Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | ŠÍPKOVÁ MARMELÁDA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze šípků odstraníme zbytky kališních lístků a stopky. Plody podélně rozpůlíme, hrotem nože vydlabeme zrníčka a chloupky, plody důkladně propláchneme pod tekoucí vodou na sítku, abychom odplavili chloupky. Potom je zalijeme vodou, rozvaříme a propasírujeme přes husté sítko, v případě potřeby marmeládu odpařováním zahustíme, horkou naléváme do sklenic a vzduchotěsně uzavřeme. Obměna: Marmeládu můžeme před skončením vaření osladit medem. ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | OSTEOPORÓZA:

Je to řídnutí kostí. Pomoc a prevence je správná strava bohatá na obsah vápníku který je základním stavebním kamenem kostí. Je to především mléko a mléčné výrobky. Ženám lze také doporučit nasbírat si semínka kopřivy a přidávat je do potravy jako koření. Účinek: Semena kopřiv obsahují substanci, která se svým chemickým složením podobá ženskému hormonu estrogenu. ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | BODNUTÍ HMYZEM:

Místo vpichu nejprve opláchneme ledovou vodou. Pak přiložíme obklad z kostek ledu zabalených v látce. Svědění a otoku se můžeme zbavit i přiložením plátku cibule. Nebo si můžeme v lékárně koupit Australský čajovníkový olej - tzv. Tea Tree Oil - a jim štípnutí potřít. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | POLSKÝ BIGOS.

INGREDIENCE: 250g libového vepřového bez kostí, 150g tučného bůčku, 150g uzené klobásy, 400g syrového a 400g kysaného zelí, 2 lžíce rajského protlaku, lžíce mouky, hrst sušených hub, 2 nakyslá jablka, 50g slaniny, 50g másla, cibule, sůl.POSTUP PŘIPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a rychle opečeme na rozpálené slanině. Čerstvé zelí jemně nakrouháme, zalijeme trochou vařící osolené vody. Přidáme je k masu a dusíme vše pod pokličkou. Když je maso a zelí skoro měkké, přidáme i zelí kysané. Maso vyjmem ..

SALÁTY | MEXICKÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 2 rajčata, 1 feferonka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, šťáva z 1 limety, sůl, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky hořčice, pepř, 125 g salátu, 1 konzerva mexické zeleniny (425 ml), 75 g ovčího sýra, 4 kukuřičné placky (tacos).POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata pokrájíme na kostky, feferonku posekáme. Obojí smícháme s cukrem, 1 lžící oleje a polovinou limetové šťávy. Na zálivku smícháme zbylou šťávu, ocet, sójovou omáčku, hořčici, sůl a pepř. Listy salátu a sterilovanou zeleninu pr ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | ŠVESTKOVÁ POVIDLA SLAZENÁ.

INGREDIENCE: 2,5 kg švestek, 400 - 500g cukru, 1 l vinného octa nebo šťáva z 5 citrónů.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté vypeckované švestky rozvaříme a umixujeme. Přidáme dobrý vinný ocet nebo citrónovou šťávu a uvaříme je do husta, přidáme cukr a znovu vaříme. Horká plníme do sklenic zavíčkujeme a sterilizujeme. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | LOVECKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,2 l vývaru z kostí ze zvěřiny, 200 g čočky, 50 g mrkve, 40 g petržele, 40 g cibule, 50 g šunky, pepř, 1 stroužek česneku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Přebranou vypranou čočku dáme vařit s mrkví, petrželí a s cibulí. Uvařenou čočku prolisujeme se zeleninou, přidáme vývar z kostí, nakrájenou šunku a necháme povařit. Polévku okořeníme solí, pepřem, česnekem a přidáme usekanou petrželku. ..

RYBY TRESKA | RYBA V HOUBOVÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 1 kg ryby (např. tresky), 1 citrón, 50 % másla, 60 g slaniny, 100 g cibule, 400 g hříbků, 1/4 l sladké smetany, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu očistíme, opláchneme a osušíme utěrkou. Pokapeme citrónovou šťávou a svrchu i zevnitř posolíme. Vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, obložíme plátky slaniny a posypeme kroužky cibule. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom přidáme očištěné, drobně rozkrájené houby a dále pečeme. Asi po 20 minutách zalijeme smetanou a ještě asi 1 ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | HOUBOVÁ POLÉVKA SE STROUHÁNÍM.

INGREDIENCE: 1,2 l vody, 70 g rostlinného tuku, 1 cibule, 200 g čerstvých hub, sůl, 40 g hl. mouky, lžička ml. sl. papriky, drcený kmín, 40 g těstovinového strouhání, 2 str. česneku, majoránka, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli přidáme očištěné, na tlustší plátky nakrájené houby, sůl a dusíme do vysmahnutí. V hrnci rozehřejeme zbylý tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme papriku (můžeme přidat i nepatrně papriky pálivé) a kmín. Zalijeme vodou, r ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA-ŘEZNICKÁ

INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 250g vepřových jater, 1 cibule, mletý pepř, mletá skořice, mletý zázvor strouhaný muškátový oříšek, sů1 (nebo použijeme již předem namíchané paštikové koření, lžíce sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra jemně umeleme. Játra vložíme do mixeru, přidáme scezenou, do růžova usmaženou, na jemno nakrájenou cibuli a umixujeme ji do pěny. Uvařený vepřový lalok umeleme a postupně přidáváme k játrům a mixujeme. Ochutíme kořením a paštiku plníme do forem které jsme předem ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz