaovým krémem. Prostředky rohlíčků cukrujeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Upečeme linecké kolečka. Smícháme 4 bílky, 15dkg ořechů, 30dkg mletého cukru a 2 hrstě strouhanky. Necháme uležet přes noc. Ráno znovu zamíchat, těsto musí být hodně husté, je-li těsto řídké, přidáme trochu mletých ořechů a cukru. Nalijeme na pergamenový papír, mírně péct a pak obrátit. Po upečení vykrájíme kolečka a nalepujeme na linecké kolečka. ..
INGREDIENCE: 100g másla nebo rostlinného tuku, špetku soli, 250g mouky, 6 vajec.Náplň: 3 citróny, 250g cukru, 10g másla nebo rostlinného tuku, 60g maizeny, 3 žloutky, 250g šlehačky, mouč. cukr a strouhané pistácie na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Svaříme 1 l osolené vody s tukem. Přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud směs nezačne bublat. Poté hrnec odstavíme a postupně do něj pečlivě přimícháme vejce. Vychladlé těsto naplníme do plátěného sáčku se širokou špičkou a utvoříme na tukem vymazaný ple ..
INGEDIENCE: Na 12 kousků: těsto 60g másla nebo rostlinného tuku, špetku soli, 150g poloh. mouky, 3-4 vejce.Na náplň: 500g švestek, 150g cukru, 6 lístků (9g) bílé želatiny, 2 kelímky (po 150g) bílého jogurtu, 1 kelímek (250g) smetany ke šlehání, 1-2lžíce citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Přivedeme k varu 1 l vody, tuk a sůl. Pak najednou vsypeme mouku a na mírném ohni mícháme tak dlouho, až se vytvoří hladké těsto. To přendáme do mísy a za stálého hnětení přidáváme postupně jednotlivá vejce. Těsto ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA