Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ HUSA | HUSÍ PRSA PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: Husí prsa, 100 g staniny, 100 g cibule, 6 stroužků česneku, několik celých pepřů, špetka mletého zázvoru a nového koření, 30 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Stažená husí prsa zbavená sádla protýkáme oloupaným česnekem nakrájeným na tenké dílky. Osolíme, okořeníme zázvorem a opečeme na rozpálené drobně nasekané slanině. Opečené maso vyndáme a na zbylém tuku dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou vody přidáme celý pepř a nové koření a nakonec husí prsa a dusíme ..

BRAMBORY | HOUBAŘSKÉ BRAMBORÁKY.

INGREDIENCE: 750g brambor, 250g hub, kousek másla, 2 vejce, 100 až 120 g hladké mouky, sůl, kmín, 2-3 stroužky česneku, ztužený tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, nakrájíme na drobné kousky a na másle se solí a kmínem dusíme, až jsou měkké a šťáva vydušená. Oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme houby, vejce, česnek utřený se solí a podle potřeby zahustíme moukou. Naběračkou klademe do rozehřátého tuku a roztíráme na placky. Smažíme po obou stranách dozlatova. K horkým brambor ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ ZÁVITEK NA ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 70 g hovězí roštěnky, sůl, pepř, 5 g slaniny, 20 g šunky, 20 g cibule, 30 g kořenové zeleniny, bobkový list, tymián, celý pepř, netučný vývar z kostí, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepaný plátek masa osolíme a opepříme. Šunku a zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, promícháme a asi polovinu natřeme na připravený plátek, který zavineme a zachytíme párátkem nebo převážeme nití. Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbytek zeleniny a koření, vložíme připravené maso, osmahneme, podlijeme a dusí ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | HOUBY V TUKU.

INGREDIENCE: Směs různých druhů jedlých hub, sůl, kmín, na 500 g očištěných hub, 100 g ztuženého tuku nebo sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby pokrájíme nadrobno, vložíme do kastrolu, osolíme a dusíme za častého promíchání asi 20 minut, až se všechna šťáva vydusí. Pak přidáme tuk a necháme rozehřát. Dobře promícháme. Houby vkládáme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 3/4 hodiny varem. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | HRNKOVÝ KOLÁČ (od mé ženy Jarušky).

 INGREDIENCE: 4 vejce, 1 hrnek (¼ l ) cukru písek, 2 hrnky polohrubé mouky, ¾ sklenky oleje, ¾ sklenky vlažného mléka, 1 prášek do pečiva, olej na vymazání a strouhaný kokos na vysypání plechu, posýpka z másla cukru a mouky (žmolenka), ovoce nebo plody na pokladení ( borůvky, rybíz, jahody, višně, pokrájené meruňky, ostružiny, maliny). POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce s cukrem šleháme tak dlouho pokud se cukr nerozpustí asi 10 minut. Poté přidáváme ostatní ingredience a nakonec krátce ..

VEJCE | VAJEČNÁ OMELETA S CUKETOU A RAJČATY.

INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 250g brambor, 200g listového špenátu, po 1 svazku petrželky a bazalky, 2 cukety, 5 lžic oleje, 200g rajčat, 8 vajec, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: cibuli s česnekem nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme je na slabší kolečka. Špenát nakrájíme na kousky a krátce blanšírujeme. Bylinky otrháme a nasekáme je. Podélně rozpůlíme cuketu a nakrájíme ji na plátky. Brambory 10 minut opékáme na 1 lžíci oleje. Přidáme cuketu s cibulí a česnekem. Společně dusíme 5 min ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ZÁVIN Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA.

INGREDIENCE: 500 g lístkového těsta, l vejce na potření.Náplň: l kg jablk, 4 lžíce strouhanky, 2 hrsti rozinek, 2 hrsti hrubě nasekaných ořechů, 2 lžíce cukru, 2 lžičky skořice, 4 lžíce rozehřátého másla na pokropení závinu.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo je nastrouháme nahrubo. Rozinky omyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je, aby mírně nabobtnaly. Ořechy hrubě nasekáme nebo nastrouháme. Lístkové těsto rozdělíme na poloviny, po jednom je na pomoučeném vále vyvál ..

ZELENINA | KAPUSTA DUŠENÁ S RÝŽÍ A HOUBAMI.

INGREDIENCE: 1 kapustu, 150 g rýže, 150 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, 80 g tuku, 60 g cibule, česnek, pepř, sul, majoránku, 1 dl mléka, masox. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme usekanou cibuli a vložíme do ní na nudličky nakrájenou kapustu. Osolíme, okořeníme a přidáme pokrájené houby (sušené předem povaříme v mléce). Zároveň přidáme vypranou, spařenou rýži a zalijeme vodou s masoxem nebo vývarem. Na šálek rýže dáme 2 šálky tekutiny. Vše dusíme v zakrytém kastrole v troubě doměkka. Podáváme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TŘEŠŇOVÝ NÁKYP PO FRANCOUZSKU.

INGREDIENCE: 800 g třešni, 8 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 3 vejce, 1/4 l mléka, sůl, máslo na vymazání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme mouku s cukrem. Rozklepneme dvě vejce a oddělíme žloutky od bílků. Třetí vejce našleháme, přidáme ke žloutkům a utřeme s moukou smíchanou s cukrem. Nakonec po částech vmícháme mléko. Vzniklé piškotové těsto necháme přikryté asi 10 minut uležet. Na dno máslem vymazané formy rozložíme třešně. Bílky Ušleháme se solí v tuhý sníh, který metlou lehce zam ..

HOUBY | HOUBOVÉ KROKETY.

INGREDIENCE: 1/2 kg hub, 200 g mletého masa, 50 g slaniny, 30 g másla, půl cibule, 2 vejce, 2 žemle, l syrový strouhaný brambor, 1/4 l mléka, trochu mouky, sůl, pepř, stroužek česneku, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kostičky, dáme je do misky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. V kastrole rozpustíme máslo, do něho vložíme nadrobno rozkrájenou cibulku s usekanou petrželkou. Dozlatova osmahneme. Potom přidáme očištěné a nadrobno rozkrájené houby a dusíme je pod pokličk ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz