Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA-ŘEZNICKÁ

INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 250g vepřových jater, 1 cibule, mletý pepř, mletá skořice, mletý zázvor strouhaný muškátový oříšek, sů1 (nebo použijeme již předem namíchané paštikové koření, lžíce sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra jemně umeleme. Játra vložíme do mixeru, přidáme scezenou, do růžova usmaženou, na jemno nakrájenou cibuli a umixujeme ji do pěny. Uvařený vepřový lalok umeleme a postupně přidáváme k játrům a mixujeme. Ochutíme kořením a paštiku plníme do forem které jsme předem ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | DOPORUČENÉ SKLADBY PAŠTIKOVÉHO KOŘENÍ.

I.Univerzální paštikové koření: 40g bílého pepře, 20g sladké mleté papriky, 20g zázvoru, 20g nového koření, 10g majoránky, 20g muškátového oříšku, 10g muškátového květu. Koření dvakrát až třikrát jemně umeleme, popřípadě ještě ve hmoždíři utlučeme přes jemné sítko prosejeme. Koření, které nespotřebujeme, uchováváme v uzavřené nádobě. Časem ztrácí na kvalitě. Tato směs koření se může používat k přípravě drůbežích, zvěřinových, vepřových i játrových paštik.II. Paštikové koření ostřejší chuti: 50g ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÉ PLÍČKY NA SMETANĚ.

INGREDIENCE: 500 g vepřových plic, 400g vepřového srdce, 400 g vepřových jater, l00 g sádla, 120 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, 3 dl mléka, 2 dl smetany, celé nové koření, pepř, bobkový list, sůl, cukr, ocet, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokud neupravujeme plíčky bezprostředně po zabijačce, tak připravené droby opláchneme a dáme do mírně osolené vody vařit spolu s kořením a zeleninou. Po uvaření droby vyjmeme (játra vyjmeme dříve) a nakrájíme na jemné nudličky. Před tím si připravíme světl ..

HOUBY | CIBULE PLNĚNÁ HOUBOVOU NÁDIVKOU (DUŠENÁ)

INGREDIENCE: 8 větších cibulí, voda, sůl, lžička cukru, 10 g sádla,( houbová nádivka), trochu vývaru ze zeleniny anebo vývaru připraveného z masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, očištěné cibule u kořínkové části trochu skrojíme, aby cibule pěkně stály, a pak je krátce povaříme v osolené, nepatrné přislazené vodě. Potom z každé cibule skrojíme vršek a střed cibule opatrné lžičkou vydlabeme, a to natolik, aby na cibuli zůstaly alespoň tři vnější dužnaté listeny. Vnitřky vydlabané cibule nadrobno rozs ..

HOUBY | HOUBY JAKO DRŠŤKY.

INGREDIENCE: 600gčerstvých hub ( kloboučky dutonožek, mlynářky, kuřátka zlatá, kotrč kadeřavý, hlíva ústřičná, muchomůrka růžová ),3/4 l vývaru ze zeleniny nebo vývaru z kostky masoxu, 80g slaniny, 80g cibule, 50g hl.mouky, 2 stroužky česneku, trochu majoránky a pepře, sůl, 100g uzeného vařeného masa a petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby ve vývaru asi 10 minut povaříme, pak je scedíme a prochladlé nakrájíme na tlustší proužky. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadr ..

HOUBY | SEKANÁ PEČENĚ Z HUB.

INGREDIENCE: 600g různých tvrdších hub, 80g slaniny nebo tučné od šunky, 50g cibule, 3 žemle, 4 dl mléka, 2 vejce, a 1 žloutek, sůl, mletý pepř, petrželka, strouhanka podle potřeby, bílek, 50g sádla a trochu vývaru připraveného z kostky masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nadrobno rozsekáme. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a za občasného míchání dusíme. Po vysmahnutí šťávy, kterou houby při dušení pustily, kastrol s ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJSKÁ POLÉVKA – (dieta).

INGREDIENCE: 10 g oleje, 10 g rajského protlaku, 10 g cibule, 3 g hladké mouky, 10 g polévkových nudlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a vytvoříme tak cibulovou jíšku. V hrnci orestujeme rajský protlak, zalijeme vodou, přidáme cibulovou jíšku a řádně provaříme. Polévkové nudle vaříme zvlášť a před podáváním dáme do polévky. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | HOUBOVÝ GULÁŠ (Od Libora z Brna).

INGREDIENCE: 500 g tvrdších hub, 500 g brambor, 500 g rajčat, 2 papriky, 2 cibule, 120 g slaniny, hrnek vývaru, sůl, ml. paprika, hrnek kysané smetany, 30 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby a brambory pokrájíme na kostky, rajčata na drobno, papriky na proužky a vše promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme, přidáme směs a zalijeme vývarem. Osolíme, okořeníme a 30minut dusíme. Nakonec zalijeme guláš smetanou, sypeme petrželkou a strouhaným sýrem. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MAĎARSKÝ GULÁŠ III.

INGREDIENCE: 150 g slaniny, 1 kg cibule, 1 kg masa (hovězí kližka, srdce a játra, 2 lžíce sladké mleté papriky, voda nebo hovězí vývar, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kg brambor, 4 zelené pálivé papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu nebo kotlíku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme sekanou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vhodíme na kostky nakrájené maso, rychle opečeme, přikryjeme a pomalu dusíme, až se všechna šťáva, kterou maso pustilo vydusí do tuku. V tuku pak rozpustíme mletou pa ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČESNEKOVÁ PASTA S TUKEM.

INGREDIENCE: 1 kg oloupaného česneku, 200 g soli, 200 g ztuženého tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme, umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme sůl, promícháme a spojíme s rozehřátým tekutým tukem. Důkladně promícháme, naplníme do skleniček, uzavřeme a uchováváme v dolní části chladničky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz